הייי

habashit

New member
הייי

אולי לא הפורום הנכון לבקש הכוונה, אך בהחלט המקום הנכון לפרגן! החלטתי ללמוד רוסית. אין לי ידע בכלל בשפה, אך נראה לי שבדרך שאלך בה, אצליח תוך חצי שנה להבין מה שאשמע. הרעיון הוא לקחת מילון עברי-רוסי וללמוד כמה שיותר מילים ביום. שמחתי לגלות שיש מילונים שכותבים בעברית כיצד לקרוא את המילה. אם ההאזנה לשיחות של אנשים, אתרגל את ההבנה. אין אין על העדה הרוסית!! הכי חכמים, הכי חרוצים, והכי על הקרקע. שווה להשקיע בשביל להיכנס לעולם שלכם. אני רומניה ד"א.

Angel lips

New member
חחחחח חן חן למתחנפן../images/Emo3.gif

ברוכה הבאה לך! את מוזמנת להשאר בפורום שלנו ולא רק לקפוץ לביקור כי זה אחלה מקום! והוא יועד לכולם! אני שמחה שאת אוהבת את הרוסים ונחמד שאת מתעניינת, בכל עדה יש את הטובים והפחות טובים זה לא רק אנחנו! ללמוד דרך מיליון ניראה לי מאוד מאוד מאוד משעמם! וגם ככה לא תזכרי את המילים ופשוט תלמדי גם מיותרות תתחילי ללמוד במשפטים בשאילת שאלות ותשובות ולאט לאט להכנס יותר לרגע השפה, תלמדי מילים שמושיות שכשתשמעי אותם ביום יום תזכרי בהם והם לא יעופו לך מהראש..! את יכולה ללכת למורה פרטי ברוסית והוא ילמד אותך או אם יש בעיה בתקציב לבקש מחבר רוסי טוב שיקח את הפרויקט לעצמו! בהצלחה לך!

leahle

New member
אהלן אחותי

גם אני רומניה (נו טוב, רק מצד אחד וגם שם מדובר רק בסבא וסבתא
) וגם אני לא שייכת ל"עדה" (ככה זה נקרא?) הרוסית, חוץ מסבתא של סבתא משהו, שבאה מאוקראינה או ליאט... :) הקיצר, מה שרציתי להגיד לך מניסיון של אחת שלמדה את השפה, טוב, אני עוד לא יכולה לדבר שוטף, אני מבינה קצת ומדברת נימנושקה (קצת) מאוד, מה שנקרא יודעת לגמגם, אני יכולה להבין את הרצון ללמוד רוסית, אני ממש רוצה לשפר את שלי, אבל המילונים האלה שאת מדברת עליהם, עם הכיתוב ברוסית אבל בעברית, מניסיון, הם לא תמיד הכי שימושיים, הביטויים לא ממש זהים למה שמשתמשים ביום יום ולא תמיד הם נכונים. אני לא יודעת אם יש לך סביבה רוסית, אבל מה שאני עשיתי כשהייתי באוקרינה, הסתובבתי עם יומן, וכל מילה חדשה שלמדתי, כתבתי אותה מיד פלוס התרגום, בשעות הפנאי הייתה מזכירה חמודה שהייתי יושבת איתה, פותחת מילון עברי רוסי ומבקשת ממנה להגיד לי איך אומרים מילים מסוימות שבא לי לדעת (ידעתי לקרוא, אבל לא תמיד אומרים בדיוק איך שכותב) והייתי מכינה לי רשימות, בלילה הייתי מלמדת את החברות שלי את אוצר המילים שלמדתי לאותו יום, וכל מילה חדשה שלמדתי, ניסתי לדחוף לכל משפט שאני אומרת, חחחחח.... זאת הייתה תקופה נחמדה!!! חבל"ז! למשל יום אחד למדתי איך אומרים למסור ד"ש, כולם זכו לד"שים ממני אותו יום:) יום אחר למדתי איך אומרים בהצלחה, כולם זכו לאיחולי הצלחה לבבים, וככה למדתי רוסית...:)

Angel lips

New member
זו דרך נחמדה אבל קצת יקר לנסוע

לחו"ל גם למה שאני התכוונתי ללמוד מילים ומשפטים שימושים שתוכל לתרגל ביום יום וגם לשמוע אותם

leahle

New member
ברור, לא התכוונתי

שהיא תטוס לשם, אלא לקטע שצריך מישהו שדובר את השפה, ללמוד ממנו, לשמוע, לדבר איתו,רק ככה זה הולך....

זה עובד, מניסיון...

אני מכירה המון ישראלים, ערסים אפילו, שלמדו בביצפר עם המון רוסים. ועכשיו הם סיימו עם שפה נוספת (אומנם לא רשמית
, אבל גם טוב..).

vk3

New member
חחחחחחח איזו חמודה ../images/Emo70.gif

כול הכבוד לך
ישר כוח
המון בהצלחה ו
על המחמאות...

אני מוחמאת מאוד ../images/Emo9.gif

תראי אני מסכימה עם לאה'לה (הרבה בזמן האחרון... ) סביבה רוסית הכי תעזור לך... יש הרבה דברים שיעזרו לך ללמוד רוסית!
כמובן סביבה רוסית, ב"שקולה" (ביצפר) שלי נורא קל ללמוד רוסית כי הרוב רוסי...
המילונים באמת קצת לא שימושיים.. אבל יש מילונים מיוחדים, אני כרגע לא זוכרת איך הם נקראים אבל יש שם משפטים שלמים שמשתמשים בהם יומיום (ככה אני למדתי עברית)
ערוץ 9! את יכולה לצפות בתוכניות , להקשיב לשפה ולקרוא את התרגום!
וכמובן יש שפע של אתרים באינטרנט שמלמדים רוסית.... אין לי את הכתובות אבל כבר היה לנו שירשור בנושא.. אם קיריל יהיה נחמד
... אני מאמינה שהוא ימצא את הקישור..

habashit

New member
וואו!

אם "שיחון" - משפטים מלאים, עזר לך ללמוד עברית, אז בטח שאקנה את זה! דווקא חשבתי שהוא לא עשיר מספיק, אבל שינית את דעתי. אחפש גם את האתרים האלו שמלמדים רוסית. תודה

ymz

New member
מצאתי אתר שיעזור לך ללמוד

רוסית. וחוץ מזה, אם את צריכה עזרה אנחנו כאן.

למעלה