קבל
ג´וראסיק פייב מורכבת מארבעה אמסיס ושני דיג´יים: Chali 2na, Marc 7even, Zaakir, Akil - אמסיס Cut Chemist, Nu Mark - די ג´יים ההרכב במקור היה מחולק לשניים, כלומר ההרכב הזה הוא למעשה שני הרכבים שהתאחדו: Rebels of Rhythm ו-Unity Committee, צ´אלי טונה, מארק סבן וקאט קימיסט היו בצוות אחד, זאקיר ואקיל צוות אחר, וניו מארק היה חבר של קאט קימיסט וצורף להרכב. ההרכבים הכירו בבית קפה בלוס אנג´לס שם היו הרבה אומנים שבאו לשיר וזה וזה. בבית הקפה הזה התחילו גם The Pharcyde ועוד כמה הרכבים מוכרים שיצאו מלוס אנג´לס. ההרכבים החליטו להתאחד לסינגל: Unified Rebellion מורכב משני השמות של ההרכבים דיאז, והסינגל פשוט הצליח מאוד והם החליטו להמשיך ככה. במקביל לג´ורסיק 5, צ´אלי טונה וקאט קימיסט עבדו גם עם אוזומטלי עד שנת 2000 משנת 1995. באותה שנה (95) גם יצא הסינגל הראשון של הג´ורסיק הכתוב למעלה (והוא סינגל טוב מאוד). ב1997 הם הוציאו אי פי שהצליח מאוד ברחבי האנדגראונד. השיר המאוד מומלץ ומצליח מאי פי זה הוא: Concrete SchoolYard. בשנת 2000 הם הוציאו את הדיסק הראשון שלהם (LP) תחת השם: Quality Control שפשוט פוצץ את המצעדים, בגלל הצחלה זו קאט קימיסט וצ´אלי טונה יצאו מאוזומטלי. משם אני ממליץ לך על שיר הנושא, Quality Control. אם תשים לב שני השירים שציינתי (קונקרט סקוליאד וקוואליטי קונטרול) הם מאוד מזכירים אחד את השני, זה ממש סיגנון ייחודי לג´ורסיק 5. השנה (2002

יצא להם הדיסק השני הארוך (Power in Numbers) שעליו אני לא מפסיק לחרוש. שם יש עוד שיר ג´ורסיק אופייני: Whats Golden שהוא הסינגל הראשון מהדיסק הזה. בנוסף בדיסק המצויין הזה יש שיתוף פעולה מוזר עם נלי פורטדו שהוליד שיר מדהים, בלי להגזים, ממש שיר טוב, השיר מדבר על הקו הדק בין ידידות לחברות משהו שקרוב לכולם. הנושא ממש טוב לשיר והתוצאה: The Thin Line. לסיכום הרכב ממש מצויין שרק מתחיל להראות את הפונטציאל שבו. שירים מומלצים: Jurassic 5 - Concrete Schoolyard Jurassic 5 - Unified Rebellion Jurassic 5 - Whats Golden Jurassic 5 - The Thin Line ft. Nelly Furtado Jurassic 5 - High Fidelity Jurassic 5 - Remember His Name Jurassic 5 - One Of Them Jurassic 5 - Quality Control Jurassic 5 - I Am Somebody Jurassic 5 - A Day At The Races ft. Big Daddy Kane and Percy P השנה (2002

יצא הדיסק השני הארוך שלהם ועליו אני לא מפסיק לחרוש.