היינה

והבינהו

New member
היינה

בעקבות קריאת רחוב ירושלמי ע"ש היינה, אני מציע שנדבר עם אולמרט ונגיד לו שלמעשה ליבוביץ הוטבל והוא בכלל נוצרי אנגליקני עם נטיות בפטיסטיות, אולי אז האדון אולמרט יואיל להקדיש לו איזו סמטה או לפחות שביל אופניים באיזור אבו טור.

אגב שינוי שמות רחובות

האם לא יהיה הוגן שההחלטה תהיה בידי תושבי הרחוב ולא בידי מועצת העיר?

לייבלה

New member
הרצל - הרב שך?

במקרה זה התשובה ברורה (על פי דרי הרחוב בבני ברק תובב"א (למעט פרדס כץ). יש בדבריך משהו. עם זאת, הנושא של "דמוקרטיה רחובית" בנושא זה הוא טעון למדי. אתה מתאר לעצמך באיזה פסטיבלים ומריבות-רחוב הדבר כרוך. שכן, כאשר העיריה מנחיתה את השם ז´בוטיה=נסקי" או "בן-גוריון" הגזירה מתקבלת. כאשר הרחוב אמור לבחור באישיות הרצויה ולקבל את הדין על פי רוב ומיעוט של השכנים, עשויה להיות חגיגה דמוקרטית טעונה ביותר. שלא לדבר על כך שהדיירים מתחלפים, והבעיה נשארת. בכל אופן, הרעיון מעניין.

והבינהו

New member
לא רק ציניות

אם כל הציניות אני חושב שצריך לעשות משהו בנדון. נכון להיום ההחלטה נתונה בידי מועצת העיריה ובסמכותה להחליט ולבחור על פי קריטריונים הראויים בעיניה, מהם אותם קריטריונים?... אין לי מושג, מה שברור הוא שיש פה חוסר צדק משווע וכשזה נוגע להכפשת שמו של ליבוביץ ע"י האדון אולמרט, לי זה מאוד מפריע! אולי כדאי לעמוד בפינת הרחוב בו צולמו גאלה כהן ויצחק נבון ולהרים שלט עם שמו של ליבוביץ ולשלוח למערכת הארץ. השלט עלי, למישהו יש מקל ?

בעז11

New member
את מי יזכרו עוד 1000 שנה?

את ליבוביץ´ או את אולמרט? השאלה רטורית כמובן

יחיאב

New member
"איפה רחוב ישעיהו ליבוביץ?"

זהו שמו של מאמר מאת אסא כשר שפורסם ב"עיתון ת"א" ב-7.4.2000, והוא כבר הובא בעבר לפורום. אני מביא אותו לכאן שוב.

קוזמו

New member
על מה כל המהומה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מה הכבוד הגדול שיקרא רחוב על שמך, שנים משפחת בגין לא הסכימה שייקרא רחוב על שם בגין וכך היה עד שהחליטו בירושלים ( אני לא יודע אם המשפחה הסכימה בסוף ) ועכשיו הכביש הכי מרכזי בירושלים זה בגין או יותר נכון מה שנשאר ממנחם בגין היום זה " בגין צפון" בגין דרום " ו"יש עומס בבגין לא מומלץ להכנס" יפה כתב על זה אורי אורבך לפני מספר שבועות במוסף לשבת שכיום על כל פחי הזבל במדינה מתנוססים שמות גדולי האומה........ אז מי שרוצה לשמוע מחר בגלגלץ שבלייבוביץ פקוק אז שימשיך במאבק...

מה שמזכיר לי

פעם, בשיעור עם ארי איילון, הוא סיפר שהוא נסע באיילון-צפון, וראה שם את השלט רב המשמעות: "אין כניסה לביאליק דרך ההלכה"

יחיאב

New member
על סמלים

ואל לך לזלזל בסמלים. באובייקט כשלעצמו אתה רשאי ואולי אף ראוי שתזלזל, אבל במה שהאובייקט בא לסמל אסור לזלזל. למשל הדגל, לכשעצמו הוא חתיכת סמרטוט צבועה, אבל הוא מסמל את מדינת ישראל שהיא לא "חתיכת סמרטוט", ולפחות אנו פועלים שלא תהיה כזו. כך הרחוב עצמו, שיהיה פקוק, לא מפריע לי, אבל עצם זה שהוא מסמל את הכרתה של המדינה (או העיריה) בגדולתו של אותו אדם שעל שמו קרוי הרחוב, בזה אין לזלזל. ובכלל, אני מעדיף לראות עוד בחיי את שעתידים לראות בניי ונכדיי, מדוע נשללת ממני זכות זו? בהקשר לכך, היה נסיון בעיריית ירושלים לקרוא שם רחוב על שמו של ליבוביץ, אבל תגובתו הרדיופונית של אולמרט היתה:"על גופתי המתה". אז למרות שאין הרבה סיכוי שנוכל להביא את העיריה לכך שיקראו רחוב על שמו של ליבוביץ בקדנציה הזו של אולמרט, אני חושב שמן הראוי הוא שנפעל למימוש מטרה זו, ונפגין מול ביתו או מול העיריה. הרי העיקר הוא לא מימוש המטרה כי אם המאמץ עצמו. אז אם יהיו מספיק מחברי הפורום שיהיו מוכנים לבטל יום עבודה ולהגיע ביום מסוים לירושלים, אני אנסה (בתקווה ל´אנו ננסה´) להרחיב את מעגל המשתתפים ולהביא את ההפגנה לידיעת הציבור. לדעתי דרוש לנו רק דבר אחד: רצון. אז לכל מי שיש בו הרצון לחולל שינוי (או סתם לחולל) שיגיב להודעה זו.

אנו ננסה

יחד(!) ננסה לעשות מה שלא יהיה בתקווה שכן יהיה ולפחות ננסה שיהיה. נבטל יום עבודה ועוד יום עבודה נבטל, עד שנצליח לבטל כמה שמות ישנים ומשעממים של רחובות או לפחות לסלול כמה רחובות חדשים. ועכשיו ברצינות - אנחנו בעניין בכל מובן! ואנחנו- זה אנחנו.

שי B

New member
אני מוכן גם יומיים../images/Emo45.gif

אני מצטרף לקריאה זו.. כבר אמרתי שהכנתי את השלט. לדעתי ניתן להשיג התייחסות מינימלית מאמצעי התקשורת למינהם (ולו רק ממקומון ירושלמי).

למעלה