הייתכן?????

הייתכן?????

בני הובחן כ-ADHD באמצע כיתה א' (כיום באמצע ד'). עכשיו שהילד גדל שמנו לב שיש לו המון התפרצויות של חוסר סבלנות, "האחרים אשמים" אני בסדר, הם לא, ודבר גורר דבר ומגיע לאלימות (לא כלפי ילדים) אבל זורק דברים לרצפה וכו'. היום אחרי פגישה עם פסיכיאטר הוא המליץ לתת לו טיפות הרגעה ויכול להיות שבעקבות הטיפות הוא לא יצטרך ריטאלין. האם יכול לקרות מצב שזה יבוא במקום ריטאלין, היתכן כי בעיית העצבים הובחנה כשבעית ADHD? תודה

הפרעת קשב והתנהגות

שלום לך, הטיפול בריטלין הוא ממשפחת הכדורים האמפטמינים, כלומר ממריצים. תפקידם לעורר את מערכת העצבים . בעית קשב היא הפרעה שגוררת לעוררות מוחית נמוכה באזורים האחראיים על היכולת הקוגניטיבית והויסות ההתנהגותי. הטיפול בריטלין אמור להגביר את הקשב, להפחית היפראקטיביות וקיים אפשט חיובי גם על אימפולסיביות. ילד שאלים, בעיקר כלפי עצמו מעיד על מצוקה, ולכן נכון לעזור לו. ההחלטה על מינון תרופתי ושילוב בין סוגי טיפול הוא החלטה רופואית, היות שבמרבית המקרים להפרעות קשב קיימת תחלואה נלוות (קומורבידיות) . ייתכן והרופט המטפח זיהה לצד בעית הקשב גם דחק- לחץ. והטיפול המתאמים לכך הוא הרגעהץ עם זו התמונה, אני ממליץ לשלב גם פסיכותפריה כדי לעבד את גורמי הלחץ ולהחית מהשפעתם. שאלתך האחרונה, לגבי הסבירות שבעית עצבים אובנחה כ ADHD, זוהי סבירות נמוכה, שכם הפרעת קשב, אם נעשה האביחון נכון כולל אבחנה מבדלת. הפרעת קשב יש לה מאפיינים אורגניים שמספקים סטחון גבוהה יחסית באיבחון התסתמונת. אבל, טעויות ייתכנו. הסטטיקטה מראה עלייה בשיעורי הפניות לאיבחון, אולם לצד זה נרשמו גם עליות בשיעורי האיבחונים שלא מצאו תסמונת ADHD ועליה בטעויות מסוג השני, שאין הפרעת קשב אבל אובחנה ככזו. אולם אבחון נכון אמור להפחית התסברות זו. גיל

05 מיכל

New member
מה זה "טיפות הרגעה"?

האם הפסיכיאטר ביצע אבחון חוזר ושלל את הפרעת הקשב? האם מצא בעיית עצבים שאינני הפרעת קשב? והאם במשך השנים האלה הותאם מינון הרטלין לשינויים במשקלו של הילד?

תשובות

הכל התחיל בזה שהוא נורא אימפולסיבי וכמו שסיפרתי פה לפני שבוע או שבועיים, הוא הולך מכות הרבה או זורק קלמרים ועבודות וספרים, הכל מתוך עצבים. קבעתי פגישה אצל הפסיכיאטר מתוך יאוד כבר, נורא קשה לי ולילד במיוחד. הוא המליץ על טיפות נאופטיל, אמר שיכול להיות שזה ירגיע אותו קצת ואז הוא ירד קצת ממינון הריטאלין ושני הדברים יחדיו יעזרו לו

zivadina

New member
כדאי לשאול את הפסיכיאטר שלנו

בסוף השבוע הזה ייעץ כאן הפסיכיאטר לילדים ונוער ד"ר אבי שפירא. כדאי לספר לו על הבעיות של בנך, לציין גיל ומשקל, ולציין את התרופות שמקבל ואת המינונים. אני בטוחה שהוא יוכל להאיר את עינייך בנושא. שרשור השאלות לד"ר שפירא ייפתח הערב בראש הפורום.

klnirit1

New member
כמובן שכדאי לשמוע דעה שניה

אבל אולי גם קרה לך לאורך השנים ששכחת לתת לילד ריטלין בבוקר? איך היה היום שלו אז? לי ברור שהרטלין לבני שהוא בגיל בנך הכרחי כי קרה ששכחתי לתת וישר קבלתי הערה ביומן מהמורה

למעלה