הייתם מאמינים?!

עִידן

New member
הייתם מאמינים?!

במיקוד בביולוגיה - הורידו את "תהליך קרישת הדם כמנגנון הגנה". חוצפה שכזאת!!

עִידן

New member
אויש, את לא מבינה כלום.

בואי נדבר על נושאים שאת כן מבינה בהם. למה, במיקוד בספרות, הורידו לנו ר-ק דברים שקשורים לשירה? למה לא הורידו איזה מחזה, רומן, משהו ארוך שבמילא לא זוכרים מה קורה בו?

מוּסקט

New member
זה בגלל

שכולם נגדך...

עִידן

New member
לא, זאת לא הסיבה...

אני דווקא זוכרת חלק מהתשובות ב"אדיפוס" וחלק מהעלילה של "התפסן". ובכלל - באזרחות נתנו לנו אח"לה מיקוד. הייתי שואלת שאלות גם על המיקוד במתמטיקה, אבל הוא לא אומר לי הרבה..

גנגי

New member
למה? דווקא מתאים לאחלה גרשיים!

וחוצמזה יפה שזה מתקבע אצל אנשים. ראיתי כבר בכמה מקומות אנשים שכותבים "אח"לה" כשהם מדברים על דברים שלא קשורים כלל באקדמיה החלופית. ומבחינתי זה אח"לה.

אלי ו.

New member
ושאלה לאח"לה, איך אומרים טנדר?

הקטנים שלי עוברים ליד טנדר ולא בטוחים אם זה אוטו או משאית, וטנדר נשמע לי כמו מלה מיושנת משנת תרפפ"ו. (שלא לומר שמזכיר לי את שיר הטנדר של אלביס :D) העם זקוק למלה חדשה!

shellyland

New member
רוצה להתערב?

בהחלט יש תשובות לא נכונות בשירה והחלט ניתן לבחון עליה. בורות ספרותית היא גם בורות.

אטיוד5

Active member
כמה לינקים ...

את רוצה שאביא מתוך הפורום הזה ממש, בהם אנשים מתדיינים על המשמעות של מילה זו או אחרת בשיר, או על משמעות שורה כזאת או אחרת בשיר, או על משמעות השיר כולו, או על "מה רצה המשורר להביע", או על "מה הבנתי מהשיר" ? אסכולה די נכבדה טוענת שכל שיר נוגע לכל אחד בצורה שונה ובזאת דווקא-דווקא-דווקא גדולתו - ככל שהוא ניתן לפרושים רבים יותר, עולה ערכו. או במילים אחרות - כל התשובות נכונות. כמובן שצריך לתמוך כל השערה בכתוב, אבל לא-למרבה-הפלא - אין בכך כל בעיה. כל אחד יכול להעלות את שק האסוציאציות הפרטיות והכלליות שלו ולחבוט בו כדי שיצא ממנו כל פרוש רצוי. לא מדובר כאן על בורות. שוב להיפך - מדובר פה על כשרון להפוך בשק, ואמנם נזקקים לכשרון לשם כך ולידע בכל האמצעים הספרותיים, בכל הבאז-וורדס וכו'. שניקח את שיר ראש השנה המפורסם "הרימותי כפי - ומה עכשיו? " בתור דוגמא? (לא בטוח שציטטתי נכון, מתנצל מראש). נשאל פה כל אחד מה משמעות השיר, מה המסר שרצתה המשוררת להעביר, מה עשה לך השיר, איזו תחושה עברה בך בשעת הקריאה, בניתוח בדיעבד מה דעתך על, וכו' וכו' - נקבל מספר תשובות כמספר הנשאלים -על זה אני מוכן לחתום! בבקשה - נמנה פה בורר שיאגור את התשובות מכל הגולשים ונפרסמן בבת אחת אחר כך. (מתוך הנחה שיש בנו מספיק יושר אינטלקטואלי לא להעתיק זה מזה). תרגיל מענין!

shellyland

New member
כי, לצערי, יש נטייה לראות בשירה

ז'אנר נחשב פחות מבחינת הוראת-הספרות. לצערי, כי זה מה שיוצר בספו-של-דבר תשובות אויליות כמו "בשירה אין תשובות לא נכונות" וכיו"ב.

אטיוד5

Active member
??

מי שולל הוראת שירה? איפה מצאת טענה ששירה היא ז'אנר "נחשב פחות" ?

למעלה