הייי

שיז2

New member
הייי

שלום לכולן\ם,

אני מרגיש קצת לא בנוח שלא כתבתי פה כבר שנים,
למרות שקראתי לא מעט מה שקורה פה, אבל כנראה שהרוב פה כבר לא זוכר אותי.
לא כתבתי פה כי המצב השתפר אפילו השתפר מאוד,
אני לומד לתואר ראשון ועוד מעט שנה וחצי בלי סימפטומים ואפילו רואה באופק את סיום הטיפול.

סורי זאת הולכת להיות חפירה... ראו הוזהרתם :)

קצת קשה לי לכתוב כי חלק מהאנשים פה מכירים אותי מאשפוזים וטיפולים שונים.
מכירים אותי, בעיקר את המסכה שלי, זאת שמראה אותי כאדם מוקף חברים, כאדם שיודע הכל ומצליח בהכל,
תמיד עם תשובה מחוכמת על הלשון, ובדיחה על הנושא המדובר....
מקווה שמי שמזהה אותי ישמור את מה שיקרא כאן אצלו עמוק בבטן.

ואחרי ההקדמות...

אף פעם לא הייתי חתיך, לא לפני המחלה וגם לא אחריה, אבל בתור ילד זה לא כל כך הפריע לי
מאז המחלה טרפה את הקלפים, חלמתי שהיופי וההצלחה תלויים ברזון אבל כבר הבנתי שזה לא נכון
[ כן היום אני אוכל כמעט חופשי לחלוטין ושומר על משקל בריא פלוס בלי סימפטומים]

והיום נשארתי רק אני והמראה...
אני מכוער.
לא שמן, לא רזה, מכוער!

כן אני יודע שהיופי הוא לא הכל בחיים ויש לי גם אישיות ויש לי גם שכל וכישרונות ובלה בלה בלה...
זהו שהיופי הוא לא הכל הוא רק המפתח .... אבל בלי מפתח אין דרך להתקדם.
בעבודה - אתה לא מוכר מספיק, לא ייצוגי מספיק.
עם החברים תמיד יבוא החתיך שיגנוב את ההצגה, ותצטרך להתאמץ בכדי להיות המצחיק.

ובזוגיות
בזוגיות זה הכי כואב, כי "אתה בן אדם טוב ומקסים וכייפי ואני מאוד רוצה שנשמור על קשר, אתה מאוד חשוב לי"
אבל בתור ידיד, אני אהיה הידיד הכי טוב הכי מצחיק הכי עוזר הכי תומך, אבל רק ידיד....

אז התחלתי להתרחק, התחלתי לסנן את הידידות שאני טוב רק לשעת צרה, רק כשמשעמם.
התחלתי להסתגר, וכן בטוח שזה משפיע על הכל...

מן הסתם, כשמגיעים החגים זה הופך להיות סיוט, אני לא יכול להיות בבית מסיבות כאלה ואחרות
ואז הלבד יכול לשגע אותי

אז מה בסה"כ ביקשתי? חיבוק? הודעת לילה טוב?
נכון, כל היום אני עסוק, מוקף אנשים, דיבורים בדיחות,
אבל בערב שנסגרת דלת החדר מאחוריי .... כשמסיכה מוסרת, כשזה רק אני עם עצמי
אני טוב רק כשאני עושה? רק כשאני מצליח? רק כשאני עוזר?

אז זהו שבפעם הבאה, כשאלוהים יחלק את השכל והיופי, בבקשה תזכירו לי לעמוד בתור הנכון...
תזכירו לי כמה זה כואב להיות מכוער...

כמהאפשר

New member
אאוץ'.

כמה הזדהות.
חותכת, מצליפה וכל כך כנה ש..

סליחה שלא יודעת מה לכתוב מלבד זה שקראתי ולשלוח חיבוק והודעת שבת שלום ושאתה יקר,
כל כך יקר.

..

היי, אתה

שמחה לראות אותך כאן,
ושמחה- מאוד- לשמוע את כל הדברים הטובים שאתה עושה. כל הכבוד.

אני יודעת איך זה מרגיש כשאתה לא אוהב את איך שאתה נראה. אני יודעת כמה זה יכול להטריד, לגרום לתחושות של חוסר ביטחון וזלזול עצמי.
אתה יודע, למרות שאתה חושב שמה שאתה רואה זה אובייקטיבי,
ושהעובדה היא שאתה פשוט מכוער,
אני חושבת שהיופי, באמת כמו בקלישאה, הוא בעיני המתבונן.
לא שמזווית מסוימת שאתה לא רואה אתה דוגמן צמרת. לא כולנו דוגמנים.
אבל יש בך מספיק חן ואנושיות כדי שכשתהיה לך זוגיות טובה, היא גם תראה בך את היופי. שלך. לא של מר עולם. שלך.
אתה חושב שזה לעולם לא יקרה?
באמת בגלל איך שאתה נראה?
אתה לא מכיר גברים מאוד מכוערים שנשואים באושר?
לא מכיר אנשים לא מהממים שנמצאים בזוגיות ובן הזוג שלהם מאוהב בהם וחושב שהם נהדרים ויפים?
לא מכיר מעצמך את התחושה שכשאתה מתאהב במישהי היא הולכת ונהיית יפה מיום ליום?

יכול להיות שהחיצוניות זה לא הצד הכי חזק שלך.
נכון שזה מה שאחרים רואים כדבר ראשון.
אבל אתה שיודע שיש בך הרבה דברים נפלאים חוץ מזה, תזכור את זה כל הזמן, תדע שיש לך הרבה מה להציע. ושאתה שווה את זה.

גדול.
ותמשיך לכתוב לנו....

שיז2

New member
תודה

תודה פרפר,
את מזכירה לי למה באמת כתבתי כאן,
תמשיכי להיות מקסימה כמו שאת

simplistic

New member
וואו

היה לי נורא עצוב לקרוא שזה מה שאתה חושב על עצמך, כי הרבה פעמים איך שאתה רואה את עצמך משליך מאוד החוצה. יופי הוא ממש בעיני המתבונן, וההרגשה הפנימית שלך לגבי עצמך וההשלמה שמה שאתה זה טוב ומוצלח ויפה, כי זה אתה ואין אף אחד כמוך בעולם הזה - זה מה שהופך את החיים ליותר טובים.

(יש לי תחושה שיש אצלך משהו שמאוד קשה לך לקבל ואין לזה קשר לפיזיות).

זה באמת נורא כואב

(אני לא הייתי מתנגדת להיות דוגמנית על נורבגית, אגב)

אבל מה שנשאר מעבר לרושם ראשוני (בטח כבר כתבו לך את זה מעליי), שאני לא מפחיתה בחשיבותו ובכל זאת, מה שנשאר הוא אתה על כל מי שאתה. המראה הוא חלק מזה, בטח, אבל חלק שולי למדי מרגע שאתה נמצא בין חברים. אני לא יודעת אם זה מעודד; אולי לא. אני מקווה, בכל זאת, שכן.

קולדון

New member
היי..

כתבו לך דברים חכמים... אני חייבת להוסיף לגבי הרושם הראשוני ומראה חיצוני- אם מישהו יראה טוב בעיני במבט ראשון, אבל את האופי שלו אני לא אוהב, אחרי ממש כמה רגעים אני כבר לא אמצא אותו מושך. ככה זה אצלי, וגם להיפך. אם אני אתחבר לאופי של מישהו, אני אתחיל להמשך אליו אפילו אם בהתחלה לא חשבתי שהוא יפה.
ובכלל להיות יפה ולהיות מושך או אטרקטיבי זה לא אותו דבר.
אני מאמינה שהיית מעדיף להיות לא יפה אבל כן מושך ואטרקטיבי מאשר ההיפך, לא?

לגבי מה שכתבת על זוגיות... אני לא יודעת יותר מידי פרטים, אבל בגדול אני לא מייעצת לאף אחד להיות בקשר ידידותי אפלטוני עם בחורה שהוא מעוניין בה מעבר לכך.. זו פשוט לא אסטרטגיה טובה, וזה לא קשור למראה החיצוני, זה פשוט סיטואציה שלא רצוי להיות בה, כי אם בחורה רואה אותך כידיד- זה כי אתה מאפשר לה לראות אותך ככזה. אם אתה רוצה מעבר לזה- עדיף שלא לפתוח את האופציה הזו בכלל...
זו דעתי הלא מחייבת מניסיון שיש לי משני הצדדים, גם להיות הידידה המתוסכלת, וגם מהצד השני.

שיז2

New member
איזה כייף! [אולי טריגר]

לקרוא את התגובות שלכם כאן, הן נותנות כוח ומבט אחר על הדברים.
אני שמח לראות אצל כולכן את התגובה [במילים שלי] "האופי גובר על היופי"
בהנחה שאלו לא רק מילים אלא גם המציאות שאתן מאמצות ביום יום, אני ממש גאה בכן
כי במציאות הדברים הם אחרת, בעולם בחוץ יופי הוא כוח שגובר על הכל. לצערי...

אולי זה לא המקום הנכון לכתוב על כך
אבל זה אולי יראה קצת מה המצב בעולם בו אנו חיים, ומה גורם לי להרגיש ככה
ניסיתי למצוא את הקישור למחקר שעשו על גננות בגן! [בלי שום קשר לזוגיות]
ומצאו שההתיחסות של הגננת משתנה לטובה ככל שהילד נראה "יפה" יותר

קולדון

New member
ברור שאנשים אוהבים יופי, ונמשכים לאסתטיקה.

אבל דבר ראשון, בניגוד למשקל, שזה דבר אובייקטיבי, ואתה יכול להחליט שמישהו הוא שמן או רזה לפיו (פחות או יותר..)
יופי הוא בעיני המתבונן.
אני מסתובבת עם חברה שלי, או עם האקס, ואנחנו נראה איזה ילד קטן שאני אחשוב שהוא לא כזה חמוד והם יעופו עליו..

וחוץ מזה, אשה מחפשת בגבר הרבה יותר דברים מעבר למראה חיצוני. מה שאולי לא ממש יעניין אותה בילד בן חמש אתה יודע.
אם כבר... לגברים יש ממש עדיפות מהבחינה הזו...

orelzor

New member
וואו כמה שאני מסכים איתך, אני מרגיש כאילו קרא

כאילו קראתי פוסט שאני כתבתי, ממש אחד לאחד.
חוץ מלהגיד לך שאני מזדהה אין לי פניני חוכמה להגיד, וגם לי כל הקלישאות של היופי בעיני המתבונן לא עוזרות במיוחד(מילים יפות זה עוזר, אבל בפועל זה לא משפר את המצב).

קולדון

New member
טריגר...

אתם הורסים לעצמכם.

אני גם לא האמנתי בזה פעם, והרגשתי מכוערת והאמנתי שזה כל מה שחשוב, וקינאתי בחברות המהממות שלי והלכתי עם הראש בין הכתפיים, מנסה להעלם.
וגם לא האמנתי בעוד הרבה דברים, והייתי בטוחה שמה שאני חושבת ויודעת הוא האמת האחת והיחידה.
וגם כשהייתי בתת משקל מזעזע האמנתי שכולם סתם רוצים שאני אשמין כדי שאתכער, שמקנאים בי ושאין סיכוי שיש מישהו שהיה רוצה להסתובב עם עצמו במשקל תקין + אם הייתה לו אופציה אחרת.

אותו דבר לגבי זה.
אישית שבר לי את הלב לרסיסים בחור שהייתי איתו שנתיים, ועד היום אני חושבת שהוא נורא מכוער. זה לא קשור. עדיין התאהבתי בו ועדיין הוא היה שובר לבבות, גם עם גוף מכוער, של ילד בן חמש, שעיר ונמוך ומוזר, ופנים מחוצות ומה שאתם לא רוצים.

ופעם התאהבתי בבחור שהיו חסרות לו שיניים קדמיות.

ופעם נדלקתי על מישהו מהמם, ואחרי דייט אחד כבר לא ראיתי את היופי שלו, כי הוא שעמם אותי רצח והפסקתי להמשך אליו.
וזה נניח, קרה לי יותר מפעם אחת או שתיים.
ויש לי עוד דוגמאות אבל אני לא רוצה לצאת יותר מידי שרלילה אז אני לא אפרט מעבר לזה..חחח..

האופי זה דבר שהרבה יותר משפיע על המראה החיצוני והאטרקטיביות ממה שאתם חושבים. במיוחד אצל גברים.

simplistic

New member
תומכת במה שקולדון כתבה

בפה מלא (חח..)

לדעתי, גברים לא צריכים להיות יפים, אלא גבריים. זה שני דברים שונים, והרבה פעמים לגבריות אין מרכיב פיזי בכלל, זה יותר משהו בהתנהגות ומה שמשדרים. למעשה, אם גבר הוא מאוד יפה, זה פחות מושך (יש בזה משהו נשי). אז אולי אתה יכול לנסות לעבוד על זה.

תלתלית3

New member
שלום שיז 2

שלום לך
היופי הנו בעיני המתבונן.
האם אתה אוהב את עצמך ?
אם כן, אתה בקבוק מלא שיכול לשפוך אהבתך לכל כיוון.
למד לאהוב את מי שאתה ואת מראך, הרי נבראת בצלמו של האל.
לכל מכסה יש סיר, ולא רק היפים מוצאים זוגיות.
ברגע שתאמין שאתה יפה, אזי גישתך לחיים תשתנה.
את הדימוי העצמי שלך אתה קובע.
בחר לשדר בטחון, אסרטיביות, הומור, וכל תכונה יפה אשר קיימת בך, אין מחיר זהה לחברות שבנפש שיוצרת את האהבה.
מי אמר שאתה מכוער ?
כל אדם הנו יחודי ומיוחד, פרח נדיר שאין דומה לו וגם אתה. יש לך הכל, למד להשתמש בכלים שבורכת בהם.
האמן בעצמך ובמי שאתה ורק אז תוכל לאפשר לאחרים להאמין ולאהוב אותך.
העבודה מתחילה בך
בהצלחה והרבה אהבה טליה

למעלה