הייתי רוצה לדעת

zombie13

New member
הייתי רוצה לדעת

איך לעשות אתר שצריך להירשם אליו והכל ושלא יוכלו להוריד כלום עד שלא ירשמו..... למי שיש סבלנות ויכול להסביר איך עושים כל דף נגיד תדף של הרישום ההתבורת ההתנתקות ושלא יוכלו להוריד כלום מהאתר עד שנרשמים... ושיהיה גם רשימת חברים שזה יכניס לרשימה כל מה שנרשם.. תודנ לעוזר\ים

זאינאל

New member
הבעיה בלמנוע גישה לקבצים

זה שכל זמן שהקבצים נמצאים בספריה של שרת הרשת, כל אחד יכול לגשת אליהם (אם הוא יודע את השם של הקובץ או שהוא יודע לנחש טוב). יש לך שתי דרכים לעקוף את הבעיה הזאת - א. לשים על כל העץ של שרת הרשת הגנת HTTP Authentication )או Basic או Digest) - שרת הרשת יגן על הספריה וכל הקבצים שמתחתיה וימנע גישה ללא שם וסיסמה שיוכנסו מראש. היתרון הוא שההגנה היא ברמה של שרת הרשת כך שאין סיכוי לעקוף אותה. החסרון הוא שאתה צריך לבדוק באיזה מנגנוני אימות משתמשים שרת הרשת שלך תומך ולעבוד מולם. חוץ מזה יש אנשים שלא אוהבים את חלון בקשת הסיסמה שהדפדפן מקפיץ כשהוא ניגש לאתר מוגן ומעדיפים לעשות משהו מעוצב ב-HTML. ב. אתה יכול פשוט לשים את הקבצים במקום שאינו נגיש ע"י שרת הרשת - בספריה אחרת שלא בעץ של השרת או כן בתוך העץ של השרת אבל להגדיר הגבלות גישה כך שאי אפשר יהיה לגשת ישירות. אתה מנהל את מנגנון הרישום והאימות בעצמך איך שאתה רוצה, וכשהמשתמשת רוצה להוריד קובץ אתה מפנה אותה לעמוד PHP מיוחד עם פרמטר של שם הקובץ. עמוד ה-PHP הזה קורא בעצמו את הקובץ שצריך לשלוח, בעזרת fopen ו-read ושולח אותו בחזרה לדפדפן.

zombie13

New member
אממ אחי התכוונתי ל

שאני יעשה אתר שיהיו צריכים להירשם אליו כמו שנרשמים לפורומים אותו דבר לאתר ושיהיה גם דף שיצטרכו להתחבר דרך הדף של הLogin בקיצר שיצטרכו להירשם לאתר ויתחברו עם השם משתמש והסיסמא שהם נרשמו איתו.. וכל אחד שנרשם אז זה יצרף אותו אוטומטית לרשימת חברים

זאינאל

New member
מה הבעיה ?

תבנה מסד נתונים (בשרת כמו MySQL או בקובץ XML או משהו כזה), תבנה דף שמכניס משתמשים, דף שמראה את רשימת המשתמשים ודף שבודק את הסיסמה.

למעלה