הייתם נוהגים כמוני? |OFF|

• פותח הנושא Megie
  • פורסם בתאריך

Megie

New member
הייתם נוהגים כמוני? |OFF|

עמדתי מחוץ לקניון בדרכי למרפאה לתור שזומן לי להיום..
נגשה אלי קשישה דוברת רוסית ופנתה ברוסחת..
היא אמרה שנותרה ללא כסף בגלל שאיבדה ארנק ונייד וצריכה שאעזור בכמה שאוכל.. בד"כ אני תורמת איפה שאפשר אבל דווקא לא אוהבת לתת כסף ביד מתוך אי אמון ב"רמאים" למינהם..וזה לא שיש לי עודפים..אני בעצמי סטודנטית שחיה מהמינימום שמתאפשר..אבל התחושה שאני יכולה לעזור-מתגמלת נפשית.
במקרה שלה, דימיינתי את סבתא שלי במצב זהה, שאף אחד לא יהיה מוכן לעזור..
אז שלפתי לה את מה שהיה לי בארנק באותו רגע-50 ש"ח והתודה שהיא הקרינה כלפיי גרמה לי להרגיש טוב. מיהרתי ללכת כי איחרתי לרופא..ובדרך חשבתי שאולי לא עשיתי מספיק..אולי הייתי צריכה להציע לה שיחת טלפון או עזרה נוספת..וקצת התאכזבתי מעצמי..פשוט מרוב שמיהרתי לא חשבתי על זה..
מאוחר יותר סיפרתי על המקרה לאימא שלי שצחקה עלי בטענה שאותה אישה בטח נוכלת וברוסיה זה נפוץ..מצד אחד, הרגשתי קצת מרומה ותמימה כי בעבר כבר קרה שבחורה צעירה נגשה אלי בלב המפרץ בבקשה לעזור בכמה שקלים לנסיעה-ונתתי..ומאז ראיתי אותה המון-מנדברת מאחרים בדרך מגעילה להשיג כסף.
מצד שני, אין לדעת..אותם רמאים פוגעים במסכנים שבאמת צריכים..ואולי אותה אישה באמת הזדקקה.. אם היא נוכלת, היא תחיה עם עצמה עם המעשים האלו.. אני עדיין חושבת שהייתי עושה זאת שוב, אולי עזרתי למישהו ויכולתי לגרום לו להרגיש קצת יותר טוב..
כתבתי מהסלולרי-מתנצלת אם היו טעויות.. בכל מקרה הייתי רוצה לדעת, מה אתם הייתם עושים?

ivgy1980

New member
אני הייתי נוהג כמוך

הסיטואציה הזו קצת מתקרבת לכך ש"המציל נפש אחת בישראל - כאילו הציל עולם ומלואו".
את עשית את הטוב ביותר. מי שרימה אותך (אולי, לא בטוח) יצטרך לחיות עם מצפון שלו.
כל הכבוד!

Megie

New member
צודק לחלוטין!

תודה

ivgy1980

New member
יום חג היום, יום חג

המנהלת הסכימה איתי. אולי בכל אני בן אדם
? אולי גם טוב, בסה"כ
??
אני בהלם טוטאלי, מזל שמחר לא עובדים ואוכל להירגע

אחותי, תני

ונוסית1

New member
איזו ילדה

מלאך שאת!
נתת ועזרת-את שלך עשית.. מה שאותה קשישה תבחר לעשות עם זה, חשבונה הפרטי.
אל תרגישי לא בסדר..
את יודעת, שלשום חברה שלי עשתה לי שיחה שאם אנחנו רוצות לעשות משהו לקנות משהו להכין משהו.. בא לנו-נעשה את זה..בלי חרטה ובלי רגשות אשם..
חברה נוספת אמרה לי משפט חכם אתמול-ההיסוסים של היום-הם החרטות של המחר..אז בא לך-עשית,בלב שלם יקירה.
שאחרי זה נרגיש טוב עם עצמינו-אנו!

אני מקדישה לך את השיר של גלי עטרי.."תעדי מה שאת אוהבת"..אני שומעת אותו תמיד וזה נותן לי המון אופטימיות וכח.
ושוב,כל הכבוד לך,את ילדה נהדרת!

Megie

New member

תודה מתוקה!!!
ולהתחרט?! חס ושלום..לעולם לא, על כלום.
רק קצת תחושה של "עבדו עלי"/"נפלתי בפח" שמהר מאוד עברה

את מקסימה!

למה סיפרת לאמא שלך?

סתם הוציאה לך את הרוח מהטוב שהרגשת אחר כך.
המעשה כבר נעשה, אין מה לנתח אותו. הרגשת טוב עם עצמך
ואמא שלך פוצצה לך את הבועה.

Megie

New member
ממ..

קודם כל, היא הייתה איתי על הקו כשזה קרה-אמרתי לה "רגע" ודיברתי עם הקשישה..כשסיימתי-סיפרתי לה את מה שהיה-וזה מה שהיא אמרה.. אבל גם אם היא לא הייתה על הקו, זה מן שיתוף של מה עבר עלי (למרות שבטח לא הייתי מספרת אם היא לא הייתה על הקו) זה לא שאני יודעת מה היא תגיד, היא בד"כ גם נוהגת לתת.

אימא שלי פשוט עברה הרבה ולא סומכת על אנשים בקלות, במיוחד אחרי כמה פעמים שהייתה עדה לרמאות, היא בסה"כ ניסתה לעורר אותי וכמובן העריכה את מה שעשיתי, רק להבא אמרה לי להיות זעירה.

וכמו שאמרתי, אני לא מרגישה עם זה רע..הייתי עושה את זה שוב.. רק תהיתי עם עצמי שאולי יצאתי קצת תמימה..זה הכל

The Experience

New member
התשובה נמצאת בהרגשה שתיארת מגי

(אני מתעלם מהסיטואציה שהיית בה - בהמתנה לתור לרופא,ברגעים האלה יש המון מחשבות קטנוניות על החיים ועל התור המתקרב וכמובן המחשבות שקשורות לזה ואנחנו יותר רגישים ופגיעים במצבים האלה)
מצד אחד את כותבת:
""התחושה שאני יכולה לעזור-מתגמלת נפשית""
""תודה שהיא הקרינה כלפיי גרמה לי להרגיש טוב""

מצד שני את כותבת:
""חשבתי שאולי לא עשיתי מספיק""
""הייתי צריכה להציע לה שיחת טלפון או עזרה נוספת""
""קצת התאכזבתי מעצמי""

ומחזקת את זה עם:
""אני עדיין חושבת שהייתי עושה זאת שוב, אולי עזרתי למישהו ויכולתי לגרום לו להרגיש קצת יותר טוב""

אז עם כל המחשבות הפחות חיוביות שהגיעו מאמך יש בתחושות שלך המון רגש חיובי בעקבות ה"תרומה" שלך לאישה מבוגרת, זה היה ברור שהיא נזקקת,למה בדיוק? זה כבר סיפור אחר ולתת שטר של 50 ש"ח זה משהו שלא קורה כל יום ובטח לא כל שבוע אצל האנשים האלה ואני חושב שנתת בשביל עוד לפחות 10-15 אנשים שהיא תקבץ אחרייך. נתת כי הרגשת שאת באמת רוצה.

כמו שזה נראה עשית את מה שחשבת לנכון באותו רגע עם תמיכה מהלב שלך ואת צריכה להיות שלמה עם זה,לגבי הבחורה הצעירה מהעבר,גם במקרים האלה כשניגש אליי בחור צעיר ומבקש תרומות אני אומר לו (כמובן אחרי מחשבה ומבט חטוף במצבו) "לך תעבוד" וממשיך הלאה.

אנשים מבוגרים זה סיפור אחר, אחרי כל אחד יש סיפור חיים ארוך וקשה שלא ידוע לנו וזו נתינת הכבוד מסוימת שלנו לבנאדם המבוגר שמולנו.

כל הכבוד לך.

sani48

New member
היי מגי

תאמיני לי,את צדיקה אמיתית
,אין ספק שעשית את הדבר הנכון,אין דרך לדעת מראש אם היא היתה בחורה נוכלת או לא,אז כמובן שעדיף לעזור במה שאפשר,אחרת זה היה אוכל אותך כל היום,מאמין שהייתי עושה בדיוק מה שאת,ועוזר במה שאפשר,שיהיה לך סוף שבוע מקסים מלאך שכמותך

Megie

New member
כ"כ נכון

בוודאות, אם לא הייתי עושה את זה באותו רגע-הייתי מתחרטת אח"כ הרבה מאוד זמן..
כמו שאמרתי, הייתי עושה זאת שוב-כמה טוב לדעת שאתם חושבים כמוני

סופ"ש מדהים, אתה פשוט נשמה טובה!!!

אני מניחה שהייתי מתנגת כמוך.

אני גם לא תמיד נותנת כסף לאנשים שמבקשים, תמיד המחשבה על כך שהם רמאים, תגיח מאיזה מקום .
אני מניחה שאם מדובר באשה מבוגרת, הייתי נותנת מה שיכולתי אותו רגע.
זה גם כלל לא משנה כמה אנשים שונים היו אומרים לי שטעיתי, אני עושה תמיד מה שמרגיש לי לנכון ואם זה מה שהיה נראה לי נכון לעשות - זה העיקר.

את דוברת רוסית ? פשש רבת כשרונות

כמעט כל פעם שאני מסתובב בעיירה נדבקים אלי כאלו ואני גר במקום שאין הרבה..אני ממגנט אותם

גם בתרומות יש הרבה מדי, בדיוק עשיתי קצת סדר ומצאתי 2 עמותות שגיליתי שאני תורם להם ב2 כרטיסים שונים

50שח זה בקטנה, פעם הלוותי לחברה של קרובה שלי כסף לשכר דירה אח"כ גיליתי שהלכה לקנות עם זה סמים, פעם הלוותי לידידה כסף לשכר דירה ומשכה אותי כמעט שנה עד שחשבה להחזיר (אגב בסוף לא החזירה), בעצם אפשר לראות את כל הקשר עם הגרושה כסוג כזה של נתינה והקרבה.
מה שכן עם השנים אני יותר שם♥
והרבה פחות נופל ברמאויות כאלו.
שורה תחתונה: אם את עושה משהו תעשי כי את רוצה בלי קשר לתמורה שאת חושבת או לא חושבת לקבל.

Megie

New member
חחח..

אני דוברת רוסית ממוצא אוקראיני..רק שנולדתי בארץ.

לגבי הלוואות וכאלה, אני מתייחסת בצורה שונה-אבל תמיד אתן כשיש.
פעם נהגתי להעביר תרומה בהוראת קבע לאגודות של בעלי ליים ונזקקים..עד שהבנתי שקשה לי לעמוד בזה והחלטתי פשןט לתרום מפעם לפעם..אל תשכח שאני עובדת 3 פעמים בשבוע בעבודה סטודנטיאלית..
והסכום תרמתי לה-זה מה שהיה עלי..הכסף הוא לא האישיו בכלל..אלא העובדה שאולי היא נוכלת ואני האמנתי..כעבור זמן מסויים הבנתי שאם היא נאלצת לנדב-בגילה..אז סביר להניח שהיא זקוקה לזה וליותר מזה, אז אם יכולתי לעזור, אפילו ממש מעט-אז זה מספיק לי.
ואני לעולם לא נותנת בשביל התמורה, אני פשןט אוהבת את ההרגשה שאני יוצרת אצל זה שקיבל-וזה מספיק לי.

Survivor Man

New member
אני מאוד חשדן כלפי אנשים כאלה.

מצד שני יש לי בטחון בטביעת עין שלי. אם הייתי חושב שהיא דוברת אמת לא הייתי מהסס לעזור בדרך כלשהי.

כל הכבוד אמא תרזה שכמותך

Ron W

New member
צריך רק לפקוח עיניים

כמו כולם במיוחד בעיר הגדולה נתקלים במקרים כאלו
צריך להזהר אפילו ממי שמבקש שיחה מהסלולרי שלך - כי כך יוכל להוציא
את המספר שלך לתוך שיחת היעד שלו, או אף לברוח איתו ..
קרה לי שעובדת בסופר ביקשה ממני הלוואה בטענות שחשבון הבנק שלה
מוגבל. גם הראתה לי בספר תהילים קטן שהיא מוצאת בו סימנים, שהמזל שלה קרב..
כמעט נעטרתי לה בידיעה שאפילו הכסף לא יוחזר הרי עוד נפגש
והיה בינינו חיוך וגם זה שווה. עד שממש יום לפני שקבעתי להביא לה, שמתי לב
מבעד ללבוש החושפני אותו יום נצנצו מחרוזת וצמיד מזהב, לא חקוי אלא ממש
אמרתי לעצמי מילא יש לה, אבל לענוד כלכך הרבה ולבקש ? לא חזרתי לשם..

למעלה