הייתם נכנסים

הייתם נכנסים

לקשר עם בן אדם שאתם יודעים שיש לו איזו בעיה רגשית/נפשית/דיכאון? אני מתכוונת בנאדם שלא פגשתם אבל דיברתם איתו
והוא ממש עשה לכם משהו, סיקרן, משך אתכם ונשמע לכם מדהים... ורק יש לו את הבעיה הזו.

James 007 Bond

New member
זה כמו שתכתבי שיש לו בעיה רפואית. די ברור שזה

תלוי איזו בעיה וכמה היא חמורה.

supersonic777

New member
אם הוא מסקרן אותך,מה את צריכה אותנו?

תנסי,וספרי לנו חוויות...

mri10

New member
אני לא יודע אם זה חכם במיוחד....

אבל בנסיבות מסוימות אני בהחלט הולך על זה.

Anna begins cc

New member
כמו שכבר ענו לך- מאד תלוי בבעיה עצמה.

ובעיקר בדרך בה הוא מתמודד איתה.
דכאון זו תופעה הרבה יותר שכיחה ממה שאנשים חושבים ובסביבתי הקרובה יש מספר אנשים, לא פחות ממדהימים, שמטופלים בנוגדי דכאון וחיים חיים נהדרים.
אם הוא מטופל בתרופות, מווסת, מתפקד, אני לא רואה בעיה.

צלשלספק

New member
אני אין גם בהקשר של קשר חברי וגם זוגי

אם הבנאדם מודע לבעיה שלו, מכיר בה ואפילו מטפל בה (פסיכולוג, פסיכיאטר, נוגדי דיכאון, וכו׳), משתף במידה ונותן כלים לעזור לו - אז אני אהיה שם בשבילו.

אבל אם זה בנאדם שמטיח את בעיית הדיכאון שלו באחרים, כלל לא מודע לה, מדחיק או מתכחש לה ובטח לא מטפל בה - אני לא אהיה בקשר שכזה, או אם מדובר בקרוב משפחה וכד׳ אז באמת זו תהיה בעיה

בקיצור זה תלוי. ומאוד תלוי בבנאדם ובחיבור שלי אליו (אם בכלל). עם דיכאון ניתן להתמודד גם באמצעות תקשורת טובה,
שהיא מאוד חשובה לקשר זה או אחר, אבל אם אין זה אז אין מה להיות שם, לא משנה אם מדובר באדם דיכאוני או שלא.

berdoron

New member
אני חושב שאם הוא מטופל ומאוזן אז למה לא

המחלה או הבעיה אינה מגדירה את האדם. אל תפספסי הזדמנות לפגוש את אהבת חייך בגלל דבר פעוט שכזה
יכול להיות שאני משוחד כי אני גם מסתכל על זה מנקודת מבטו של הצד השני
אני חולה באפילפסיה והרבה בנות ששומעות את זה מתרחקות אפילו שאין סיבה אמיתית לחשוש וזה גורם להרגשה מאוד לא נעימה
במה שונה אדם שמתנכר ומפלה אדם אחר בגלל נכות או לקות מאותם אלה שתקפו את אותם מאותגרים שכלית לפני מספר ימים?

dori78

New member
יש הבדל גדול

בין להחליט שאתה לא מעוניין בקשר רומנטי עם אדם שחלק מה"חבילה" שלו זה X או Y, לבין לתקוף אותו בשל כך.
חשבת על האפשרות שתישאר לבד עם ילד בן כמה חודשים, יהיה לך התקף בדיוק כשהוא עליך
(או באמצע החלפת חיתול, על השידה) ותפיל אותו? אני יכולה להבין למה זה עלול להרתיע נשים.
בדיוק כמו שאני מבינה למה דברים מסויימים בי, גרמו וגורמים לאנשים מסויימים לפסול אותי למטרת זוגיות.

מעבר לזה - אם מישהי פוסלת אותך בגלל האפילפסיה - כנראה שהיא ממילא לא בנויה להכיל אותך.
זה יכול להעליב, זה יכול לכאוב. זה לא דומה לתקיפה שהיתה בבית של אקי"ם בצהלה.

berdoron

New member
זה דומה בדיוק

אדם אמור להכיר את המגבלות שלו בלי שום קשר להיותו חולה או בריא - זה נקרא אחריות
אם מישהי לא בנויה להכיל את זה זה בגלל שהיא מפחדת - פחד נובע מבורות - ובורת זה מה שהביא את אותם נבלות לתקוף את הבית
והסיכוי שאני אקבל התקף זהה לסיכוי שאדם בריא בן 30 יקבל התקף לב - אבל זה לא משנה לאותה בחורה והיא גם לא יודעת את זה מכיוון שלא טרחה להכיר או לבדוק
אינני כועס על כך שמישהי הכירה ואמרה שלא מתאים לה אני כועס על כך שמישהי שמעה ואז אמרה שלא מתאים לה בלי להכיר או להבין

dori78

New member
אני רוצה להבין

אתה משווה מישהי שפוסלת אותך על סעיף אפילפסיה, למישהי שתשלוף אקדח ותירה בך?

berdoron

New member
אינני משווה את התוצאה

אני משווה את הגורם שהוא בורות שהיא תכונה של אנשים שהעולם שלהם צר מלהכיל כל דבר שאינו דומה להם

berdoron

New member
אנשים כאלה רוצים לחשוב ולהגיד שהם נאורים

אין להם בעיה להגיד שיש להם חבר נכה אבל ממש להסתובב איתו לא
גם אין להם בעיה להגיד שהם מכירים הומוסקסואלים אבל שיראו אותם מסתובבים איתם?!?!?! חס ושלום
תחשבו דקה כמה אנשים יש לכם במעגל החברים הקרוב שהם שונים ממכם?

דעתי

היא נתקלתי בחיי בטיפוסים מעניינים מרתקים ומורכבים , בקשר זוגי כמו נישואין ומשפחה חשוב הרגשה הכללית יחדיו, ואם האדם סובל, לא בעקבות זמן מה בקשר וזה פרץ פתאום, הייתי שוקל קשר כזה איתו, להכנס לקשר עם אדם מורכב ומיוסר מבפנים זה לא קל ומצריך כוחות נפש להיות מטפל גם!!

הייתי ממשיך הלאה מה שנקרא עם כל הצער שבדבר

Cinderella83

New member
כל אחד ואחת..

והחבילה שלו או שלה...
כולנו בני אדם בסופו של דבר שמתמודדים עם מליון חבילות... ולפעמים החבילה קצת גדולה מדי. אבל אם יש משיכה וסבלנות... אז למה לא? יותר קל להתמודד ביחד מאשר להיות לבד.

למעלה