הייתי במכון הדסה

fighter21

New member
הייתי במכון הדסה

לאחר ביקור במכון הדסה ולאחר המבחנים הפסיכומטריים, נאמר לי שיש לי רמה מאוד גבוהה של ראייה צורנית דו מימדית ותלת מימדית באחוז העליון בכלל האוכלוסיה. לא בדיוק הבנתי מהיועצת מה אפשר לעשות עם זה. מה בדיוק זה אומר ואיך אני יכול ליישם את היכולת הזו בלימודים (לאיזה תחומים זה מתאים?) תודה מראש, בן.

ראייה צורנית

ראשית, חבל שנשאר דבר לא ברור, ועדיין תוכל לטלפן ולשוחח עם היועצת . ראיה צורנית חשובה במספר תחומי עיסוק: 1. מקצועות אמנותיים העוסקים כמובן הרבה בצורות- גרפיקאי, מיצב מוצר וכו, זקוקים לראיה דו ותלת מימדית טובה. 2. הנדסה ומדעים- חלק ניכר ממקצועות ההנדסה דורשים ראיה צורנית טובה- במקצועות כמו הנדסה אזרחית, אדריכלות הדבר ברור מאליו, אבל גם תחומים כמו הנדסה כימית ואחרים דורשים ראיה כזו. כימאי לעולם לא יראה מול עיניו מולקולה. הוא נדרש לדמיון חזותי כדי להמחיש לעצמו אותה. באותה מידה ביולוג לא יראה DNA בעיניו, או פיסקאי את האטום. כל אלה דורשים תפיסה חזותית טובה.

fighter21

New member
אל דאגה

יש לי פגישה נוספת עם היועצת בקרוב ואני אברר רבות על הנושא. אני בספק עד כמה מהנדס כימי ו/או מהנדס ביוטכנולוגי נזקק לראייה צורנית ברמות גבוהות כל כך. אולי אף אחד מהם לא ייראו את מולקולת ה-DNA בעינהם שלהם, אבל את מבנה הסליל הכפול של המולקולה הם יראה על דפי מאמרים רבים ומחקרים רבים שנכתבו על המולקולה, שלא לדבר על מודלים של המולקולה שנבנו. אם כן היתרון בראייה צורנית שכזו במקצועות הנדסה היא זניחה. למרות זאת, אי אפשר לומר אותו דבר על מקצועות האדריכלות והעיצוב החזותי. במקצועות האלה נדרש דבר נוסף חשוב מאוד והוא כושר ה יצירתיות. האם את/ה מסכימ/ה איתי?

H20

New member
יש קורסים בהנדסות הנ"ל שבהם ראייה

מרחבית טובה יכולה לעזור, אבל כמובן, זו לא סיבה ללכת ללמוד את התארים האלה אם התחום לא מעניין אותך.

נרגעתי

ברור שמקצועות האמנות דורשים רמה גבוהה יותר של תפיסה חזותית, אבל גם במקצועות ההנדסה (חלקם) לא מדובר בדבר זניח. לא כל דבר נמצא במודל מוחשי. מקצועות העיצוב דורשים עוד כישורים שונים, אבל לזה לא נכנסתי. התיחסתי לשאלתך על תפיסה חזותית.

למעלה