הייתי במקס ברנר

עינית

New member
גלידות ד"ר לק - שרבט שוקולד../images/Emo135.gif

גלידות ד"ר לק מותרות לפי ספר העמותה (חוץ מאלו עם עוגיות וכו'), ויש להם שרבט שוקולד - ללא חלב!!!!! מטריף, יותר שוקולד משוקולד. מומלץ!!!!!!!!!

איך אמא תמיד באה להציל את היום../images/Emo47.gif

daniela21

New member
זה הטעם היחידי שלהם שאני אוהבת

זה למעשה שוקולד מריר. חבל שהם לא מפרטים כלום על הרכיבים פרט לעובדה שאין חלב ויש שוקולד מריר. דרך אגב, השוקולד היחידי שאינו חלבי הוא השוקולד המריר של עלית, לא?

עינית

New member
סקר שוקולדים ללא חלב../images/Emo96.gif

מהניסיון שאני צוברת, ומזל שאנו יהודים בישראל, והרוב משתדלים לכתוב כשר או פרווה, אז רוב השוקולדים, אפילו המרירים, כתוב בסוף, בקטן, "כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי". למה להכניס אבקת חלב לשוקולד מריר? גם השוקולדים המרירים של מקס ברנר מכילים אבקת חלב!! אתמול מצאתי שוקולד מריר חדש של עלית, חפיסות ספלנדיד, שהם רק בחזקת חלבי, כלוצר שהיו בקווי יצור של חלבי, ויש חשש שאריות כמו שאריות גלוטן או אגוזים וכו'. אז תלוי מה רמת הרגישות של כל אחד. לבישול - קרמים עוגות וכו' משתמשת רק בשוקולד מריר פרווה של עלית או ורד הגליל.

נוניצי

New member
אני לא מבינה משהו חשוב:

אבקת חלב תמיד מכילה גלוטן???!!??? ואם כן, למה העמותה לא טרחה לעדכן??

אבקת חלב ממש לא מכילה גלוטן!

אכן חשוב שנציין זאת. פשוט יש פה בפורום ריכוז גדול של אנשים שגם רגישים לחלב, ואז עוד יותר קשה למצוא קינוחים שגם אינם מכילים גלוטן וגם אינם מכילים חלב - ולכן אפשר לראות מדי פעם שרשורים שמדברים על אוכל שמכיל או לא מכיל חלב, בנוסף להיותו נטול גלוטן. אם אין לך רגישות לחלב, את מוזמנת להתעלם ולאכול שוקולדים רגילים

tgtg4

New member
גלידות אלדו

גם אני אוכל שם על בסיס קבוע גלידות סויה וסורבה מטריפות - זו הגלידה הכי טובה שיש !!! ואף פעם לא היתה לי בעיה ובקשר לאלדו עצמו, כפי שאת אומרת הוא לא הבין מה בדיוק מדובר (בכל זאת הוא איטלקי בקושי מבין עברית) אבל יפה לראות שהוא הראה לך את האבקה של הגלידות לא בכל מקום יש כזו פתיחות ושקיפות

מידע מהבעלים של רשת אלדו

בגלידות השמנת והסורבה של רשת אלדו (וטרטופו) אין!! גלוטן. עד לפני זמן מה אפילו היו הנחות למציגי כ.חבר באגודה, שימו לב ומשנה זהירות הרבה גלידות כוללות עוגיות,פחזניות וכ' אגב,אלדו עצמו הוא השף של סניף ר"ג - ביאליק 4 והוא אדם מקסים שאיני מאמין שהתכוון להרע אלא פשוט לא הבין את העיברית - האיש תמיד שמח להסביר ולהראות ולהדגים הוא הביא לארץ את תרבות הגלידה האיטלקית הטרעה והוא מאוד גאה בכך

למעלה