הייתם חותמים?

תקרא לי תמימה

אבל עוד לא קרה שנתתי אמון בבן אדם והתאכזבתי בגלל זה. אני יודעת ש'יצר לב האדם רע מנעוריו', ואולי זו רק הסביבה שלי- אבל כל האנשים מסביבי הם אנשים טובים, וכאלו שאני סומכת עליהם. אלא אם כן אתה יודע שלבחור יש בעיה בניהול הכספים שלו- אני הייתי חותמת.

xcalibur

New member
על הגורל את גם סומכת בכזו עין עיוורת?

הבן אדם יכול חס וחלילה למות בתאונת דרכים מחר ואת תתקעי עם החובות שלו.

לא יודעת

אני מאמינה בקארמה(סוג של) אם אתה עושה טוב יקרה לך טוב. אני לא רוצה בכלל להתחיל לספור את כמות הפעמים שהייתי צריכה עזרה ואנשים, אפילו כאלו שאני לא מכירה בכלל סייעו לי (נניח נתקעתי בשדה תעפה בלי כסף[כי הכרטיס אשראי שלי אבד בחו"ל] ואדם זר שילם עלי כסף לכרטיס טיסה, ואפילו לא השאיר פרטים כדי שאני אוכל להודות לו. מאוחר יותר כשהגעתי לארץ, הכרטיס אשראי שלי הוחזר לי ,בדואר, ע"י מישהו אחר מארה"ב שמצא אותו ברחוב...- נשבעת שאם זה לא היה קורה לי אישית הייתי בטוחה שזה עוד סיפור מומצא ניואייג'י..
), או היבו חפצים שנעלמו, או היו נחמדים באופן כללי בלי לבקש כלום בתמורה. אני לא אזרוק את הכסף שלי על כל אחד, אבל חבר טוב זה לא כל אחד. ואגב- אם החבר הכי טוב של אחמד ימות לו בתאונת דרכים, כסף לא יהיה הדבר היחיד שיהיה חסר לאחמד...

xcalibur

New member
סלחי לי שאני אומר את זה אבל

BULL MOTHER FUCKING SHIT קארמה זו אמונה תפלה לכול. האם חסרים דוגמאות של אנשים שבסך הכול רצו לעשות טוב לאדם אחר ובסוף חירבנו להם על הראש? זה חוק מרפי מס' אחד.

ולכן הוספתי - סוג של

אני לא מאמינה בהילות מסביב לראש ובכל הקשקושים האלו. אני פשוט מאמינה שאנשים הם טובים, וכמו שכבר אמרתי- עוד לא נתקלתי במקרה שסמכתי על מישהו, והוא אכזב אותי. (ובאמת שהייתי יכולה לספר לך עוד מיליון סיפורים עד כמה אנשים הם טובים, אבל זה נשמע לי כ"כ מיותר..) כל אחד פה עונה מהניסיון שלו- ומהניסיון שלי עם אנשים והעולם, אני הייתי חותמת.(עזוב את 'הייתי חותמת'- אני חתמתי. וגם הלוויתי סכומים גדולים לחברים- והכל חזר עד לשקל האחרון.)

גניפר14

New member
אני אף פעם לא קרה לי שנתקלתי באנשים

כאלה טובים ורחמניים כמו שקרה לך בשדה התעופה אצלי תמיד זה הפוך מנצלים אותי בגלל טוב ליבי אבל היום לאחר ניסיון של אין ספור ניצולים למדתי לזהות את הנצלנים.

פנומן 72

New member
שאלה קשה

כי מצד אחד הראש אומר לא, אבל אתה יודע משהו לא מזמן הייתי צריך ערבים ומצאתי שניים שדווקא הסכימו לחתום בלי היסוס, אז לבוא ולהגיד לך באופן חד וחלק כן או לא - זה כמעט בלתי אפשרי. לך עם הראש אבל תן גם ללב מילה.

gamani4

New member
לא הייתי חותם

בעיקר לא לאדם כמו שאתה תיארת. לפי מה שאתה אומר תיכנון פיננסי זה לא הצד החזק שלו, ככה שיש סיכוי שהוא לא יעמוד בחוב וזה יפול עליך. בכלל, ואני סתם מנחש, אני די בטוח שאף אחד לא יסכים לקחת אותך כערב לסכומים כאלה גם אם היית מסכים. זה שהוא ביקש ממך זאת עוד אינדיקציה שהוא לא ממש מבין בכסף.

wish2

New member
בעיה ...

נראה לי שזו גם קצת חוצפה ממנו לבקש ... הייתי חותמת רק למי שהייתי חייבת , כמו לאח .

ונניח שהיית מסוכסכת איתו קשות?

גם אז היית מרגישה שאת "חייבת" לחתום לו ערבות רק משום שאתם אחים?

wish2

New member
אני אגיד לך בדיוק על מה אני מדברת

אני מדברת על קשר שהוא לנצח , יכולה להבין משהו כזה ?. לא יודעת איך אצלך במשפחה אבל אחים שלי יעשו הכל בשבילי גם כשאני לא בסדר . יש שותפות גורל מבחינתי . והכוונה היתה למשפחה נורמטיבית כמובן , היא לא חייבת להיות מושלמת אבל היא גם לא בכיוון של משפחה אדמס כמו התגובה שלך .

למעלה