על סמלים
ואל לך לזלזל בסמלים. באובייקט כשלעצמו אתה רשאי ואולי אף ראוי שתזלזל, אבל במה שהאובייקט בא לסמל אסור לזלזל. למשל הדגל, לכשעצמו הוא חתיכת סמרטוט צבועה, אבל הוא מסמל את מדינת ישראל שהיא לא "חתיכת סמרטוט", ולפחות אנו פועלים שלא תהיה כזו. כך הרחוב עצמו, שיהיה פקוק, לא מפריע לי, אבל עצם זה שהוא מסמל את הכרתה של המדינה (או העיריה) בגדולתו של אותו אדם שעל שמו קרוי הרחוב, בזה אין לזלזל. ובכלל, אני מעדיף לראות עוד בחיי את שעתידים לראות בניי ונכדיי, מדוע נשללת ממני זכות זו? בהקשר לכך, היה נסיון בעיריית ירושלים לקרוא שם רחוב על שמו של ליבוביץ, אבל תגובתו הרדיופונית של אולמרט היתה:"על גופתי המתה". אז למרות שאין הרבה סיכוי שנוכל להביא את העיריה לכך שיקראו רחוב על שמו של ליבוביץ בקדנציה הזו של אולמרט, אני חושב שמן הראוי הוא שנפעל למימוש מטרה זו, ונפגין מול ביתו או מול העיריה. הרי העיקר הוא לא מימוש המטרה כי אם המאמץ עצמו. אז אם יהיו מספיק מחברי הפורום שיהיו מוכנים לבטל יום עבודה ולהגיע ביום מסוים לירושלים, אני אנסה (בתקווה ל´אנו ננסה´) להרחיב את מעגל המשתתפים ולהביא את ההפגנה לידיעת הציבור. לדעתי דרוש לנו רק דבר אחד: רצון. אז לכל מי שיש בו הרצון לחולל שינוי (או סתם לחולל) שיגיב להודעה זו.