הייתם חותמים?

xcalibur

New member
הייתם חותמים?

קחו את החבר הכי טוב שלכם, כן? בחור שגדלתם איתו בשכונה, למדתם באותו תיכון והתגייסתם באותו תאריך. בן אדם שתמיד היה ותמיד יהיה שם אם צריך אותו. יום אחד הוא מתקשר אליכם ובפיו הדבר הבא: "אח שלי אני צריך להלוות *מס' עם 6-5 אפסים*, אתה יכול לחתום לי ערבות?". בדיוק היום קיבלתי שיחה כזאת מאחד החברים שכבר הספקתי לשכוח אם וכמה הלוותי לו עד היום. מזלו שהוא באמת חבר טוב אחרת היה בחובות אלי עד שנת 2400. על כול פנים, עוד לפני שהספקתי לחשוב שמעתי במוחי את קולו של אבא שלי שהזהיר והתריס שלא חלילה וחס להתפתות ולו לסכומים קטנים. "אל תחתום! אל תחתום לי, אל תחתום לאמא, אל תחתום לאחיך...פשוט אל! כן, גם לעצמך! לא לחתום! לא!". עכשיו כשאני נזכר, ידועים לי שני מקרים לא נעימים שהערב נדפק. סבי ז"ל היה צריך להחזיר חוב בן 50 אלף שקלים עקב תמימותו כעולה בזמנו. מישהי שעבדה איתי פעם קיבלה לנגד עיניי ציו עיקול מבית משפט אם לא תשיב חוב של אחת שחתמה לה וברחה מהארץ. וזה ממש לא נשמע לי נעים. אין לי גם חצי מהסכומים הנקובים וחובות זה הדבר האחרון שאני צריך על הראש. אז סירבתי לו בפעם הראשונה. מה אתכם?

אתה מתכוון: "מה דעתכם?". אז אם זה כזה חבר טוב

ולא נעים לך ממנו, אז יכולת לחנטרש לו איזה סיפור שאתה חתום ערבות למישהו אחר ועכשיו התחלת להחזיר את החובות שלו.

zlr86

New member
שקרים כאלה נורא בולטים

אנשים מבינים היטב שלא מדובר בצירוף מקרים במיוחד כאשר הם מכירים אותך טוב , כמו שאני מתאר לעצמי חבר שלו מכיר אותו. עדיף להגיד את האמת ולהגיד "שמע אני מעדיף לא להסתבך, אני מאמין שלא תרצה לסבך אותי אבל תמיד יכול לקרות מצב שתסתבך אותי ולא באשמתך" וזה בצורה נחמדה , אני בכלל חושב שזה חוצפה לבקש ממישהו שלא בן משפחה שלך כזה דבר.

זיקן

New member
מנהל
שאלתי פעם חבר טוב למה הוא לא מחזיר

את ההלוואה שנתתי לו ולמה כל אלה כמוהו עושים כך? אין לך מושג איזה תשובה נתן לי והוא היה חבר הכי טוב, הוא אמר לי ככה; "תראה הכסף שהלוותה לי הלך פייפן על חובות ושאר ירקות ועכשיו כשאני צריך להחזיר לך כסף שאין לי לך יהיה ולי רק חובות".. זה מה שהולך להם בראש הם מתחילים להיתחמק ממך וזה פוגע בחברות ומעורר מצבים לא נעימים . אין דבר כזה חבר טוב אלא אם יש אינטרס טוב, אינטרס זה גם חבר שאתה יכול סתם לשבת איתו בכיף על כוס קפה בלי שיש בינכם מתיחות או רגשות מעורבים כמו "מה עם הכסף שלי"?. ואלה שאתה לא חייב להם כלום והם לא חייבים לך הם החברים הכי טובים.

אין לך מושג כמה פנומן72 יכול להיות החבר הכי

טוב שלך ! גם על בחורות לא תריבו. הטעם שלכם הפוך.

פנומן 72

New member
תגידי, כמה זמן לא מצצת למישהו ?

כי לפי ההתלהבות שלך להזכיר אותי בכל משפט שני עושה רושם שנדלקת לי על התחת, אז תעמדי בתור אני אמצא זמן גם בשבילך, יא מטומטמת.

גניפר14

New member
לא לחתום בשום פנים ואופן אפילו אם

זו היתה חברה שלך בר רפאלי לא לחתום אתה תצטער על כך אם לא נעים לך אז לא נעים מת מזמן. אתה תואכל אחר כך את הכל לבד הוצאה לפועל יבואו אליך יעקלו לך דברים מהבית וכו וכו וכו ובמידה והוא לא ישלם את חובותיו זה עובר אוטומטית לערב שזה אתה.

Ace in the hole

New member
חבר טוב לא מתנה את החברות בכסף.

אולי אני פשוט קמצן, אבל אני חושב שחברות יכולה לאבד את שיווי המשקל שלה אחרי דבר כזה. הוא תמיד ירגיש "חייב לך" והחברות לא תהיה "נייטרלית" (לא מצאתי מילה טובה יותר). ואם לא תלווה לו, אולי הוא לא יפסיק להיות חבר שלך, אבל יווצר מתח ביניכם ולא יהיה נעים. בכל מקרה, לחבר הזה אין הורים? משפחה? למה הוא מתקשר למישהו בתחילת שנות ה20 לחייו כשברור שהוא לא במצב להלוות סכומי כסף גדולים?

xcalibur

New member
אולי הוא התרגל לזה שאין איתי בעיות...?

הוא מגיע ממשפחת קשה-יום כשהרבה מהוצאות הבית נופלות עליו. האמא פוטרה מעבודתה וההורים גרושים. היה לו נוח לפנות אלי כי המון פעמים סתמתי לו את החורים בכיס מבלי לחשוב פעמיים.

zlr86

New member
בחיים לא הייתי חותם

חסרים בעיות בחיים שצריך להסתבך בבעיות של אחרים? וחוץ מזה אין לך מושג מתי מישהו יקבל קריזה ויחליט לשכוח מזה שהוא החבר הטוב שלך . לא שאני מסוג האנשים ששליליים לגבי העולם ולגבי בני אדם , אך התנסתי בחיי בחברים טובים שהסתבר שלא ממש טובים ואפילו בבחורה שקמה בוקר אחד ,אחרי שעזרתי לה עם כל בעיה שהייתה לה , ופתאום הפכה אותי לאויב שלה. מותר לסמוך על אנשים אבל עד גבול מסויים , ובשבילי כסף הוא הגבול, במיוחד כשמדובר בסכומים כאלה.

למעלה