הייי

../images/Emo45.gif מסכימה

עם זה שהקורס לא מלמד אותך איך להדריך אלא רק נותן טיפים להמשך.. וזה (לי) מובן מאליו שאיך להתמודד עם החניכים לומדים אך ורק מהתנסות! כשחשבתי על זה היה לי ברור שאני רוצה להדריך שנה הבאה! ובגלל זה לא חשבתי אם לצאת או לא.. יש משהו במה שנורית אומרת.. שהמטרה הראשונית היא אם אני רוצה להדריך שנה הבאה.. ואם זה לא מה שאני מתכוון לעשות.. אז זה בזבוז בכלל לצאת לקורס. אבל כשחושבים על זה.. מי שיוצא לקורס לא מחייבים אותו להדריך כל השנה הבאה או משהו כזה? אממ חוץ מזה תמיד יש את אלה שיצאו בלי קשר להדרכה.. אלא סתם בשביל הכייף ואז שנה הבאה.. הם התחייבו להדריך.. אבל מה?! זה נטל בשבילם.. אז למה לצאת בכלל?! נורית - את צודקת. אין מה להגיד אבל מה שכן - מה שאמרתי היה בצחוק וגם אם תשימי לב - אנשים כאן *כן* הגיבו ברצינות..! ערב טוב =)

בקשר להתחייבות

נכון שלצאת לקורס מדצים זה סוג של "התחייבות" להדריך שנה אבל עדיין קורה שמדריכים פורשים מהדרכה ואני חושב שזה לגיטימי לגמרי. לא לכולם זה מתאים ויש עוד מסגרות שאפשר להתבטא בהן בתוך התנועה. אתם אף פעם לא יכולים להיות בטוחים שהדרכה זה הדבר שהכי מתאים לכם, במיוחד בשנה הראשונה - לפני שהתנסתם (חוץ מכמה מיוחדים) אבל לפני היציאה לקורס, תחשבו אם זה מה שאתם רוצים לעשות, אם זה מה שמתאים לכם. בכל אופן, חשוב לזכור שההדרכה והחינוך היא החלק אולי החשוב ביותר בתנועת נוער (וכרגע החלק היחיד שיש לנו ביטוי בו באופן מלא) בלי חינוך אין תרבות בלי הדרכה אין המשכיות

אז אתה לא *כזה* טמבל כמו שאתה עושה

את עצמך.. אני רוצה להדריך.. וגם יצא לי להדריך בטיול יום אחד ממש להיות עם קבוצה (ד) ויומיים אחרים סתם ללוות - שאלה היו יומיים פחות שווים לדעתי! ומה שכן - אני ממש ממש נהניתי בזמן ההדרכה! לא התעייפתי במסלולים (כמו שקורה בד"כ שאתה חניך) וממש נהניתי.. בכלל מהכללל! מהמורל במיוחד =)) ואם זה לא מה שיתאים לי שנה הבאה אז אני אפרוש. למרות שאני לא מאמינה שזה הולך לקרות. אבל.. כמו שאומרים - הכל יכול לקרות!

נו ברור ..

אני יוודה שתתקלחי כ-ל יום! את מוזמנת גם לבוא איתנו אם בא לך... אבל באמצע הלילה, אין מצב שאני מחכה בתור! גם אני סתם נתתי את זה כדוגמא .. כשאמרתי שטותיים לא זכרתי בכלל כל מה שאמרו פה וכן, היו כאלה שגם ענו ברצינות .. אבל לדעתי לא לעניין זה הכל. גם אם הם אמרו דברים חשובים. ולגבי מה ששאלת איפשהו אחר על זה שאפשר לבוא סתם וזה, אז לא, לא באים סתם ... הקורס עולה 1500 שקל! אני לא חושבת שאף אחד יכול להרשות לעצמו לבוא "סתם". אצלינו זה 500 הילד, 500 המושב ו500 המועצה. והם לא מכריחים אותך להדריך כל השנה אחרי זה אבל זה מעין סוג של התחייבות ... השקיעו בך כסף וגם עוד דברים ומצפים ממך להדריך, אבל זה לא שלא יתנו לך לפרוש.

kedeman

New member
זה עולה כסף.. והרבה...

בהרבה מקומות החלוקה היא של שליש מועצה שליש מושב שליש חניך אבל יש מקומות שזה שונה (המועצה לא מסבסדת/המושב לא מסבסד/הילד לא משלם וכו) זה לא שלא יתנו לך לפרוש אבל אי אפשר להכריח אף אחד להדריך. מדריך שלא ירצה יהיה חרא של מדריך, הוא לא יהנה, החניכים לא יהנו. זה יכול ממש להרוס שכבה שלמה במושב שלא תרצה יותר לבוא לפעולות. אז בדר"כ לא יבזבזו כל כך הרבה כסף סתם אבל תתפלאי כמה אנשים יוצאים לקורס כי זה "בית זונות" וכי הם רוצים לתפוס זיון. וחודש אחרי התחלת השנה פורשים או שהם לא פורשים ופשוט לא מתפקדים או שהם פתאום מגלים שלהיות מד"צ זה לא רק קורס שהוא נורא כייף. אלא זה התחייבות להשקיע זמן, ולא מעט זמן, במשך השנה כדי לתרום למושב, למועצה ובעיקר לחניכים. (וזה לוקח זמן! להכין פעולה, הפעולה עצמה, ישיבת צוות, הנחיה..) לא פעם קורה מצב שאנשים שמוכנים להשקיע בתנועה יום אחד מרגישים כאילו הם "חיים" בתנועה.. (אבל הפן החברתי - כשאתה מגלה שהחברים הכי טובים שלך מפוזרים על כל מני מקומות בכל הארץ מעצים את זה) בכל אופן - למה לצאת למד"צים ולהדריך? כי המד"צים זה קורס שבסך הכל.. הוא מאוד כייף ונותן הרבה מוטיבציה ורעיונות בשביל לעשות למען החניכים. למה להדריך? כי זה נותן הרבה. זה מלמד דברים על עצמך, על אנשים אחרים. תגלו בעצמכם תכונות שלא חשבתם שיש לכם (פתאום יש לכם א"ש לילה.. אבל משום מה הפעם אתם לא מפחדים מהחושך!!), זה תורם לאופי, זה תורם הרבה לעצמכם. ומי שיהיה מוכן להשקיע בזה וללמוד יוכל להשיג מזה את הכל.

נו ברור ..

אני יוודה שתתקלחי כ-ל יום! את מוזמנת גם לבוא איתנו אם בא לך... אבל באמצע הלילה, אין מצב שאני מחכה בתור! גם אני סתם נתתי את זה כדוגמא .. כשאמרתי שטותיים לא זכרתי בכלל כל מה שאמרו פה וכן, היו כאלה שגם ענו ברצינות .. אבל לדעתי לא לעניין זה הכל. גם אם הם אמרו דברים חשובים. ולגבי מה ששאלת איפשהו אחר על זה שאפשר לבוא סתם וזה, אז לא, לא באים סתם ... הקורס עולה 1500 שקל! אני לא חושבת שאף אחד יכול להרשות לעצמו לבוא "סתם". אצלינו זה 500 הילד, 500 המושב ו500 המועצה. והם לא מכריחים אותך להדריך כל השנה אחרי זה אבל זה מעין סוג של התחייבות ... השקיעו בך כסף וגם עוד דברים ומצפים ממך להדריך, אבל זה לא שלא יתנו לך לפרוש.

למעלה