הייי

Nike17

New member
הייי

יש לנו גדנ"ע,וקיבלנו אני ועוד חברים אישור לנסוע באמצע הגדנ"ע בגלל משהו,השאלה איך מגיעים מבסיס צלמון (גדנ"ע),אל אשדוד אם אפשר ברכבת,
אני חושב שתחנת רכבת נהריה או חיפה מתאימות לא ?
וליום המאוחרת.....

olli3

New member
מנהל
ניסיון לענות>>>

קודם כל אני ממליץ לשאול בפורום תחבורה ציבורית (פורום מספר 394). בכל יום נפתח שרשור הכוונה ובו ואך ורק בו יש לשאול שאלות (גם אם הן למועד נסיעה עתידי). שאלות שלא תשאלנה שם, תמחקנה.

במידה והבנתי נכון, אז קו 34 של נתיב אקספרס (ממסעף הכניסה למחנה צלמון) לצומת משגב (איפה שהמשטרה) משם קו 846 אגד לת"א. מומלץ להצטייד בלו"ז של קווים 280/281 מת"א לאשדוד. קווים אלו יוצאים ממסוף האוטובוסים שבפתח תחנת רכבת מרכז, הקווים מופעלים ע"י חברת ויאולה. ניתן כמובן להמשיך גם למרכזית ת"א ומשם לנסוע לאשדוד עם קו 320 ו312. נסיעה ברכבת לאשדוד לא מומלצת, זאת משתי סיבות; תחנת הרכבת נמצאת בקצה של העיר והנסיעה מת"א לאשדוד ברכבת ארוכה יותר מאשר באוטובוס.

הגעה לאחת מתחנות הרכבת שבצפון גם אינה תדירה במיוחד. ניתן לגיע לתחנת עכו כך: לנסוע עם 87 של אגד (הוא אוסף גם ממחנה צלמון עצמו) ולרדת במרכזית כרמיאל. משם ממשיכים בעדיפות ראשונה עם 500 אגד הישיר. אם אין 500 בזמן הקרוב עולים על 361 אגד ובעדיפות אחרונה קו 263 אגד. כל הקווים מגיעים לרכבת עכו אבל 500 הכי מהיר (אין לו תחנות בדרך), 361 איטי יותר ו263 עוד יותר איטי. גם באמצעות רכבת אני ממליץ לרדת בתחנת ת"א מרכז ולעבור לאוטובוס או ברכבת ההגנה והליכה של 5 דקות למרכזית ת"א והמשך באוטובוס. הרכבת לאשדוד לא פרקטית פשוט.

למעלה