הייל ושלר!!!!

deutschercaesar

New member
הייל ושלר!!!!

הייל ושלר. מה המצב שמאלנים מוזרים? מה רע בשינוי לדעתכם ואל תגידו שהם מפלגה נאצית כי זה משעמם כבר.... avie weschler

אוקי

מפלגה פוליטית לא יכולה לעמוד רק על דבר אחד, וכל מה ששינוי רוצה זה להילחם בכפייה הדתית בארץ... אבל יש בעיות היום יותר גדולות מכפייה דתית... מה גם שמרצ גם|סגדש| נלחמת בכפייה דתית (ויש לומר שבהרבה יותר הצלחה משינוי...)

הגינגי

New member
נתון מהעיתון

שינוי הציע 140 הצעות חוק בכנסת היוצאת ואילו רק 20 מתוכן הן הצעות חוק חוק בנושא הכפייה הדתית. בנוסף אף אחת מהצעות חוק אלו לא עברה, אז מה הטעם בלהצביע למפלגה שלא עשתה כלום? נ.ב. על הפעולות של מרצ, שהן לא הרבה יותר מוצלחות , בפעם הבאה.

deutschercaesar

New member
ובכל זאת אם שינוי יגדלו...

במידה ושינוי יגדלו החוקים שלהם יעברו וסוף סוף יהיה מאבק לשוויון במדינה, אל תדאג למרצ אני לא אצביע אבל שינוי נראה לי מאד מתאים שכנעו אותי אחרת... נ.ב: אתם אמורים להיות אנשים שמתווכחים ממש טוב וקוטלים כל אחד שלא מסכים איתכם תתחילו לבצע!!!. בתודה הקיסר avie weschler

cnogl

New member
אני לא קוטל אף אחד...

אינני יודע מי זה אתם אך אני כאדם לא נוהג לקטול את דעתו של האחר וכך על פי מיטב ידיעתי פועלים גם עמיתיי לפורום ולתנועה. בכל מקרה, אין לי כל סיבה להתחיל לפרט לך מדוע להצביעמרצ ולא שינוי כאשר כבר בתחילת ההודעה קטלת את הרעיון שתצביע מרצ. שלך, גיל

בלי לקטול...

אין ממש צורך לקטול בשביל להראות לך ששינוי הם לא משהו... קודם כל, חבריי כבר העירו שהם לא עושים כלום (20 חוקים חברתיים למרצ, 3 לשינוי). מעבר לכך בוא ניזכר בעובדה שמעבר להתנגדות לכפייה דתית המפלגה הזאת חסרת כל בסיס, היא מפלגה שהרבה מחבריה שמאלנים, אך העומד בראשה הוא ימני למדי וגם קפיטליסט לא קטן... אם אתה שמאלני אני מציע לך לא ליפול בפח של שינוי שיוצאות מנקודת הנחה שאתה מקשר התנגדות לכפייה הדתית עם שאל מדיני וחברתי. בנוסף, אני לא הייתי מצביע למפלגה שהחברים בה מאיימים כל שני וחמישי לעזוב אותה... בקיצור, אם אתה לא רוצה אל תצביע מרצ, אבל שינוי זה פשוט מביך להצביע... בברכת "מרגלית לשלטון" אורן

טומי לפיד

כמו שאני מרבה להגיג בזמן האחרון הוא השילוב החילוני לקשר הציונות והצבאיות. אה לא בעצם זה יוסי שריד. אה לא בעצם זה כולם. אל תצביע למי שאתה לא מכיר, בעצם מי שאני שיגיד לך להצביע, תצביע עלה ירוק מבחינתי. תספורת ללימור לבנת, עידן.

Uri Grupel

New member
אין שום קשר בין שינוי למרצ

השאלה של מה רע בשינוי קצת מוזרה בעיני כי אתה יכול לשאול את אותו הדבר לגבי כל מפלגה כי שינוי היא אפילו לא מפלגת שמאל אז התלבטות בין מרצ ושינוי לא מובנת לי בכלל. ולענין. שינוי היא מפלגה פופוליסטית. כידוע ב- 99 הם נפרדו ממרצ בעיקר מתוך ההבנה שאין קשר בין המפלגות. ב- 99 נושא הכפייה הדתית היה חזק מאוד ולכן שינוי הביאו אנשים רק לפי נושא זה - מי שצועק חזק יותר בכיר יותר (ככה עיתונאי שרק הצטרף למפלגה הצטרף כיו"ר המפלגה). אם ניקח בערך את ממוצע הדעות שינוי היא מפלגה שדואגת בעיקר לשכבות הבינוניות - גבוהות אפילו על חשבון השכבות החלשות. מבחינה מדינית רובם ככללם לא תומכים בהדברות ומציעים כפתרון מדיניות כוחנית של התקפות שאני לא רואה כמדיניות. בנוסף לכך בנושא הכפייה הדתית לא רק שלא רשומה שום עשייה אמיתית של המפלגה בנושא אלא שבהפגנותיה היא מנסה לתפוס תקשורת בכל מחיר (בגלל הגזמתה בכמה מיקרים גם אנשים רבים קוראים להם נאצים). וההתבססות שלהם על שנאה כל כך חזקה שהם לפעמים מצביעים כנגד דעתם או לא מצביעים כי ההצעה הגיעה מח"כ חרדי. זה בצורה מבולגנת ומקוצרת דעותי על שינוי אני מקווה שהם העלו בך מחשבות ותבדוק קצת יותר לפני שתצביע להם או כל מפלגה אחרת. וקבל ח"ח על השירשור הזה כי מבחינתי השאלה ששאלתה מראה ראייה דמוקרטית אמיתית. בהצלחה אורי.

למעלה