הייי

morgold

New member
הייי

נראה לי שכתבתי פה פעם-פעמיים לפני כמה זמן וחזרתי לצורך התייעצות כי אני מאוד תופסת מכן בנושאי עצות. יש לי חברה מהעבודה בת גילכן (30+) שכשהתיידדנו הייתה חברות ממש קרובה, המון טלפונים והודעות ותמיד היא הייתה שמחה לראות אותי ואמרה לחברים כמה שאני יפה וכאלה. היא תמיד ביקשה ממני לא לדבר עליה עם אף אחד ועל החברות שלנו יותר מידי, במיוחד לא אצל מישהי שהיא חברה שלי אבל שלה לא. קרה שדיברתי קצת פה ושם דברים כלליים ולא רלוונטיים במיוחד ואז שתיהן רבו ונזרקו עליי דברים באוויר ואותה חברה בת ה-30+ כעסה עליי ואחרי שיחה של שתינו העברנו את זה הלאה. הקטע הוא שמאז היא התחילה להתרחק ממני בהדרגה עד כדי שאני מרגישה כמו "רוח רפאים" לידה. אני יכולה לגשת עליה בעבודה ולהחליף איתה מילה קטנה ואז היא הולכת ממני ומתייחסת לאחרים ומתעלמת ממני, או שבשביל שהיא תגיד לי שלום ותיתן לי חיבוק או נשיקה אני צריכה לגשת אליה בעצמי וזה אף פעם לא בא ממנה. אז התייעצתי עם שני חברים משותפים לשנינו שאחת מהם (השני בחור) חברה טובה של שתינו. והיום היא התקשרה אליי אחרי שלא ענתה לSMS שלי אתמול ולקראת סוף השיחה אמרה לי להיות בקשר ועניתי לה שהיא תהיה בקשר, אז היא התעצבנה עליי ואמרה לי שחבל שאני מדברת עליה מאחורי הגב ומספרת שטויות על זה שהיא התרחקה ממני כי לטענתה אני פתאום התרחקתי ממנה, ושאפסיק "לאיים" לא להגיד לה שלום, ושהיא נשארת חברה שלי רק כי היא אוהבת אותי. והתחילה להכניס את עניין הגילאים, שיש לי המון מה ללמוד בחיים כי אני צעירה עדיין והיא הספיקה לעבור יותר ממני. ואני שואלת את עצמי - אולי אתכן במקרה הזה. למה בחורה בת 30+ תהיה חברה שלי (בת 22) אם כל מה שיש לה לעשות זה להזכיר את הגילאים הרבה? הרי אנשים מתחברים בגלל אישיות ולא בגלל הגיל אחרת אם הדעה שלה שונה אין לה צורך להתחבר איתי מלכתחילה. ולמה היא נשארת חברה שלי אם לדעתה פגעתי בה? לא נשארים חברים של אנשים שפוגעים. בגלל זה התרחקתי ממנה מההתחלה, כי חוסר ההתייחסות שלה כלפיי בעבודה ובחיים שמחוץ לעבודה פגע בי. אני מאוד אוהבת אותה, כבר יותר מחברות רגילה. ויהיה לי קשה לאבד את הקשר איתה. מה אפשר לעשות? לכתוב לה מה אני מרגישה או להגיד לה בפנים (למרות שקצת יהיה לי קשה להגיד בפנים)?

אוססונה

New member
עוצו עצה ותופר...ל-Morgold

בוקר טוב ! שתיכן בוגרות ואינכן קטינות. קיים פער גילאים ביניכן, שאינו כל כך משמעותי. לדעתי, אין כמו "הכנות", והשיחה הישירה ביניכן, בארבע עיניים. לא טלפונים ולא מכתבים. היות והיא חברה מהעבודה המשותפת לשתיכן, תשקלי אם זה לא יפגע בך בעבודתך. זה הסייג היחיד, ממנו אני מזהירה אותך. השאר, יכול רק להועיל לשתיכן. יתכן ותהיה שיחה "קשה" ביניכן, אבל לפחות את תדעי, היכן את עומדת בדיוק. כמו כל עצה, יכולה להיות גם הפוכה. בדברים האלה, שבינה לבינה, אין עצה אחת נכונה. "ילדה", רק את יכולה לייעץ לעצמך, מה לעשות ואיך לנהוג. אם את באמת אוהבת אותה... אל תוותרי. בהצלחה.

morgold

New member
תודה,

אך אני חושבת שדווקא זוהי לא תהיה הדרך הנכונה במקרה הזה...הידידות בינינו מעט מוזרה, לכן אנסה אולי להפוך את הגלגל שלה אליי ואגרום לה לבוא אליי.

למעלה