הייי לכולם

הייי לכולם

ביום שישי בלילה התעוררתי לקול בכי התינוק , ישנתי רק כשעה ואז התחילו לי שוב פרקוסים ,אומנם זה היה 3-4 פעמים בודדות קלות ללא איבוד הכרה לא משהו רציני , אך כל המצב רוח שלי ירד. החלטתי להקשיב לעצת הרופא ולעצת פואסון , ולקחת עוד 200 מ"ג דפלפט. וחוץ מזה התחלתי טיפול בדיקור סיני - מישהו יודע האם דיקור סיני עוזר לאפילפסיה ? עדיין קשה לי להסתגל למחלה הזאת , אני מחפשת כל הזמן תרופות ופתרונות , יכול להיות שהמתח בו אני שרויה מגביר את הפרקוסים. בתקווה לשבוע שקט לכולנו !!! בעלי אומר שרק בשבילו היה שווה... אלינור

../images/Emo4.gif תקופה קשה

אלינור את עוברת תקופה קשה עכשיו היציאה מהאיזון אינה קלה! גופנית ורגשית (תחושה שהגוף בוגד בך וחוסר אונים ) אני מבינה שאת מנסה למצוא פתרונות ולמצוא את האיזון והדרך הנכונה לעבוד מול הנירולוג שלך. כרגע זו תקופה קשה וזה לא פשוט ילד חדש זו שמחה גדולה אך לנו האפילפטיות לעיתים זה יוצר עומס גופני ורגשי שעלול להוציא מאיזון - כתוצאה משינוי הורמונלי, חוסר שינה, לחץ נפשי שציינת בהחלט מהווה טריגר, על כן בהחלט צריך למצוא את המינון הנכון. אלינור היית מאוזנת בעבר יקח זמן ותאוזני שוב זה רק עניין של זמן את צריכה לעבוד עם הנירולוג שלך!!! לגבי טיפול סיני או כול רפואה משלימה אחרת, אני אישית חושבת שכול עוד זה משולב עם טיפול קנבנציונלי ובידעת הרופא המטפל זה לא יכול להזיק. לפי דעתי מה שיותר חשוב במצבך ראשית ,לנסות לישון כמה שיותר כלומר : אם אפשר שבעלך יקח יותר מהנטל בלילה , אני יודעת שאת מניקה תשקלי שאיבה ושבעלך יתן בקבוק במידה והזעטוט קם הרבה בלילה לאכול (אני בעד הנקה !!! לצערי לא הנקתי בגלל התרופות וזה כאב לי שלא יכלתי) במהלך היום תישני כול פעם שהקטן ישן ! פשוט לישון כול זמן שאת יכולה לא לחסוך בשינה !!! (עבודות הבית יחכו תאמיני לי הכביסה והכלים לא בורחים לשום מקום לצערי
) שנית, כפי שציינתי לעבוד מול הנירולוג שלך. שלישית, תבדקי את עצמך מה הטריגרים להתקף מלבד השינה שברור האם סוג מסוים של אוכל (מאוד יכול להיות שבעקבות ההנקה שבגלל נמנעים מכול מיני מזונות שיוצרים גזים אצל הזעטוט
) מאוד יכול להיות שחסר לך (אני למשל חייבת צריכת עגבניות ובשר מחסור בכך גוררת התקף). כמו כן, בגלל הקטן אנחנו לא ממש אוכלות מסודר.

שכחתי משהו חשוב ../images/Emo108.gif

סימן חשוב חיובי: את למעשה לא מגיעה כרגע להתקף מלא יש לך רעידות ביד ואת בהכרה מלאה כאשר זה קורה, זה נקרא "התקף חצי הפלה". למעשה יש בדם תרופה שמונעת ממך להגיע להתקף מלא כלומר נשמע שחסר לך עוד קצת כדי להגיע לאיזון מלא. שוב תתייעצי עם הרופא! אל תתיאשי את בדרך לאיזון ותהני מהקטנטן

בוקר טוב

מודה לך שוב על התגובות , לגביי הנקה , אני אומנם מניקה אך משלבת גם סימילאק, ואף הוא מקבל יותר סימילאק מהנקה . פשוט לצערי אני גם חוטאת בעישון סיגריות ולכן משתדלת לא להניק לאחר עישון. לגביי דיקור סיני - יש לי מטפל שטוען שהוא טיפל באנשים עם אפילפסיה ואף נתן לי לשוחח עימם עד שהפסיקו טיפול תרופתי לגמריי , קשה לי להאמין בכך . בתגובה שלך ראיתי משהו מעניין , האם קיימים מזונות / חוסרים הגורמים להתקפים ? לגביי בעלי , הוא כבר לא ישן הרבה זמן. מאז שחזרתי הביתה הוא זה שקם בלילות לאחר שהתחילו ההתקפים , אני מרגישה די לא בסדר עם כך , אך עדיף מאשר לסכן את הילד ולא לישון . להמשך יום נעים . אלינור

היי אלינור,

קודם כל התינוק שלך מתוק. תגידי, זה בסדר שאת לוקחת תרופות ומניקה?? זה לא מסוכן מידיי בשבילו?

היי

תודה רבה קודם כל. לפני שהתחלתי להניק בדקתי וקיבלתי אישור מכמה מקומות בינהם המכון הטרטולוגי להתפתחות הילד בירושלים השייך כמובן למשרד הבריאות , ועוד מקום ששכחתי כרגע את שמו שמתמחה בתרופות (מחלקה כלשהי בבית חולים) , וכמובן בטיפת חלב. מכוון שהמינון של התרופה הוא די נמוך (האמת שהוא עלה לאחר הלידה מכוון שלא הרגשתי טוב ל800 מ"ג) אישרו לי להניק. רוב המזון שהוא מקבל זה סימיליאק , אני מניקה פעם או פעמיים בלבד ביממה. לא הייתי מסכנת אותו כמובן.

ע ת ל י ה

New member
אלינור מזל טוב! התינוק מקסים

פואסון כתבה לך דברים מאוד חכמים ונכונים. אני רוצה רק להוסיף שלא רק נשים אפילפטיות יוצאות מאיזון אחרי לידה. זה קורה גם לסתם נשים ללא בעיות רפואיות מיוחדות מה שאומר שזו באמת תקופה מאוד רגישה וקשה. מצד אחד המון שמחה, מצד שני המון לחץ וצורך להתרגל לשגרה חדשה. הנקה זה נחמד וחשוב אבל באמת לא בכל מחיר. יותר חשוב שאת תהיי בריאה ותאזני את עצמך תרופתית. תינוקות גדלים מעולה גם אם הם ניזונים מבקבוק. אז באמת תנסי לשמור על עצמך כמה שיותר ואני בטוחה שתחזרי במהרה לאיזון שיאפשר לך להנות מהבובון הזה.

למעלה