הייתי בראיון בלשכה...!

noa144

New member
הייתי בראיון בלשכה...!

הייתי בבוקר בראיון על מפקד לשכת הגיוס... אני חושבת שהלך כמו שציפיתי שילך... לא ציפיתי לפחות מזה.. המפקד אבל היה ממש עצבני... הסברתי לו את ההשקפה וכל המשתמע מכך והוא כל הזמן אמר לי- אבל מי יגן על הבית שלך? ופשוט חזר על זה בלי סוף הוא לא נתן לי לענות... הוא אמר אם עכשיו יורים לך על הבית מי יגן עליך?? ואז אמרתי לו שאני מבינה שהמטרה היא הגנה אבל לא בדרך הזאת.. כי אם יירו עליי והחיילים יירו חזרה אני לא רואה בכך שום תועלת... ושלא מכבים אש באש... ואמרתי שאני לא נאיבית ושאני לא חושבת שאף פעם הפיתרון הוא אלימות והוא אמר שצהל זה צבא מגן, אז אמרתי לו שבשבילי צהל זה צבא מתקיף נגד אוכלוסייה שאין לה אפילו מדינה וכל עוד המצב הזה קיים זה יוצר בעייתיות לפעול במישור הדיפלומטי בדרכי גישור והידברות... לא יודעת מה הוא הסיק מהראיון .. =\ לא יודעת מה המטרה של זה... אמרו לי שהוועדה עוד שלושה חודשים בערך... אני מקווה שיהיה בסדר..

את מתקרבת אל הסוף!

דבר ראשון כל הכבוד על הנחישות בוועדה, המון הערכה לי אליך.טוב שעמדת על שלך, ולא נתת לעצבים שלו להסיט אותך מעמדתך הברורה והנכונה עד מאד! רק יש לי שאלה, האם ציינת את הבעייתיות ואת הסלידה שלך כלפי כל צבא, ולא כלפי צה"ל בפרט? כל מה שאמרת נפלא ונכון.. אבל אני מקווה שציינת את הסלידה הבינלאומית. כדי שלא יטענו נגדך שאת סרבנית סלקטיבית.. וכדי שאני, ועוד חברי וחברות הפורום ידעו, תוכלי לתת לנו עוד אינפורמציה לגבי הטרום ועדה המפוברקת הזו שעכשיו רבים עוברים? מה הנהלים שלה? מי משתתף? יש מישהי שרושמת את הפרוטוקול? וכל מידע נוסף שיכול לעזור לכל מי שיעמוד לפני הטרום הזה.. תודה רבה כל הכבוד! והמון המון
בהמשך!
אסיה

noa144

New member
ברור..

כן הוא שאל אותי מה דעתי על שאר הצבאות... והבהרתי לו שההתנגדות היא לכל צבא, וזה נובע מהתנגדות לאלימות.. זה כאילו הוא סירב להפנים את זה... אז בעצם יש את המפקד, שהוא סגן אלוף ועוד חיילת שנוכחת בחדר תמיד.. זה מה שהסבירו לי... הוא בעצם שואל על ההשקפה שלך, כמה זמן אתה דוגל באידיאולוגיה ולמה אתה חושב ככה... איך זה התחיל.. בהתחלה יש מן פרטים כמו מגמות איפה לומדים ותנועות נוער... פרוטוקול לא היה החיילת לא זזה פשוט ישבה לידי =\ והמפקד רשם ו על דף כל מיני נקודות זה מה שראיתי... בסוף הוא רשם מן סיכום ואין לי מושג מה הוא רשם... הוא כאילו תמצת את מה שאת אומרת.. זה מה שהבנתי... בעיקרון הוא שאל אותי הכי הרבה על המצב עכשיו ויש לו מן טכניקה של זלזול ולחץ... ומאוד חשוב לשמור על קור רוח... הוא כל הזמן אמר לי- כשהייתי קטן הייתה סדרה שמאוד אהבתי מנהרת הזמן משהו לא מציאותי שאתה יכול לקפוץ בזמן ואתה מגיע למקום מושלם, אוטופיה כזאת... ואז אמרתי לו שזה שעכשיו זה נראה לא פרקטי פשוט להגיד הכל בסדר ולפרק צבא לא אומר שזה לא ריאלי ואני משוכנעת שצריך לעשות כל מה שצריך כעת כדי למנוע את המצב הזה ואם כל הזמן נגיד שצריך צבא והוא מגן המעגל דמים הזה בחיים לא יסתיים.. וזה לא עניין של קפיצה זה עניין של תהליך וזה יכול להיות מציאותי אם נתן לזה... ואז הוא שאל- אבל מחר מה יקרה? מחר לא יהיה צבא מי יגן עליך? ואז הסברתי לו שזו אמביציה אידיאולוגית ואם אנחנו באמת רוצים להגן על עצמנו אנחנו צריכים להבין שזה לא הפיתרון.. והוא שאל אותי אז מה לעשות עכשיו.. ואמרתי לו שאולי אני לא יודעת בדיוק מה הדרך הנכונה אבל אני יודעת מה הדרך הלא נכונה... ושבעים שנה ויותר של סכסוך כזה מראים מן הסתם שמשהו פה לא כשורה ושיש צורך לחפש דרך אחרת... אחרת ההיסטוריה פשוט תחזור על עצמה ואמרתי שעם שלא מקבל זכויות וחי תחת דיכוי צבאי מן הסתם שיתקומם בסופו של דבר, כמו כל עם שרצה עצמאות... ולכן יש צורך לפנות לאוכולוסיה האזרחית דרך פיתרון דיפלומטי עם כוונות כנות ולא להתנות את זה בשום אופן באיומים של טרור.. כי תמיד יהיו קיצוניים וברגע שלא תהיה להם לגיטימציה ציבורית זה ייפסק והכל תלוי בדעת הקהל והצד השני יקשיב רק כשאר הצבא המתקיף אותם.. פשוט יפסיק להתקיף.. אני ממש מקווה שהלך לי בסדר.. אני מרגישה שהעברתי את מה שרציתי להעביר אבל את האמת אני שמחה שהיה את הראיון הזה אני מרגישה עכשיו שאני באמת יודעת לאן אני הולכת בוועדה וזה הצליח להעביר לי מה יהיה שם איכשהו... אז ייאמר לזכות זה שזו הכנה טובה.. לפחות בשבילי.. זה לא מזיק..

noa144

New member
אה נזכרתי!!

גם שואלים הרבה על מה מתכוונים לעשות במקום הצבא... הוא שאל אותי הרבה אם אני הולכת לעשות שירות לאומי אם אני יודעת מה אני רוצה לעשות שם וכל מיני.... זה עושה רושם ממש טוב אם אומרים שלא פשוט מבקשים פטור, אלא רוצים לתרום למדינה.. פשוט בדרך שנכונה לך... אז הוא מאוד התעניין בזה..

תודה :]

אם תרצי לכתוב על כל התהליך, ולהכניס את זה למאמרים, תחת- קדם ועדת פטור או משהו, נשמח :] זה בטוח יכול לעזור. דברת נפלא.. ואני מאד שמחה שעבר לך טוב, ושהם לקחו אותך ברצינות. טוב לשמוע. אני באמת מעריכה אותך מאד על קור הרוח אני מקווה שגם לי זה יעבור בטוב.. תמשיכי לעדכן :]

למעלה