הייי כולם ,

ymi alone

New member
הייי כולם ,

אני חילונית. תמיד הייתי. נולדתי כחילונית ועד עכשיו אני כזאת . תמיד חשבתי על הדתיים איך הם חיים ככה , בצורה הזאת , איך לא חם להם בקיץ , איך הנשים נותנות להשפיל אותם ככה , איך אפשר לחיות ככה ?! זה תמיד היה נראה לי הזוי , וחשבתי על הדתיים דברים נוראיים , כמו שאתם חושבים עלינו...לפני בערך שבועיים הייתי במיטה , וכמו תמיד בלילות אני רואה סרטים ביוטיוב על הנושא הראשון שעולה לי בראש . ככה אני . אוהבת תמיד לדעת עוד דברים . ורשמתי דתיים . וראיתי את הסרט של אמנון לוי , זה עם ה3 חלקים . לא יכולתי להפסיק לראות , הייתי ערה עד 2 בלילה . זה ריתק אותי ממש . ושתבינו , אני חילונית גמורה . אני לא שומרת שבת , אני אוכלת בשת עם חלב , אבל רק בחו''ל , חזיר לא (זה נשמע לי מגעיל) ...למשל אכלתי כבר 3 פעמים ציזבורגר , בגרמניה..זה היה טעים חח...אז בקיצור , מעניים אותי לדעת איך אתם חיים ? איך אתם עושים את זה ? פתאום קמים בבוקר ומחליטים שאתם לא מאמינים בה' ? אני אישית גם לא מאמינה , למרות שאני כן צמה בכיפור וכו' , אבל לאט לאט אני מפסיקה . אז , איך אתם עושים את זה ? את המעבר , וגם איך אתם יוצאים לחילוניות אחרי זה ? אשמח אם תענו לי , הנה המייל שלי : [email protected] :)
מקווה שתענו , ירדן .

nonsensical

New member
התשובה מפתיעה בפשטותה

הרשי לי להפתיע אותך, אך החרדים מבחינה מסויימת הרבה יותר קל להם להבין את המופרכות שבדת היהודית.

פירוש הדברים: הסיבה שבגינה החרדים דבקים באמונתם היא אחת מנגנון הדחקה רב עוצמה שאין לעמוד נגדו.

טוב, ברור שאפשר לעמוד מולו, ופורום זה יוכיח, אבל זה קשה מאוד.

החרדים יודעים יותר מכל אחד אחר כמה רוע ואכזריות קיימים בתורה.

בעוד שהחילונים עשויים להאמין למחבתוני"ם למיניהם שהתורה סימנה את המעבר מעולם שטוף עבודת אלילים לעולם מונותאיסטי.
הרי שהחרדי בתת המודע יודע שהיהדות בסך הכל שכללה את עבודת האלילים והפכה אותה לאלגנטית.

די להעיף מבט בפרשות תרומה תצוה ויקהל ופקודי.
וכן בפרשות ויקרא צו פנחס נשא, כדי לחטוף בחילה מהפולחניות הטרחנית והדקדקנית.
סופר המקרא שבמקרים רבים הבליע נושאים בשברירי פסוקים, בכל מה שקשור לפולחנים, הוא מלאה את קוראיו בטרחנות מחליאה.

החילוני הממוצע גם עשוי להאמין לבדיה שכמה מחבתי"ם טורחים להפיץ שהמושגים סולידריות ופילנטרופיה הם המצאה של התורה.
אבל החרדי יודע שמדובר במערכת סולידריות אגואיסטית עד להחריד.
"לנכרי תשיך ולאחיך לא תשיך" איכסה! פויה!

סיכומו של דבר החרדי מכיר יותר מכל חילוני ממוצע את את כל הזבל שקיים בתורה.
למה הם לא כופרים? ובכן כפי שכתבתי מנגנון הדחקה המבוסס על גירסא דינקותא ושטיפת מח חסרת תקדים.
מנגנון שגורם לכל חרדי להתחלחל מכל מחשבה זרה רחמנא ליצלן, ולהדוף אותה בנחישות אל תת המודע.
ואותו מנגנון הדחקה הוא החומה הסינית שמונעת מהחרדי לחצות את הכביש.

משעה שמנגנון ההדחקה מוכרע, הדררך לאתאיזם היא קצרה ומהירה.
משום שבאותו רגע הוא מוצא עצמו אל מול מופרכות המקרא שמגיחה מתת המודע ומציפה באשד איתנים את התודעה.

אה, ותפסיקי לצום ביום כיפור הבנת!...
זה פוגע במטבוליזם.

ymi alone

New member
monsensical היי ,

לפי מה שהבנתי ממה שרשמת , (ובינינו - לא הבנתי הרבה חח , אני לא דוברת שפה כל כך גבוהה ) , הבנתי דבר אחד .
שאתם החרדים , או שכבר לא חרדים , קיצוניים בכל דבר . ז''א שאם אתם מאמינים בה' , תלכו איתו עד הסוף , ואם אתם לא , אתם תהיו החילונים הכי קיצוניים ושרופים שיכולים להיות . וזה קשור גם להודעה השניה שרשמו לי , היום . למה ? אין לכם אמצע ? אני למשל כן חילונית , חילונית שלמה , אני שומעת מזרחית וכל החילוניות מאפיינת אותי . אבל אני כן שומרת על כשרות (אני מרשה לעצמי שלא רק בחו''ל) , וכן עושה חגים , וכן צמה בכיפור , ולא אוכלת חמץ בפסח וכו' . השאלה היא : למה אתם לא ? למה אתם רואים בכל דבר רק שחור או לבן ? למה אין לכם כחול או ורוד או צהוב ? למה ?

nonsensical

New member
אני ינסה לסכם במילים קצרות ופשוטות

יש הרבה חוסר מוסריות ואפילו אכזריות בתורה.

החרדים מודעים לחוסר המוסריות יותר מהחילונים.
הם מודעים, אבל גם מדחיקים את הידיעה הזו ולא מעיזים לחשוב עליה.

אבל ברגע שמצליחים להתגבר על ההדחקה קל מאוד להפוך לחילונים קיצוניים

זה פחות או יותר כל מה שכתבתי במגילה הארוכה שסיבכה אותך.

חמודה

שאלוהים יעזור לך אם מוזיקה מזרחית מאפיינת חילוניות שלמה:) בכל מקרה- הקטע הזה שבחו"ל אלוהים לא רואה את החטאים שלך לא עובד עליו, הוא רואה הכל ולצערך ולאמונתך צפוי לך גהינום, אגב, הלהבות בגהינום הן בגווני הכתום-אדום-צהוב אם אני לא טועה.

כל אחד מוזמן לעשות מה שטוב לו, ספציפית, אורחים בפורום הזה, מתבקשים לקרוא את התקנון.

nonsensical

New member
הבעייתיות ביום הכיפורים

שהוא צום ארוך מדי.
והוא מלווה באכילת מזון כבד לפני ואחרי.
הגוף מקבל סחרחורת.

אבל לא כתבתי זאת ממש ברצינות, זה היה על מנת לחתום את המגילה הארוכה בנימה קלילה.
ואגב, לאן נעלמת לנו?

שולי חי

New member
אותי חינכו שהדת היא אמת מוחלטת,

ברגע שהבנתי סופית, שאין שום הוכחה לאמיתות הדת, הפסקתי להאמין. עקרונית אין לי שום סיבה לצום בכיפור. למה שאני אצום? זו מצוה דתית, ואני לא מאמינה בדת.
את המסורתיים אף פעם לא הבנתי. אם הדת אמת, תעשו כל מה שאפשר כדי לקיים את כולה. ואם הדת היא המצאה של בני אדם, אז מה נותן לכם צום בכיפור, או אמירת תהילים?

ymi alone

New member
שולי ,

היי .
ישנם אנשים שלא מוכנים ללכת עד הסוף , ולהיות חרדים . אצלנו , החילונים , חושבים עליכם כמטורפים והזויים . (בלי להעליב , זה גם בערך מה שאתם חושבים עלינו ..) והמסורתיים , הם עדיין יותר חילונים מחרדים . הם שומרים שבת , אוכלים כשר , מתפללים - אבל לא בצורה מוגזמת מידיי . אני יודעת שאצלכם זה לא מוגזם , כי אתם רגילים לזה . אבל כחילונית שמסתכלת מהצד , בשבילי זה הזוי . וגם בשביל המסורתיים , הם לא מוכנים ''להיסחף'' וללכת יותר מדי רחוק . הם מאמינים שגם כך הם בסדר , וזהו .

דקל67

New member
כרגיל צודקת שולי

המסורת זה רק לכאלה שלא יודעים במה להאמין הם מעדיפים "לשלם" לאלוהים פעם בשנה /שבוע ולהרגיש טוב עם עצמם האמונה מעבר לזה לא שווה כלום תצאי מנקודת הנחה שהכל אמת....הם יקבלו גן עדן? הם שווים משהו מבחינה רוחנית? גם לפי הדת מה שמכניס אותך זה לימוד תורה/סיוע ללימוד זה שהיית יהודי טוב יתן לך אוהל בגן עדן לא יותר מיזה ואני לא מדבר על האגף החם יותר

למעלה