הייתי פה, פעם.

קרבצוקה

New member
הייתי פה, פעם.

למרות שלא תמיד הרגשתי מאה אחוז שייכת.
אף פעם לא הייתי נורא נורא חולה, אבל תמיד האוכל היה קשה לי, מפחיד, תמיד היה שם משהו שעשה לי רע. שלוקח אותי למקום של חרדות, לאו דווקא מהעליה במשקל אבל גם.
אני לא מצליחה להתגבר על זה, גם עכשיו.
אני נשואה ובהריון ראשון, והכל מאוד מבולגן לי, מרגישה איך הגוף בוגד בי, איך רגעי האוכל הופכים להיות רגעי סיוט, ואיך החרדות מציפות.
אני בטיפול מלפני חודש בערך, מאוד מאמינה גם בטיפול תרופתי אבל כרגע מעדיפה להמנע בגלל המצב.
מאמינה שאני נחשבת מהזקנות פה(29) מרגישה כישלון.
סתם רציתי לפרוק

levshavur

New member
לקרבצוקה

שלום לך
את לא מהזקנות פה, אני בת 42 ...והשותפה שהייתה לי לדירה היא אנורקסית בת 67 ...אז אין גבולות של
גיל...(ואם היא הייתה יודעת עברית אז הייתי שולחת אותה לכאן...) כיום אני נשואה כבר שנה ולא יהיו לי ילדים...
לא כל מי שנורא חולה כותבת כאן יש מצבים שונים ודרגות שונות של החלמה...מבחינתי זאת קבוצת תמיכה אז אפשר לשתף ברגשות, אפשר גם להגיב לאחרות...
לבשה

קרבצוקה

New member
היי לבשבור

תודה על התגובה, הופתעתי לראות שאני לא הכי מבוגרת כאן, כנראה שהייתה לי התחושה שהפורום הזה ועוד פורומים הם לחבר'ה יותר צעירים יחסית, מתבגרות וכ'ו

ניסיתי גם להגיב למישהי אחרת שכתבה כאן אבל לא ממש מצאתי את המילים
אני מקווה שאני אוכל לשאוב מכאן קצת כוחות כי כרגע אני מרגישה כל כך חלשה- אין לי כוחות לעצמי ואני מפחדת. עוד כארבעה חודשים תהיה לי גם תינוקת לדאוג לה ואני מקווה להתחזק עד אז, ושהאוכל יהפוך למשהו פחות מאיים בשבילי.
מקווה להתחזק וגם לחזק אם אצליח...

levshavur

New member
לקרבצוקה

שלום לך
אני חושבת שדווקא כי את מחכה לתינוקת, זה טוב שתטפלי בעצמך היא זקוקה לך גם עכשיו כשהיא עדיין
ברחם...
אני מאחלת לך שכשהזמן ייגיע שתהיה לך לידה קלה עד כמה שאפשר...ודרך אגב אני קוראת עכשיו ספר
שקניתי לאחי אבל יש לו אותו כבר .הספר נקרא "הורים גם בלילה" של ד"ר ויליאם סירס, ממה שקראתי עד
עכשיו שווה לך להשיג אותו...
לבשה.

הי לך

גם אני הייתי פה, פעם, מזמן.. מדי פעם אני חוזרת כי זה מקום שתמיד ארגיש שייכת אליו.
מין מקום כזה שתמיד יבינו.

התחושה שתיארת שהגוף בוגד בך מאוד מוכרת, זה החוסר חיבור בין הדבר הזה שנקרא גוף לדבר הזה שנקרא "אני"..
אני יכולה להגיד לך מניסיון אישי שלי, שטיפול מעמיק של חמש שנים (ללא תרופות) עוזר.
וחודש.. זו התחלה וזה מעולה.

את יודעת מה עוד מעולה?
היכולת שלך כרגע להעניק חיים. להזין ולהעניק מעצמך ולברוא משהו חדש לגמרי.

ונכון, זה מפחיד. ממש מפחיד. גם מישהי שלא ממש חולה או לא חולה בכלל.
להיות אמא זה דבר מפחיד. בכלל להיות בהיריון פעם ראשונה.

אני זוכרת שכשנכנסתי להיריון ישר אמרתי לבעלי "את זה אנחנו עושים יחד, תעזור לי לשמור עליי".
וכך זה היה, אני ביקשתי ממנו שישמור עליי, וגם אני שמרתי על עצמי.
כל הזמן שיתפתי, הוצאתי החוצה את הפחדים ולא נתתי להם להישאר ולכרסם בי..

יקירתי,
בטוח לא אחדש לך בזה שאומר שלחץ לא מועיל להריון..ובטח בזה שתזונה נכונה היא המפתח להריון בריא ולתינוק בריא (וכמובן לאמא בריאה),
קחי את זה לטיפול שלך ותדעי שאת לא לבד.
ואת יכולה להתגבר על זה!

שימי את היד על הבטן ותגידי לעצמך שהפלא הזה שלך, זה חלק ממך.
אני מקווה שלאט לאט תתחילי להרגיש את החיבור, לגוף, לנפש, להריון.

ולא משנה מה, את לא כישלון.

דרך אגב, אני בת 30 ואמא לתינוקת בת 9 חודשים.
אני מאחלת לך הריון בריא ורגוע.

קרבצוקה

New member
היי, תודה...

על התגובה המדהימה שמאוד מאוד חיזקה אותי ונתנה לי את התקווה שאולי גם אני יכולה.
אני יודעת שאני צריכה לאכול טוב ולשמור על הגוף במיוחד עכשיו, אבל ביחד עם כל הבעיות עם האוכל נכנסות גם חרדות נוראיות שאת אולי מכירה, כל חרדות ההריון, וביחד זה פשוט פצצת זמן מתקתקת עד השבירה...
כתבת ממש יפה, אני פשוט לא מרגישה שכרגע אני יכולה לברוא מתוכי משהו חדש, כי אני מרגישה בעצמי סוג של משהו קטן וחלש וצריך תמיכה ובעצם אמא שתכיל אותו..
נכנסת להריון אחרי הטיפול או במהלכו?
אני כל כך מצטערת שלא התחלתי עם זה קודם, אבל אף פעם לא בעצם חשבתי שזה באמת יקרה לי, ופתאום כל המערכת יחסים הגרועה שלי עם האוכל קיבלה תפנית חדשה, ובהתחלה עוד סלחתי לעצמי בגלל הקשיים הפיזיים העצומים אבל עכשיו אני כבר בשלב של מאבק...
אני אוכלת תקין, פשוט מרגישה ממש רע עם הגוף שלי, וכל חווית האוכל מאוד קשה.
קשה מאוד

תודה שוב.

נכון, זה קשה

אבל זה אפשרי.
את אומרת שאת לא מרגישה שאת יכולה לברוא עכשיו משהו.
יקירתי, את ברגעים אלו ממש, אם תרצי ואם לא בוראת משהו בתוכך. משהו קטן, ושברירי שצריך אמא שתכיל אותו :)
וגם לך מותר להרגיש ככה! זה בסדר!
את במאבק נכון, וחשוב לשמור על הכוחות.

את מרגישה רע עם הגוף שלך. שוב, נשמע מוכר. סביר להניח שתרגישי ככה עוד הרבה פעמים במהלך החיים.
מה שחשוב הוא לזכור שהגוף שלנו לא מגדיר אותנו.
הגוף שלך הוא מתנה יקרה מפז שנותנת לך חיים (ועכשיו לשניים).

אני התחלתי את הטיפול שנים לפני ההיריון. (וכל ההיריון חשבתי עליו :) )האמת, שתמיד הוא איתי.
טיפול זה מסע נפלא ועצמתי לתיקון הנפש, תהני מזה וקחי כל מה שאת יכולה.

תחשבי כרגע על האוכל כעל מקור הזנה בלבד. לך ולתינוקך.
וכשקשה, פשוט תגידי תודה על הקושי ועל היכולת להתמודד איתו.

מאחלת לך ימים קלים יותר.

למעלה