הייתי מוותר על... - ציוד

ליאורט1

New member
הייתי מוותר על... - ציוד

שרשור הייתי מוותר על חוזר והפעם עם ציוד. איזה פריט אתם מתחרטים שלקחתם? מה דחפו לכם בחנות וגרמו לכם לחשוב "איך לא חשבתי שאני כל כך צריך את זה"? איזה פריט היה בטיולים קודמים הכי חשוב ופתאום גילתם שהוא מיותר? בקיצור, הבנתם את הכוונה המטרה היא לא להשמיץ חנויות ציוד או מותגים מסויימים אז עדיף לא להיכנס לזה בכלל אלה יותר באופן כללי. ולא לכתוב שאתם מצטערים שלקחתם 3 זוגות מכנסיים במקום 2 או שק"ש -10 במקום -15(אלה אם הסיפור מצחיק). כמובן שהכל אישי וסובייקטיבי ולא צריך להעלב או משהו כזה אם אמרו שמשהו הוא מיותר ובשבילכם הוא הכי חשוב.

ליאורט1

New member
פנס ראש

כשטסתי לנ"ז כבר היה לי פנס מאגלייט ששירת אותי נאמנה עוד מלפני כן, כמובן שבחנות הציוד בתור תרמילאי מתחיל הבנתי שאסור לי לטוס בלי פנס ראש הרי איך אני אסתדר בלילות החשוכים בלי זה. קניתי פנס וטסתי לי שמח וטוב לב. אחרי כמה פעמים שנחרדתי לגלות שהפנס נדלק מעצמו בתוך התיק הוצאתי את הבטריות כדי למונע את העניין. בכל פעם שהייתי צריך פנס והייתי מגשש לי באפלה ונובר בתוך התיק הייתי מוצא או רק את הבטריות וברוב המקום רק את הפנס ובטריה אחת, תמיד בהמשך הנבירה הייתי מוצא את המאגלייט בסופו של דבר וכבר משתמש בו במקום בפנס ראש. בשורה התחתונה השתמשתי בפנס ראש בערך 5 דקות אם צוברים את הכל ביחד והוא כנראה יהיה הפריט שאני אוותר עליו בהמשך. בכל מקרה היה מעניין לראות שלא היה ישראלי אחד בלי פנס ראש, זה נהיה סוג של פריט חובה, היינו מדברים על זה לא מעט איך זה שבסופו של דבר כולם קונים את אותם הדברים

shaishoo

New member
האמת

לי בזמן הטיול בדרא"מ היה רק את המאג לייט הנאמן באמת..אבל קיום אחרי שקניתי בREI בסן-פרנסיסקו במבצע פנס ראש של blackdimond ב10$ אני מאושר איתו עד הגג..למרות שאולי לפעמים זה מביא את היתושים ישר לפנים..הוא לא נדלק לי מעצמו (צריך לחיצה יחסית חזקה והכפתור לא ממש בולט), ובבישולים זה חוסך יד שזה יתרון עצום...

Amoureuse

New member
פנס ראש

האמת שמצאתי אותו מאד נוח, אבל גם לי היתה אותה בעיה בדיוק (אולי קנינו אותו דגם), וגם אני החזקתי תמיד סוללה אחת בחוץ וככה הוא אף פעם לא היה נגיש כהיה צריך אותו. בסוף בכלל נעלמה הסוללה הזו לגמרי ותמיד שכחתי לקנות. אבל כאשר כן השתמשתי בו, הוא היה ממש ממש נוח כי הידיים נשארו פנויות.

HelloweeN

New member
על מה אתה מדבר באנדם..

פנס ראש זה אחד ה-דברים הגאוניים שהומצאו. חזרתי אגב מאירופה לפני 4 ימים. אם יש משהו שהציל אותי בלילות זה הפנס ראש. נוחות, אור חזק ולבן שמאיר בדיוק את מה שצריך, וכמובן חיסכון בבטריות. יש לי גם מגלייט ואין מה להשוות את הנוחות והתאורה למגלייט המגושם (טוב נו, לא מגושם אבל הבנת). יש לי אגב פנס ראש של PETZL ואני מרוצה ממנו עד הגג.

sela v

New member
לא מסכים

אני זוכר את הטיול שלי באפריקה, שצריך להקים אוהל בחושך או לבשל או אפילו ללכת לשירותים. הרבה יותר נוח שיש פנס ראש. אולי אם ישנים באכסניות וצריך פנס רק בשביל לחפש דברים בתיק בלילה אז מאג לייט הוא טוב. לי יש שני פנסי Petzel, אחד שקניתי והוא של מנורת הלוגן, ובשביל לפתוח אותו צריך להתאמץ לסובב את הטבעת של הפנס, ככה שהוא לא יכול להפתח במקרה, ואת הפנס השני של אותה חברה, שהוא פנס לדים, נדמה לי 4 לדים, ואותו קיבלתי שעשיתי מנוי על המגזין Trail בתערוכה באנגליה. אני חושב שפנס לד הרבה יותר טוב, אלא אם מנווטים בלילה בשטח ורוצים לראות כמה עשרות מטרים קדימה.

ליאורט1

New member
נו, יופי

זאת בדיוק היתה המטרה, להראות את השוני הרי ברור שמה שטוב לאחד מיותר לשני ומה שמתאים לטיול אחד לא מתאים לאחר המטרה שלי לא היתה להכפיש את פנסי הראש באשר הם אני מתנצל אם פנס ראש כלשהו נפגע מהכתוב

sela v

New member
לפי דעתי המטרה חשובה

אכסניה/קמפינג, וגם אולי הפנס ראש שלך לא טוב?

לפי דעתי

זה מעצבן קצת שמישהו כותב מה היה מיותר בשבילו, וכולם מתחילים לבתווכח איתו כן נכון-לא נכון.... מטרת השירשור זה סתם לשתף, שכל אחד יספר (רצוי משהו מצחיק) על ציוד שהיה בשבילו מיותר. אני לא כתבתי את ההודעה על הפנס ראש אבל גם אני התעצבנתי בשביל ליאור על זה שהתחילו להתווכח איתו אם זה כן טוב או לא טוב.

ששש

New member
חשיבות פנס לטיול וניווטי לילה

לטיולי לילה בכלל ולניווטי לילה בפרט פנס הוא לא אמצעי שנכון להשתמש בו. הסתגלות נכונה לתנאי החושך מאפשרים למטייל להבחין בפרטים רבים מסביבו ואף להבחין בתצורת השטח בטווח הקרוב ואף בטווח הבינוני ומכאן להתמצאות טובה יותר במרחב. הדלקת פנס בתנאי הנ"ל תגביל את המטייל לטווח ולקוטר האלומה בלבד ואינו מאפשר להתנתק מטווח האלומה שלו ולסרוק את המרחב. ראוי אם כך שפנס ישאר בתרמיל (במקום ידוע ונגיש) ויעשה בו שימוש רק במקרה של סכנה כתוואי דרך מסוכן, מצוקי, עם מכשולים שונים או במקרה מצוקה אחרים שאכן מצדיקים שימוש בפנס. ברור כי למקרים אלה חייב תמיד להמצא פנס תקין (ורצוי עם סוללות נוספות) בתרמיל בכל טיול, קצר כארוך וכמובן גם בטיולי לילה.

jeshu

New member
כבר מזמן חזרתי לנרות כל עוד אין רוח - הם נוחים,נעימים ומפזרים את האור שלהם בכל הכיוונים. בתוך האוהל אני רק דואג שהם יהיו במקום בטיחותי כמו על פריסבי או על אבן גדולה ושטוחה שאני גורר מבחוץ.

krembo1vanil

New member
פתרון למי שנתקלבבעיה הזאת

שהפנס נדלק מעצמו: אל תוציאו את הבטריות, תהפכו אותן ותסגרו. כך הפנס לא ידלק מעצמו, וכשתצטרכו להדליק לא תצטרכו לחפש את הסוללות בחושך, רק להפוך אותן.

pazro

New member
למה לא לשלב? יש לי פנס מאגלייט

ויש לי רצואת ראש. שילוב של שנייהם נותן... פנס ראש. הרצואה נקנתה לפני שנים רבות בחנות המטייל. לצערי קשה למצוא אותם היום.

shaishoo

New member
אוהל ../images/Emo70.gif

הבאנו אני ושותף שלי אוהל מטיילים מקצועי שרכשנו בהנחה בחנות בה קנינו את כל הציוד... איך שהגענו להווארז לפני הטרק הראשון לא רק שלא השתמשנו בכלל באוהל מכרנו אותו לחברת טראקים תמורת אוהל מושכר לטראק, קורס טיפוס קרח לשנינו ועוד כמה עשרות דולרים ככה שיצאנו אולי ברווח של 10$ וקורס טיפוס קרח מכל העסק אבל סתם במשך שבוע נסחבנו עם אוהל וסתם טירחה .... בהמשך הטיול קנינו אוהל חצי מקצועי (2 שכבות אבל לא נמוך) שגם היה מאוד זול 20$ וגם סיפק את צריכינו מעל ומעבר...

HelloweeN

New member
אני באופן אישי לא הייתי מוותר על

כלום. לפני הטיול האחרון (אירופה, חודש וקצת, עם טראקים) הצטיידתי עם המון שכל בכל הציוד ההכרחי. לא קרה לי ולו אף מיקרה אחד שבו לא השתמשתי בכל הציוד שהיה ברשותי: אוהל 3 עונות עם כיסוי גשם -קצת כבר אבל שמר לי על תחת יבש במשך 4 ימי פסטיבל עם מבול בלתי פוסק. גזייה - להכין אוכל פנס - להאיר בלילה, חובה תיק טוב - שמתאים להליכות ארוכות ויכול להכיל את כל הציוד (DEUTER AIT CONTACT) השקעה במכנסי טיולים עם אחוז כותנה נמוך - היה המון גשם, והם לא איכזבו והתייבשו מאוד מהר. ערכת תפירה - רבים חושבים ,בשביל מה להשקיע?", ובכן, יום אחד ניקרע לי הכפתור באחד מזוגות המכנסיים. זהו, אין מה לעשות איתם בלי כפתור. תיק תק תפרתי חזרה והופ, כמו חדש. בקיצור, בלב באמת שלם, לא הייתי מוותר על כלום מכל הציוד שלקחתי.

froggirl

New member
לק לציפורניים ברגליים

סתתתאאאאם אבל לפחות נכנסתם לקרוא... הייתי כן אומרת יותר מדי זוגות נעליים - אני אף פעם לא מוותרת על הנעליים שלי וזו כנראה מחלה תמיד אני נסחבאת עם פחות מדי מקום בתיק ויותר מדי נעליים. דווקא באירלנד הייתי חכמה אחרי שניסיתי להתחכם עם התיק אבל פשוט לא היה מקום... אז לקחתי רק בדיוק מה שצריך בכל מקרה הכי חשוב אם מתחרטים ורוצים לזרוק, לא לזרוק להעביר למישהו אחר שבשילו זה כן משהו חשוב...

dov cohen

New member
לק לציפורניים - צודקת

מסכים עם "נערת צפרדע": יצאתי לטיול עם נעלי הליכה גדולות, כבודות ומגושמות, וסנדלי רחצה לאמבטיה. אחרי חודשיים קניתי סנדלים, והפעם הבאה שהוצאתי את הנעליים מהתיק היתה 8 חודשים מאוחר יותר, לאחר החזרה הביתה...

למעלה