היינו כחולמים

היינו כחולמים

הערב הדלקתי טלויזיה וראיתי: איש אחד עמד על הבמה וסיפר לנו כמה נורא המצב הכלכלי, כמה זה איום שאנשים הולכים לבית תמחוי וכמה זה מחריד שאין צמיחה ואין השקעות וכולנו הולכים מדחי אל דחי. וחשבתי לעצמי... האיש הזה נראה לי מוכר... זה לא אותו אחד שבתקופה בה שימש כראש ממשלה, הגיעה הצמיחה לשיעור הגבוה של 0, ההשקעות בתשתיות הגיעו לשיעור המופלא של 0, האבטלה היתה 10 (אחוזים), האינפלציה היתה 10 (אחוזים)? ואז עלה לדבר מישהו אחר, קצת גדל גוף ואמר כמה חשוב שנילחם על הביטחון ושנגן על עצמנו ושנחזיר לעצמנו את ההרתעה. כמה זה נורא שכל יום יש פיגועים, כמה זה איום שאנחנו במלחמה וכמה זה מחריד שאין ביטחון בכבישים, וגם לא בבתים. וחשבתי לעצמי... האיש הזה בודאי מוכר לי... הרי הוא ראש הממשלה שלנו, הוא האיש שעומד בראש הממשלה שלנו, בתקופה הזו, שבה אנחנו במלחמה, הוא עומד בראש הגוף שתפקידו לספק לנו ביטחון (הוא גם האיש שלרבים כלכך מאיתנו היה ביטחון בשלום שלו). האם אני חולם? תצבטו אותי...

hungry penguin

New member
[אנחה]

נמאס להתווכח על השטויות האלו. זה שתאמרו שקר הרבה פעמים לא יהפוך אותו לנכון. בתקופת נתניהו היה מספר עצום של יוזמות תשתית (הגדול ביותר בשני עשורים). הם לא באו מהשלטון אלא מהעסקים והחברות הפרטיות, מה שמאוד בריא לאינפלציה, לגרעון, ולצמיחה. לכן הנתון הטפשי שאתה מציג של אפס פרוייקטי תשתית לא תופס. זה כמו לספור כמה מכוניות מוכר סוכן, ע"י ספירת המכוניות הירוקות בלבד. זה שנמכרו מליון כחולות, מהסוג הטוב יותר, לא משרת את המטרה שלך, אז אתה פשוט לא מספר את זה. לגבי האינפלציה - הנתון שלך שקרי לחלוטין, מה שמערער את האמינות שלך. ביבי עצר לחלוטין את האינפלציה הענקית של פרס. האינפלציה, ד"א, חזרה אצל ברק ושרון. איך תסביר שמדד המחירים היה אפס, אם היו 10 אחוזי אינפלציה? די לשקרים של השמאל ושל מפלגת העבודה בעיניים.

תבדוק את הנתונים

בתקופת נתניהו ירדה ההשקעה בתשתיות לאפס. הצמיחה ירדה משיעור של כ5 אחוזים בשנה ב95 לאחוז וחצי ב98. וכפי שאמרת: אם תחזור על שקר הרבה פעמים הוא לא יהפוך לאמת...

hungry penguin

New member
אתה זה שחזר בו מאמירותיו

אני עדיין איתן ועקשן שקביעותי הן אמת. אבל אתה נסוגת מהכרזתך השקרית על "האינפלציה הענקית" של תקופת נתניהו. נראה ממה עוד תיסוג כאשר תביט בנתונים פעם נוספת... אני יכול לאמר לך בביטחון ש"עמק הסיליקון הישראלי" בהר-החוצבים נבנה בשעתו של ביבי. כך גם כביש בגין בירושלים והכביש הצפוני החלופי לכביש 1. ונזכור שפרוייקט נתב"ג 2000 נוסד בתקופת זוהר זו. כל אלו רק מחיי היום-יום שלי ומאיזור המגורים שלי. אם זו אפס בניית תשתיות, אז אני תוהה איזה מספר שלילי מתאר את העשייה בתשתיות בתקופתם של שרון\ברק.

מאיפה הנתונים?

אני לא משוכנע שאנחנו מדברים על אותו נושאץ האינפלציה בשנת 96 היתה 8 אחוזים, היא ירדה בהמשך לא בגלל נתניהו אלא בגלל מדיניות מוניטארית מרסנת שננקטה ע"י נגיד בנק ישראל דאז יעקב פרנקל. בענין ההשקעות אני מצטער אבל או שהנתונים שבידכם מוטעים (הנתונים שלי מופיעים בספר "לא על מגש של כסף" מאת יהודה וולך בהוצאת משרד הביטחון. או שאתם פשוט עדיין שקועים בסיוט של עצמכם.

ועוד מילה על הנתונים

הכתובות הבאות הן באתר של הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה. הן מראות את הרידה בהשקעה הגולמית במשק בשנים 1995-98. הנתונים מדברים בעד עצמם. מצורפת גם הכתובת של טבלת מדדי המחירים לצרכן מאותו אתר. http://www.cbs.gov.il/archive/199901/yarhon/k16_h.htm http://www.cbs.gov.il/archive/199901/yarhon/k17_h.htm 2 הכתובות הנ"ל יפנו אתכם לנתוני דורשי העבודה והאבטלה בתקופה הנ"ל. http://www.cbs.gov.il/archive/199901/yarhon/m2_h.htm נותן את נתוני הייצור התעשייתי בשנים 87-98 הנתונים מראים עליה מיזערית בשנת 98. ואני מרשה לעצמי לצטט שוב את יהודה וולך בספר "לא על מגש של כסף": " בשנת 1996 נכנסה מדינת ישראל למיתון הארון בתולדותיה... אילולא בועת ההייטק יש להניח שהנתונים היו גרועים בהרבה! ועוד דבר, לגבי המדיניות המוניטרית. ממשלת נתניהו החלה בהליכי החשיפה של המטבע הישראלי והפיכתו למטבע סחיר בשוק העולמי. בנק ישראל עצר את התהליך. אילולא המעצור הזה יש להניח שהכלכלה הישראלית היתה מגיעה למצב של ´האריות האסייתיים´ בשנת 1998. מקווה שזה מבהיר קצת את התמונה.

hungry penguin

New member
הנתונים ש*אתה* הצגת משחקים לטובתינו

הבט, למשל, בלוחות מדד הייצור התעשייתי. ראשית, קשה להשוות בעזרתם, שכן הם מכילים רק את השנים 97 ו98-. אך בכל זאת, אם נגרד את כל הנתונים שאפשר, נמצא שהיתה עליה בין השנים. בשנת 97 המדד עומד על 116.2, ובשנת 98 הוא נעמד על 118.6, עליה של כמעט 2.5 אחוז. הנתון מעיד על צמיחה בייצור התעשייתי בתקופתו של ביבי. אבל כאן זה לא נגמר, כי הנתונים מנורמלים לפי שנת 94 (כלומר, המדד ב94- הוא 100). ובכן, 118.6 הם יותר מאשר 100, לא? אך אין צורך לסיים כאן. נביט בתרשים מאיר עיניים (הנפרש על מספר שנים רק יותר): http://www.cbs.gov.il/shnaton53/g20a.pdf לא רק שהגרף מראה עלייה מתמדת בתקופתו של נתניהו, אלא גם "בום" לקראת סוף תקופתו ביבי - אשר ממשיך לפעול עמוק בתוך תקופתו של ברק עד שהוא מובס ע"י כישלון הממשלה ההיא וקורס במהירות גדולה מזו שבה עלה. אם-כן, כבר כאן כל קורא, תמים או לאו, צפוי להבין את שיטתך המעליבה. קישור לנתונים לשם יצירת רושם יכל גם לעבוד, אלא רק ששכחת להביט בנתונים שהצגת ויצאת הדיוט ואידיוט.

hungry penguin

New member
גם לוח מדד המחירים לא מחמיא לך

נביט בעמוד זה: http://www.cbs.gov.il/archive/199901/yarhon/j2_h.htm אתה קישרת אליו, אבל שכחת לקרוא אותו. מדד המחירים הכללי ב96- (אז קיבל נתניהו את השלטון), הינו 0.9. שנה לאחר מכן, המדד יורד ל0.4-, יותר מפי חצי. שנה נוספת, והמדד ממשיך ליפול ונקבע על ערך של 0.3. בשנת 2000 ניתן כבר לדבר על מדד אפסי. אפס. הישג שמעורר בטח קנאה בקרב הרבה שרי אוצר. אהממ... סילבן... אהממ... שוחט... גם פה הבאתי גרף של הלישכה האהובה עלינו: http://www.cbs.gov.il/shnaton53/g13a.pdf ממש רואים יפה איזה מדד ענק היה לפני ביבי, איך הוא ירד בתקופתו של ביבי, ואיך הוא טיפס אחריו.

hungry penguin

New member
רק שכבר בינואר 2001 היה מדד גדול

בשנת 2001 שוב היה מדד גדול אצל בייגה, ולאור הירידה שהביא ביבי במדד בשנים לפני 2000, מעטים יוכלו לטעון שהמדד של שנת 2000 הוא לא הישג של ביבי. ומה לגבי שאר "הנתונים"?

בראשון בינואר

עלה הדד בככה שברי אחוז ובשני הוא ירד. בשנת 2001 היתה האינפלציה בתחום היעד שקבעה הממשלה. עליה באינפלציה חלה רק השנה והיא תוצאה של משחקים שעשו בעלי הון ישראליים במטבע זר במטרה להפיק רווחית על גבו של הציבור ועל חשבון המדינה. אבל זה באמת לא קשור לביבי. גם לא העובדה שאהוד ברק היה ראש ממשלה פתטי למדי. מה שחשוב זו העובדה שביבי, אשר יום לאחר הבחירות ברח כל עוד נפשו בו מהקלחת הפוליטית. ואשר הופיע לפתע כמועמד פוטנציאלי לרגע לראשות הממשלה ב2001 ומאז עסוק בתככנות פוליטית ותגרנות שיווקית תוך ניסיון להשיג ריהביליטציה. משל, תוצאת הבחירות ב1999 גזו ונעלמו כלא היו... הנתונים מעידים על כך שתקופת נתניהו לא היתה תקופת צמיחה או פריחה (אולי פריחה לארגית יש כאלה שיאמרו) אלא כרטיס הכניסה שלנו למיתון הארוך ביותר בתולדות המדינה.

"ברח כל עוד נפשו בו"?פפחחחחחחחחחחחח

הלואי על כל מי שניכשל,שיעזוב בצורה מכובדת כפי שעזב ביבי! כמה פעמים הפסיד פרס הלוזר ונישאר????? ואיך ברק השתעשע לתקופת מה ברעיון שיכהן בממשלת שרון????עד שהעזיבו אותו בכוח..... תפסיק ללכלך על אדם עם יושר אישי וכבוד! נתניהו חזר רק בגלל שהעם קרא לו!!1ראית זאת בסקרים בתקופת ברק! אל תעוות את המציאות.

ראליסט

New member
ביבי ישר????

לו העם חשב שביבי ישר,לא היה מעיף אותו על הקרשים,בבחירות 99.בהם זכה ברק ברוב גם במגזר היהודי (ללא הערבים),אבל חלק מכשלונו של ברק נבע מעצם הכנסת הלעומתית שקיבל. ביבי קיבל קואליציה יציבה עם ליכוד גדול.הוא הוריד את הליכוד לשפל של 19 מנדטים,כמעט מה ש"חירות" של שנות ה-50 השיגה מול תנועת העבודה. אז העם היה מטומטם ב-96??? או שביבי,הנואף הידוע,ששמיר ובני בגין תקפו אותו כל העת על בגידתו בערכי תנועת הליכוד,הוא השקרו מספר אחד? ולכן הוא לא יהיה ראש-ממשלה!!! יושר אישי...עם היושר האישי של ביבי היה תקציב המדינה,מזמן היינו פושטים את הרגל.

כמו כל אדם-יותר מהרבה.

את כשלונו של ברק אתה "מבין" ומתרץ......... לעומת זאת לביבי אסור להכשל-הכל היה תלוי בו......פפפפחחחחחחחחחחחח אתה בא להרצות על טוהר מידות?תעשה לי טובה-תתבגר.

hungry penguin

New member
איך אתה מעיז לומר "הנתונים" לאחר

שחשפנו את השקר המסריח שלך. כל קישור *שלך* לנתונים רשמיים רק הוכיח שביבי היה אחלה ר"מ. אז די לשטויות של "הנתונים מעידים שבתקופת נתניהו לא היה..." כי כל מה שהנתונים אומרים זה שבתקופת נתניהו היה סבבה. ד"א, אני מודה שיכול להיות שלא שיקרת, אלא פשוט לא הבנת למה אתה מקשר. כך שיכול להיות שלא מדובר ברמאות, אלא רק בטיפשות.

בעיה בהבנת הניקרא?

תקרא שוב את הנתונים. הם מראים בברור שבתקופת נתניהו החל המיתון הגדול ממנו אנחנו סובלים כיום. ואם זה לא מספיק, אני מפנה אותך למאמר של אברהם טל ב´הארץ´ מאתמול (13.11). אני רוצה להוסיף נתון נוסף שמצביע על כך שהיקף החיסכון הממשלתי ירד בתקופתו של נתניהו וגם זה נתון המעיד על החולשה של נתניהו. ובאשר לבריחתנתניהו אני חושב שכדאי שהמעירה בנושא תחזור לעיתונות של השנה וחצי שקדמה לשיבתו של האיש לפוליטיקה. התמונה כאילו העם רוצה בשובו היא לא יותר מניתוח של סקרים שהתקיימו על ידי התקשורת שכל מטרתה היא לנפח את המערכה הפוליטית וליצור ענין. אני רוצה להזכיר שהסקרים בראשית 1999 הראו שיצחק מורדכי הולך לקחת את הבחירות, ואח"כ שאמנון שחק לוקח. אני הייתי נזהר בכלל מלהשתמש במונח ´העם´ כאנחנו מתארים את מה שאנחנו רוצים באופן אישי.

hungry penguin

New member
אתה צוחק עלי

לקרוא שוב את הנתונים? תקרא את ההודעות שלי פה למעלה! לקחתי כל נתון שלך, חזרתי עליו אלף פעמים, יפה יפה, הוספתי גרף - ויצא שהנתונים מדברים לטובת ביבי... אני כבר לא יודע מה קורה כאן. או שאתה צוחק, או שאתה אידיוט גמור.

hungry penguin

New member
אתה צוחק עלי

לקרוא שוב את הנתונים? תקרא את ההודעות שלי פה למעלה! לקחתי כל נתון שלך, חזרתי עליו אלף פעמים, יפה יפה, הוספתי גרף - ויצא שהנתונים מדברים לטובת ביבי... אני כבר לא יודע מה קורה כאן. או שאתה צוחק, או שאתה אידיוט גמור.

למעלה