הייי שאלה

munecabrava20

New member
הייי שאלה

באיזה שעה נגמר הצום בארגנטינה???? חבר שלי נמצא שם ואני חייבת לדעת. תודה לכולם וגמר חתימה טובה!!!!!!

אלון 58

New member
מה,לא היה לו עם מי להתיעץ...

אצל היהודים שם?הוא מנותק מהם?היכן הוא נמצא שם?

munecabrava20

New member
מה זה קשור??????

אני רציתי לדעת בשביל לדעת מתי להתקשר אליו לשם

אלון 58

New member
הבנתי אותך!

אם לא היה מענה,כנראה כי קשה לנו כאן לדעת ולחשב זאת,ואנשים כאן לא יודעים.זה מזכיר לי מצב,אמנם שונה,שבתחילת חורף 1990/1989 טיילתי בדרום-אפריקה(שם זה היה תחילת הקיץ,דצמבר 1989 וינואר 1990),בין טיול לטיול התארחתי אצל חבר ילדות שהיה גר במרכז המדינה,בעיר שנקראת Bloemfontein(כ-400 ק"מ דרומית-מערבית מיוהאנסבורג),הוא היה קשור עם הקהילה היהודית המקומית,והיה להם בית-כנסת יפה ומסודר שהוא היה מתפלל בו כל סופשבוע וחגים(הוא שהה בדרום-אפריקה לצורך עבודה כ-10 שנים),ליויתי אותו באיזשהו ערב-שבת לבית-הכנסת,אבל הוא הדהים אותי בכך שלשם אנו נוסעים במכונית,דבר שכיום הוא לא היה מעז בתל-אביב כאדם דתי,שאף הפך עם הזמן לחרדי,זה היה שם ב-18:30(שעה זהה לישראל של שעון-חורף),כשהתחילה התפילה,בישראל כבר חשוך בשעה זו,אבל שם ה-
עוד היתה ברום-השמים. מספור כזה ניתן להבין שיש קהילות שמתאימות עצמן ללו"ז של ישראל,בעוד שיתכן ויש כאלו שילכו לפי התקנות,ובסיום יום-הכפורים יסיימו את הצום לאחר שהחשיך,גם במקרה של ארגנטינה,שההבדל בה הוא 5 שעות אחורה מישראל,רק ששם התחיל האביב(כי אצלנו הסתו),אז בתקופה זו השקיעה מתאחרת מיום ליום. כשהייתי בפטגוניה בדצמבר 2005,השמש שקעה סופית שם רק אחרי 22:30.

למעלה