הייתכן??????????.

GinGordon1

New member
הייתכן??????????.

היום ביקרתי חבר במרינה בתל אביב ושמעתי סיפור יוצא דופן. מדובר בסירה בגודל 45 רגל שנגחה בשבוע שעבר סירה אחרת תוך כדי נסיון לבצע עגינה, וכמובן הסבה נזק רב לסירה הנפגעת. בעל הסירה טען שהמדחף המתקפל שלו פשוט ננעל על קדימה ואף שהוא שילב לרוורס המדחף המשיך לדחוף קדימה. מדובר במדחף גורי עם Over Drive ( אין לי מושג ירוק מה זה אומר) ובכל זאת זה נראה לי קישקוש. ברם אולם היו בסירה כמה מבינים שאמרו שזה מדחף שצריך לדעת לעבוד איתו ושזה קורה. לי נראה שהייתה פה רשלנות של הסקיפר וסיפור המדחף זה קישקוש. הייתכן? גיל

danielia1

New member
מה ההבדל בין קדימה לאחורה?

הכיוון של הלהבים נשאר אותו כיוון רק ששפת ההתקפה פונה לכיוון הנכון בשונה ממדחף קבוע בו בזמן רוורס שפת הזרמה הופכת לשפת התקפה וכך המדחף פחות יעיל. אבל מה שמענין כיצד המדחף משנה את הפיץ' כשהסירה משולבת במפרשים.....(אובר-דרייב...)

דורה123

New member
הייתכן....ממש לא

אלא אם כן כבל הגיר נקרע התמסורת נשארה משולבת ב- Forward ומה שקרה זה שהסקיפר חשב ששילב לאחור אך בפועל המצערת המשיכה להעלות סל"ד אלא שהתנועה נותרה לפנים ולא היה שום גורם בלימה. דורין

danielia1

New member
את התאור שלך ניתן להוכיח בקלות. את הטענה לא.

ומאחר ומדובר בארוע ביטוחי.... נראה שאיננו אמורים להתפלש בנושא.

אק 2015

New member
ארוע ביטוחי או כשל טכני,

המקרה מצער מכל היבט.אבל מאחר ומקרים כאלה קרו / קורים וכנראה גם יקרו ( Tuch wood ) כדאי מאד לחשוף את הסיבה האמיתית בין אם זה תפעול שגוי של הסקיפר בעת התמרון ועל אחת כמה וכמה אם הסיבה היא כשל טכני במע' ההנעה ואו עקב גורם חיצוני כל שהוא שלא היה ניתן לראותו בעת התימרון. נ.ב מה קשור " התפלשות בנושא ".......

אק 2015

New member
תאונה במרינה ת-א.

התאונה הזאת כמו תאונות קודמות מסוג זה מהווה מעין כתובת על הקיר שזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו ולכן במידה והסיבה היא כשל טכני של מע" ההנעה יש מקום לפרסם ( במידה ומי שיודע בוודאות את נסיבות המקרה) את פרטי הארוע כדי שכל אחד מאיתנו יוכל להפיק את הלקחים הרלבנטים. לגבי " תרבות והתנהגות " של הסקיפר הפוגע (עפ"י הודעת יהודה זומר ) כבר אין מה להוסיף מעבר למה שנכתב וטוב יהיה אם שמו / סירתו יפורסמו ברבים. אברהם.

דניאל פשוט מאוד - מכיון שצריך לעבור למצב OD פעם אחת עולים מול הרוח עד שנעמדים ונדחפים אחורה קלות - זה כל מה שצריך. מכאן ממשיכים לשוט כרגיל.

אופק ים

New member
מקרה מצער הדורש תשומת לב מיוחדת

השאלה איך קרה ומה הייתה הסיבה לא ממש משנה את העובדות. כל שייט יודע שלעיתים תוך כדי תנועה לכיוון מקום העגינה עשויות להיות תקלות, חבל, מדחף, רוח חזקה. אבל כמי שמעורב בעניין יש פה משהו הרבה יותר רציני. מדובר בשייט וותיק, מוכר ומוערך שתוך כדי התנועה לעגינה משהו השתבש והוא פגע בסירה שעגנה ממולו. הנזק לסירה שנפגעה רב. אלה העבודות. וכל בר דעת יודע שאלו ארועים שלצערנו קורים גם לטובים שבין השייטים. הבעייה העיקרית היא, שהשייט שפגע בסירה, לא מצא זמן, ו/או אולי סיבה מספיק טובה להודיע לבעל כלי השייט שנפגע, או אולי למרינה, שהיא תודיע לבעל כלי השייט, או אולי לתחנת המשטרה של המרינה, על האירוע וכך בעצם, נודע לבעל כלי השייט על הפגיעה בטלפון משכן טוב לב שהיה עד לאירוע. אציין, כי עד לרגע זה תשע ימים לאחר האירוע, עדיין לא הגיע הטלפון המיוחל מבעל הסירה הפוגעת לבעל הסירה הנפגעת. הסקיפר הפוגע לא דיווח לשום רשות או גוף (ביטוח למשל) על האירוע. הוא לא בדק האם היו בעת האירוע אנשים בסירה שאולי מעצמת הפגיעה עפו ונחבלו. הוא פשוט עזב את המקום, קיפל את הסירה שלו והלך בשלום לדרכו. הסירה שנפגעה הוצאה מהמים ועם היו לבעליה תוכניות הפלגה לפסח, הרי שאלה נגוזו! זה חברי השייטים בעלי הסירות, הרבה יותר חמור מהפגיעה עצמה ומהנזק. זה חברי השייטים, עניין של תרבות שייט.!!! חג שמח יהודה זומר

zina71955

New member
לא מסתדר עם "שייט ותיק מוכר ומוערך"

אני מציע לנפגע לבדוק אם יש במקרה זה הקשר פלילי ובנוסף תלונה לרספ"ן

אופק ים

New member
אילן, לגבי שייט וותיק ומוכר, זה עובדתי!

האדון הנכבד עוד הספיק להיות בפל-ים, חיל הים, והמון שנים בים כשייט. מהעובדה שעוד כיכב בפל-ים אתה יכול להבין שלא מדובר בילד או שייט חדש. לגבי מוערך, כן. אתה צודק לא מסתדר. אבל ישנם שיעידו שהוא איש טוב.?.? לגופו של עניין. חברת הביטוח של הנפגע מטפלת בתביעת הביטוח. מנהל המרינה של ת"א שלח מכתב חריף לפוגע (שאגב פגע ב- 3 סירות) וביקש ממנו ליצור קשר עם הנפגעים להתנצל, ולטפל בשיפוי כספי לנפגעים. עד רגע זה, שיחת הטלפון הזו לא הייתה!!! כמובן שלא התנצלות. כמו כן נישלח מהמרינה מכתב לרספ"ן עם תאור המקרה. אתמול הייתי ברס"פן ( ללא קשר למיקרה ) ושוחחתי עם עמוס נוימן. מתברר שאם לא היו ניפגעי גוף. העניין אינו מוכר כתאונה הדורשת דיווח ולכן רספ"ן מנוע מלהתערב. גם במשטרה העניין דומה. בעל כלי השייט היה במשטרה והגיש תלונה ואגב קיבל הסבר דומה. אין נפגעים...לא מעניין. קיבלתי כמה מסרים שרוצים לדעת מי הפוגע או מה שם כלי השייט. - לדעתי זה לא ממש חשוב. מה שחשוב שכשייטים נהייה קצת יותר מתורבתים וכן, הרבה יותר מקצוענים. פגעת, דווח לנפגע, או למרינה וכמובן גש בדוק שהכלי בסדר ושאף אחד לא נפגע. שיהיה לכולנו חג כשר ושמח שוטו בזהירות. יהודה ז.

zina71955

New member
תודה על תגובתך - יהודה.

"שייט ותיק ומוכר" אכן, זה עניין עובדתי. "מוערך" זה עניין ערכי. ומהדמות שמצטיירת מדבריך ההתנהלות אינה מובנת בלשון המעטה. לעניין רספ"ן. להבדיל מהמשטרה, רספ"ן יכול, על פי חוק, ויודע (ועשה זאת בעבר) להתערב במקרי תאונות, גם ללא נפגעים. זה עניין של שיקול דעת מקצועי, וכל מקרה לגופו של עניין. גם למשטרה יש שיקול דעת במקרים בהם יש מקרה של "פגע וברח" ללא נפגעים. לעניין הפירסום. לדעתי מן הראוי לפרסם את שמו של הפוגע, משני טעמים. האחד למען ירְאו ויירָאו. השני, אי פירסום עלול להביא לחרושת שמועות שמהן עלולים להפגע "חפים מפשע".

אק 2015

New member
תרבות והתנהגות לאחר פגיעה.

יהודה שלום. אי פרסום שמו / שם סירתו של הפוגע והסתפקות בהטפת מוסר כללית נותנת לגיטימציה לפוגעים העתידיים לנהוג בהתאם " לנוהל פגע והתעלם " ממילא אף אחד לא יודע אז למה להיות פראייר.

יוסף71

New member
יהודה,מבין את העדינות שלך "פוליטקלי קורקט"

אתה מתפרנס מהענף ולכן שוקל את מילותך, אך אני מסכים במאה אחוז עם אילן, איך מסתדר "מוערך"? ...על ידי מי? אני בטוח שבעל הכלי הנפגע לא מעריך את אותו שייט למרות ה...וותק וההכרות. זו חוצפה, ואולי אף עברה שמספ"ן צריכה לבדוק. יוסף

Blue heaven

New member
תרבות שייט... לא בישראל

חברים יקרים זה מזכיר לי את הסיפור של הרקדן שטען שהבמה עקומה. אני רוצה לספר כאן בפורום את שקרה לי אישית לפני שנתיים במרינה הרצליה. ובכן הקטמרן הגדולה במרינה מדגם sunreef 62 מתופעלת ע"י סקיפר מקצועי זר ובהשגחת חברת תפעול יאכטות פגעה ביאכטה של אחי שעגנה ממול . הקטמרן בעת תמרון עגינה לא הצליחה לשלב לדברי הסקיפר להילוך אחורי ולפיכך ניגחה את היאכטה בחרטום ברמה כזאת שהירכתיים נמרחו על הרציף למרות חבלי מורינג מתוחים . לפי שהבנתי מעדי ראיה ברגע הפגיעה נשמע רעש חזק מה שגרם לשכן שעגן לידי לזנק החוצה והוא שראה את מה שקרה. הנזק אצלי ריילינג קדמי עקום לגמרי פיצוצים בפיברגלס באזור החיבור של הריילינג לפיבר פיצוצים בפיבר באזור היכתיים שנפגעו מהבטון. הדבר המכוער ביותר היה חוסר ההתיחסות של הסקיפר הפוגע וכך גם של אותם אנשים שהיו בקטמרן בעת התאונה. אף אחד לא טרח לבוא ולבדוק את הנזק שהם גרמו אבל עדי ראיה סיפרו שעוד באותו יום הם התחילו לעבוד על הקטמרן שנפגעה מהעוגן שלי. אגב היאכטה שנפגעה הייתה בת שנתיים ושוויה היה 400 אלף יורו. חברים לולא השכן שסיפר לי את שקרה לא הייתי יודע עד היום מי פגע בי הדבר המצער מכל הוא שאין מצב שבו ניתן לעשות משהו כשאין נפגעים זוהי תאונת פגע וברח קלאסית אבל ללא נפגעים אין עם מי לדבר ! אני הייתי אמור להפליג בתאריך שנקבע מראש לספרד ולצערי הייתי חייב להפליג עם יאכטה פגועה כשבאותו הזמן אין לי מושג מי פגע בי. כחודש וחצי לאחר מכן החלטתי לחקור בעצמי מי יכול היה להיות הפוגע לשמחתי לאחר תשאולים אין סוף פגשתי את אותו שכן שראה את שקרה. ניגשתי לבדוק ברציף שבו עוגנת הקטמרן אם הסקיפר ישנו ולמזלי מצאתי אותו להפתעתי הוא לא הכחיש שהוא פגע בי אבל טען שלדעתו הוא רק דחף ושהרעש היה מהשריטה הקשה שהעוגן שלי גרם לו אבל אני חייב לציין שהוא התנצל ואמר לי שאפנה לחברה שמנהלת את היאכטה. לאחר פניות חוזרות ונשנות ואין סוף תירוצים הוא אמר שחברת הביטוח לא תוכל לפצות אותי משום שהיאכטה לא בארץ . ניסיתי להגיע לבעל היאכטה אבל זה לא התאפשר ברורים מצידי העלו שהבעלים הינו אחד מעשירי ישראל אבל להגיע אליו משימה בלתי אפשרית אגב גם המרינה לא הייתה מוכנה לסייע לי להגיע לבעלים. בסופו של דבר לא עזר כלום והיינו צריכים להיפרד מסכום של קרוב ל 5000 יורו עבור תיקון היאכטה. חברים יקרים כנראה שתרבות שייט קיימת רק שהיא לא במחוזותינו. חג שמח

shuka tsoar

New member
אירוע במעגן

ברצוני להוסיף מקרה שקרה לי בעת עגינתי באי סמוס לפני כשנתיים, סירה שרצתה לעגון בסמוך אלי, אך המקום היה צר מדי, ובכל זאת בעל הסירה המשיך בנסיון העגינה, וגרם לכך שסירתי נדחפה לרציף ונגרם נזק אמנם לא גדול , אך בכל זאת זה נזק. פניתי לבעל הסירה, אך הנ"ל סרב לדבר איתי, נאלצתי לפנות למשטרה במקום, השוטר הגיע לסירתי לבדוק את הנזק, ומשנוכח שאכן קיים נזק, הבטיח לטפל בענין, כן אמר לי שבמקרה ועד שעה 2200 בעל הסירה לא יגיע אלי ולא נסתדר שאחזור אליו. עוד באותו ערב הגיע בעל הסירה התנצל, וכן הגענו לעמק השווה על גובה הפיצוי.

Alex33

New member
אכן מצער, עצוב ומעצבן.. העדר תרבות ההתחשבות..

בזולת והגינות מינמלית מתבקשת של אדם בלקחת אחריות גם על ה"פשלות" שלו כעניין מובן מאליו של בגרות ואינטגריטי פנימי שלו, בעיקר כאשר נגרם נזק לזולת..ולא בגלל שמישהו ראה אותו- או לא - מפשל.... זה עניין "תרבותי" כללי , התנהגות של רבים "במקומותנו" בו עולם השייט הוא רק ראי של החברה סביב.. רבים שלא רואים מעבר לאינטרס הקר וליוקרה שלהם כאן ועכשיו ואיך לצאת מהטעויות שלהם בחיים בלי לשלם על נזקים שגרמו לאחרים.. "בקטן" זה מתחיל באותו שייט שיחלוף בסירתו מולך בתעלת המעבר במרינה, מנפנף לשלום בחיוך ואף שואל לשלומך בטוב לב,אבל תוך הפלגה של 6 קשר והרמת גלים המטלטלים אותך ואת האחרים. הוא גם ישאיר את הgangway שלו לרוחב הרציף או את צינור המים שלו דולף, בעיקר אם אף אחד לא מסתכל...או אף אחד לא מעיר לו. זה עניין של אופי האדם, לא תרבות שייט. חלק מאנשים אלה נמצאים גם בינינו, המנסים לשמור על פאסון של "יאכטונר", על מראית העין הנכונה..אבל מה שקרה באירעים המתוארים מקביל לאותו מצב על הכביש כאשר מישהו פוגע עם רכבו ברכב חונה וממשיך הלאה כאילו כלום.. ומתי ראיתם לאחרונה מישהו כזה שגם משאיר פתק עם הפרטים על השמשה של הנפגע..? נכון, זה עניין של תרבות שייט, אבל קודם כול זה עניין של תרבות כללית ואוניברסלית של "להיות בן אדם" הגון, של התחשבות בזולת ושל חברה שמעדיפה לנוחיותה להביט הצידה או לעבור בשתיקה מול אירועים ואנשים שכאלה... (נ.ב. אני אומר זאת כנקודת מבט כללית על ארועים אלה ודומיהם בלי להכיר את הפרטים של הארועים המתוארים . )

zina71955

New member
כן אלכס, זה קודם כל עניין של תרבות כללית

חינוך כללי ואזרחות. אני אחד מהמוזרים שפעם השאיר פתק על חלון מכונית שגרם לה שריטה בעת חנייה. בעל המכונית ניסה לעשות מזה "פחחות וצבע כללי". שלחתי לו את צילום הנזק.

למעלה