הייתם מאמינים?

• פותח הנושא Thats
  • פורסם בתאריך

Thats

New member
הייתם מאמינים?

היום במעריב, עמ´ 12, שחור על גבי לבן! פרס על אוסלו: "טעיתי. הייתי תמים. אבל אני לא מתחרט" שר החוץ שמעון פרס, מודה בשגיאות שעשה כאשר הוביל לחתימת הסכם אוסלו, אולם מסרב להתנצל עליהן. בראיון לעיתון השמאל הצרפתי ליברסיון נשאל פרס, האם היה חותם היום מחדש על הסכם אוסלו והוא משיב בשלילה. "לא הייתי מעניק לפלשתינאים אוטונומיה אלא ישר מדינה" אומר שר החוץ. עבורי אוטונומיה ועצמאות היו כמעט אותו דבר, אבל טעיתי. תמיד אמרו לי שכדי לעסוק בפוליטיקה צריך להיות ציני. אני הייתי תמים. אבל לדעתי הייתי גם אמיץ, כן וישר. אני לא מתחרט ואין לי על מה להתנצל בפני איש. המטרה שלי היא לקדם את השלום. פרס גם מאשים את אהוד ברק בשגיאות בניהול המשא ומתן בקמפ דייויד לפני שנתיים. לדבריו, ראש הממשלה לשעבר "טעה באופן ניהול הדברים. בשניה בה הוא ביקש מהפלשתינאים להכריז על סיום הסכסוך, הדבר העלה את בעיית הפליטים לראש סדר היום והכל נתקע. מלבד זאת אינני חושב שהעובדה שבוא (ברק) הסכים לפגוש את ערפאת לחצי שעה בלבד במהלך 15 ימים, היתה הדרך שבה היה צריך לשאת ולתת". לדברי פרס גם ערפאת טעה בכך שאמר לקלינטון "לא" במקום "כן אבל". בראיון אומר עוד פרס, כי אין לשאת ולתת עם ערפאת "נגד רצונם של האמריקאים". הוא מציע את אבו מאזן ואבו עלא כבני שיח חלופיים. עד כאן ציטוט המאמר במעריב. והמסקנה העולה מהכתבה: א. פרס חושב שהיה תמים אבל הוא אידיוט. הוא טוען שהיה ישר? אז למה הם באו עם הסכם אוסלו בגניבה, מתחת לאפו של יצחק שמיר? מתחת לאפו של יצחק רבין? למה הם היו צריכים את ההסכם על חודו של מיצובישי? תוך שטיפת מוח איומה של העם בישראל וניצול ציני של רצח רבין להשחיר את הימין לדורותיו? ב. פרס חושב שהיה עדיף לתת לפלשתינאים מדינה במקום אוטונומיה ומראה כי לא למד, לא הפנים וממשיך בטפשותו הקולוסלית. הוא לא מבין כי אם היתה מדינה פלשתינאית, מצבנו היה היום קשה פי כמה. ג. פרס אינו חושב שהוא צריך להתנצל על שגיאותיו. השתן יושב אצלו קבוע בראש ולא טורח לרדת. אולי מוטב שינגן בנבל לאור ירושלים העולה בלהבות, כמו הקיסר נירון בשעתו. החוצפה שלו "להחליק" את שגיאותיו למרות שעלו לנו במאות רבות של הרוגים ועשרות אלפי פצועים. הרי הוא זה שאחראי ישיר לכל זה. ד. פרס תוקף את ברק על "הקפצת עניין השיבה" כסיבה לכשלונו. לעת פרס טוב היה לתת קודם לפלשתינאים את כל הויתורים האפשריים ורק אחר כך לספוק כפיים ולגלגל עיניים. מן העולה כאן יש לומר ללא כחל וסרק: א. שמעון פרס הוא אדם מסוכן למדינת ישראל. גם בשל רעיונותיו ודיעותיו הנוכחיים. ב. שמעון פרס חושב שמתווה קלינטון הוא חזות הכל, הפתרון האידיאלי. מי בכלל אמר שמתווה קלינטון בכלל מקובל על רוב עם ישראל? גם היום, ממשיך פרס לתת לערפאת עצות. למה עליו לומר לערפאת שיגיד "כן אבל"? למה הוא מנסה לנהל את מדיניות החוץ הפלשתינאית? ג. שמעון פרס חייב ללכת הביתה. (לא אני אמרתי, אמר זאת משה שרת, עשרות שנים קודם לכן וכנראה שהוא צדק). ד. גם כיום, חושב פרס שלדבר עם אבו עלא או עם "אבו" אחר יהיה המוצא בעוד שהוא מתעלם מהעובדה שהכל הולך על פיו של "הראיס". ניכר בו שהוא לא הפנים כי השלטון הפלשתינאי בנוי על שקר וכזב והוא ממשיך להאמין להם. ה. שמעון פרס חייב לעמוד בפני בית דין של מטה (לפני שיעמוד בפני בית דין של מעלה). עליו לענות על הרבה שאלות נוגות המתעוררות מהמאמר. במבחן האחריות ובמבחן התוצאה יוצא שמעון פרס מפסיד, כך או כך. בברכה יום טוב לכולנו Thats all folks

למעלה