הייי....

הייי....

אהלן, תמיד אהבתי פנטזיה ותמיד גם רציתי לדעת איך משחקים משחקי תפקידים. והאמת היא.. שאני לא יודעת איך או מאיפה מתחילים.. אשמח להנחיות קלות .... :) ואולי אף להצטרף לאיזה קבוצה ותודה רבה מראש...

tapas tapas

New member
שלום וברוכה הבאה.

הגעת למקום הנכון. יש פה איפשהוא מאמרים למתחילים כמוך. אבל אני לא יודע בדייוק איפה. אז תצתרכי לחכות כשאחד החברים היותר מתמצאים יענו לך. בנתיים אני רק אגיד לך ברוכה הבאה.

Nihau

New member
הרי קישור לטאגליינס שלנו בפורום

כאן תוכלי למצוא כל מיני מאמרים ודיונים על נושאים כמו איך להתחיל משחקי תפקידים ואיך לבנות דמויות ועוד

תשאלי, ונענה

כבר הפנו אותך להסברים שלנו על "מהם משחקי תפקידים" בטאגליינס, נכון? אז זו התחלה טובה כדי להבין "מה זה". השלב הבא, הוא לשאול ולהתעניין - להרבה חדשים יש נטייה להופיע עם שאלה כמו שלך ואז להתפוגג מהפורום, וחבל - עדיף לך להמשיך ולשאול שאלות, גם אם הן נראות לך טיפשיות. לרובנו הגדול יש המון סבלנות לענות עליהן, ואף אחד לא יחשוב שמשהו לא בסדר בזה שאת לא מכירה את מושגי היסוד שלו - בסופו של דבר מדובר בתחביב שנשמח שעוד אנשים יכירו, לא במסורת סודית וממודרת - אנחנו שחקני תפקידים חובבים, לא בונים חופשיים או משהו טיפשי כזה. בנוגע להצטרפות לקבוצה - הדרך הפשוטה ביותר היא לשאול כאן, ולציין טווח גילאים, אזור מועדף ולו"ז אפשרי. אם את סטודנטית מאזור המרכז הסיכויים שלך למצוא קבוצה די טובים. אם את חיילת שגרה במושב ברמת הגולן - קצת פחות. בנוגע לכנסים - יש שני כנסים בשנה שמוקדשים למשחקי תפקידים ופנטזייה. ניתן גם להגיע לשם, אבל לקחת את כל העסק בעירבון מוגבל, שכן כנסים אלו מלאים לא פעם בתמהונים - זו בעיה של כל אירוע גדול שפתוח לקהל הרחב, וכמו שהשיכורים שמסתובבים בתערוכות ה"גשם של אירועים" אינם מייצגים את הזוגות שבאו לשם כדי לבחור מפל שוקולד ובר אקטיבי לחתונה שלהם, כך גם הטיפוסים שמסתובבים עם חיתול על הראש ומרביצים אחד לשני בחרבות פלסטיק כלל אינם מייצגים את התחביב.

קבוצה חדשה

היי אני פותח קבוצה חדשה ואנחנו מחפשים שחקנים חדשים שמעולם לא שיחקו בת כמה את ומאיפה - ונדבר ואולי נכניס אותך לקבוצה תכתבי לי למייל [email protected]

תודה רבה לכולכם

אממ טוב נתחיל בהסבר עליי אני בת 19 מאזור המרכז.. וקראתי כמה מאמרים ואני מודה שעכשיו אני קצת מתמצאת יותר. אבל משהו לא ברור לי איך המשחקים מתנהלים בפועל? זאת אומרת יוצרים דמות המנחה יוצר את העלילה אבל איך זוכרים את הרצף? מתי דמות אקטיבית ומתי פאסיבית? בטח יצוצו לי עוד שאלות בהמשך אז זה הכל בנתיים :) וכן אני נשארת

DDN

New member
ברוכה הבאה לפורום.

מה הכוונה איך זוכרים את הרצף? איך זוכרים בסדרת טלויזיה אהובה מה היה בשבוע שעבר? פשוט זוכרים. מתי דמות פעילה ומתי פחות? זה הרבה תלוי בשחקנים, למרות שהמנחה צריך לחלק את תשומת הלב בין כולם. פרסומת עצמית לא סמויה: באזור המאמרים, ישנם יומני משחק שבהם תיאורים של המשחק מנקודת המבט של הדמויות. לפני שנפלה עליי עצלנות רבה, תיעדתי את הקבוצה הנוכחית שלי (אבודים בפלנטהורן) בצורה די רציפה, אז אפשר לראות בהתחלה מה קורה ואיך קורה. ושוב, ברוכה הבאה.

איך מתנהל משחק

זה שונה קצת מקבוצה לקבוצה, ותלוי בטעמם של המשתתפים, אבל באופן כללי זה מתבצע בצורה די פשוטה: המנחה יוצר את העלילה - כלומר, יש לו קו כלשהו של סיפור, בו משתתפות הדמויות. הוא מתאר לדמויות מצבים, אנשים וכו', והדמויות פועלות במסגרת שהוא מציב. אם נניח את מצטרפת לקבוצה חדשה שקמה, המנחה, את והשחקנים האחרים מסכמים ביניהם על האופן בו הדמויות שלכם הפכו לקבוצה (לחבר את כל הדמויות ביחד זו כבר אמנות בפני עצמה, ויש המון דרכים לעשות זאת - החל מ"אתם חברים ותיקים שהשתחררו עכשיו מצבא המלך" המוכר, "אתם יושבים בפאב וניגש אליכם איש קירח עם חתול ומציע לכם לעבוד בשבילו" הנדוש, או משהו מורכב יותר כמו להתחיל עם דמות אחת ולצרף אליה את האחרות תוך כדי עלילה) על סביבת המשחק בה הן פועלות, וציפיות אחרות. לאחר שכולם יודעים מה טיבה של הדמות שלהם ומיהן ומהן הדמויות האחרות, המנחה מתחיל לגלגל את העלילה - זה נראה קצת כמו לגרוב גרב ארוכה - יש צד אחד שמושך (המנחה, או הידיים במקרה של גרב) וצד שני שדוחף (הדמויות, או הרגל במקרה של הגרב). מנחה טוב לא מאלץ את הדמויות לפסיביות וכל הזמן "מושך", אלא נותן לשחקנים גם "לדחוף" קצת. קצת קשה להסביר את זה שלא במשחק, אבל אני אנסה להדגים מה מנחה יכול לתאר לך, ומה את יכולה לעשות. מנחה: הדמות שלך הולכת על החוף החולי והזהוב (איך היא הגיעה לשם בכלל? זה קרה בשלב מוקדם יותר של ההרפתקה, שלא ניכנס אליו עכשיו כדי לקצר לצורך הדוגמא) בצל עצי הקוקוס, ורואה בים מפרש אדום שמתקרב אל החוף. עכשיו, את יכולה לתאר מצידך המון דברים - החל מלהחליט על פעולות כמו לעמוד על החוף ולהמתין, דרך לתפוס מחסה ולצפות בסתר במתרחש למקרה שמדובר בשודדי-ים או טיפוסים מעצבנים אחרים, להסתלק מהמקום, לרוץ למקום הישוב הקרוב, לטפס על עץ - וגם עוד כמה דברים שעולים לך בראש ושלא חשבתי עליהם כאן. את גם יכולה כשחקנית לשאול את המנחה מה ידוע לדמות שלך על ספינות עם מפרשים אדומים (סביר להניח שהדמות שלך יודעת דברים שאת לא יודעת, ואולי היא גם שונה ממך לחלוטין - היא הרי לא בת 19 מאזור המרכז - היא יכולה להיות אינדיאנית, מכשפה, או אפילו כושי גדול עם עגילי זהב - תלוי איך בנית אותה ומה מעניין אותך לשחק) ואולי בכלל כל ההסתובבות הזו על החוף הייתה רעיון שלך והמנחה זרם איתו? אם את משחקת עם עוד אנשים, הם בוודאי ירצו לומר גם מה הדמויות שלהם עושות, והמנחה יתאר את המצב ויתווה את העלילה בהתאם. איך זוכרים מה היה בפגישה שעברה? פשוט זוכרים - בהנחה שזה היה מעניין מספיק. יש גם שחקנים שרושמים לעצמם הערות, או אף מנהלים יומני דמות - חלקם אפילו מפרסמים את זה בפורום.

למעלה