הייי

mikko1

New member
הייי

לא הייתי פה הרבה זמן. הייתי קצת חולה ועבר עליי שבוע לא כ"כ סימפטי. אמנם, הוא לא היה כ"כ סימפטי, אך הוא טומן בחובו תקוות חדשות מבחינתי. השבוע אזרתי אומץ והתפטרתי. אני מת מפחד לגבי העתיד הלא ברור, אך יחד עם זאת אני בטוח ומקווה שזה רק עניין של זמן עד שאני אסתדר ואתאקלם שוב בעולם האזרחות. הדבר היותר משמח שקרה לי השבוע הוא שנרשמתי ללימודים. אלו פחות או יותר החדשות האחרונות מבחינתי. מה איתכם??? שיהיה לכולנו שבוע קסום!!! דרך אגב, מיכל, איך מתקדמת הוצאת הספר? הוא כבר בשלבי הדפסה???

kung fu

New member
ואוו!!! כל הכבוד ../images/Emo45.gif

הלכת על שינוי ואומץ והתחדשות במקום פחד !!! זה דורש אומץ והעזה
משמח לשמוע! למה נרשמת בלימודים? העורך סיים לערוך את הספר, ואני סיימתי לעבור על העריכה שלו ותיקנתי כמה דברים מתוך מה שהוא ערך. עכשיו זה עובר לשלב של ההגהה. אני חושבת שאחר כך יש עוד הגהה. ואז שלבים של עיצוב אולי. לא זוכרת כבר. הוא אמור לצאת לאור עד פסח
אני אעדכן אתכם
אני מאד מחכה לזה!

mikko1

New member
זה בהחלט דרש ממני הרבה אומץ

במיוחד בגלל שהיצע העבודות הוא לא כ"כ גדול בימינו. נרשמתי ללימודי רנטגנאות (יש מקצוע כזה). בחרתי במקצוע הזה כי הוא משלב הרבה תחומים בחובו. מצד אחד לומדים פיזיקה, ביולוגיה ואנטומיה, ומצד שני לומדים סוציולוגיה, תקשורת ופסיכולוגיה (בגלל התקשורת בין הרנטנאי למטופל). חוץ מזה, אני מאמין שכל התחום הזה הוא למעשה עתיד הרפואה. כנראה שאני ארשם גם לביולוגיה/ניהול מערכות בריאות, למקרה שאני לא אתקבל ללימודי רנטגן. ברכות על התקדמות הוצאת הספר!!! :)

kung fu

New member
נשמע מעניין!

מה זה אומר התחום הזה - רנטגנאות? אני מבינה שזה לאו דווקא קשור בשיניים. זאת רק הקונוטציה האישית שלי. אתה יכול לספר על זה טיפה? והיכן לומדים את זה? בכל אוניברסיטה? ותודה על הברכות

mikko1

New member
רנטגנאות

אז ככה, זה תחום שהרבה אנשים לא מכירים אותו. בגדול זה תפעול של מכשירי רנטגן, החל בצילומי רנטגן פשוטים (כאשר אדם שובר עצם (לא עלינו)), וכלה בתפעול מכשירי אולטרא סאונד. הרבה אנשים חושבים שזה בסך הכל ללחוץ על כפתור, אבל למעשה, זה תחום הרבה יותר מורכב. הלימודים הם די מגוונים. לומדים פיזיקה (בגלל קרני הרנטגן), אנטומיה של גוף האדם, פסיכולוגיה וסוציולוגיה (בגלל התקשורת בין הרנטגנאי למטופל). לומדים את זה בבר אילן ובבתי חולים. ובקשר לקונוטציה של צילומי שיניים, אני מניח שזה גם קשור.

kung fu

New member
וזה מעניין אותך? זאת אומרת איך הגעת

לזה?! אוקיי, סביר שזה מעניין אותך. אבל זה הדבר שחלמת עליו? או שזאת היתה ברירת מחדל מתוך כל ההעדפות שלך?

mikko1

New member
תמיד חלמתי לעסוק בתחום הרפואה

זה תחום שתמיד עניין אותי. שמעתי על המקצוע הזה בכנס משתחררים מהצבא (לא שמעתי עליו עד אז). הוא קסם לי מהשנייה הראשונה ששמעתי עליו. אני גם די מאמין שהתחום הזה יתפתח מאוד לאורך השנים ויהיה חלק חשוב ברפואה המודנית.

למעלה