הייי ישלי שאלה...

הייי ישלי שאלה...

במצב שהורים שלכם רבים בבית ואם נמצאים מתעשו??בכל אופן יש הרגשה לא נעימה...

זה מצב קשה..

כלפי ההורים אין לך הרבה מה לעשות.. אבל כלפי עצמך, תשתדלי כמה שפחות להפגע מהענין (גם בהוה- במצב הרוח שלך וכו` וגם לעתיד- מצבים כאלה יכולים ח``ו להשפיע על הזוגיות שלך) אני מציעה לך להיות כמה שפחות בבית ולמצוא תעסוקה שתמלא את זמנך הפנוי. אם המריבות הם ממש קשות (על סף גירושים או תהליך קרוב) אל תגרמי שיהיה מצב שבו תשארי עם צלקות רגשיות, תשתפי חברה בענין או כל דבר אחר שיעזור לך. בהצלחה!

nesteaaa

New member
צודקת.מומלץ להיות כמה שפחות בבית..

להיות רק כשצריך.היתנתקות מסויימת.זה עוול של הורים.הם לא יודעים עד כמה.

לא חווית ברוך ה` מצב כזה

אני חושב שלא צריך להתערב להם תני להם להתווכח בינהם.

nesteaaa

New member
וכשיש עוול מצד אחד? תחשווב.לא הכי..

קל לשתוק.זה לא פשוט.טיפלתי פעם במקרה כזה.

צודקת מאה אחוז. יש מקרים שבו אם הבן

רואה עוול הייתי ממליץ לו להגיב. אבל אני דיברתי על ויכוחים שבאים והולכים לא ויכוחי עוול

sarati

New member
לא לא ולא!!!

הזוגיות של ההורים היא דבר פרטי ואישי. ילד שמכניס עצמו לחדר המיטות של הוריו יוצר בעיה חמורה יותר מעוול או קיפוח. אפשר בדיסקרטיות ובעדינות לפנות לצד הפוגע ולהעיר את תשומת ליבו, וגם זה רק במקרים חריגים. אבל להתערב? תן להם טלפון של יועץ נישואין. מריבות בין הורים זה לא נעים, מביך ומשפיל. הכי טוב לצאת מהבית ולתת להם לריב. חלק מהזוגיות היא מריבה. אין כזה דבר לא לריב! זה טבעי ובריא...

היא דיברה על עוול! לא על מקרה של

ויכוח רגיל... לדוגמא בעל שמאיים על אישתו במכות בהחלט הבן צריך להתערב או אישה שצוחקת על בעלה באופן קבוע ליד אנשים צריך להתערב!

sarati

New member
לא מדויק

במקרה הראשון, כן. צריך להתערב. במקרה השני לא. הם ילדים גדולים ולאבא יש ב"ה פה ודעות. אולי הוא נותן לה לרדת עליו כי הוא יודע שזה תורם לה לביטחון העצמי? אולי זה לא מפריע לו? למה להתערב? אתה חושב שאם תגיד "אמא, זה לא יפה להתנהג ככה..." היא תגיד "וואלה, איך לאא שמתי לב שאני יורדת עליו..." היא מודעת למה שהיא עושה. בזוגיות יש הדדיות, אולי האבא מתעלל בה נפשית בחדר, כשאף אחד לא רואה, וככה היא מחזירה לו? שב בצד ואל תתערב בעניינים לא לך. זה רק מזיק... ולא, אין לי נסיון בעניין. אבל אני חיה בזוגיות, ואם יום אחד הילדה שלי תעיר לי על משהו שאין לה מושג בו, אני יפגע ויכעס. וזה בטח לא יעזור...

חח... מיסכן בעלך.

סתאם... אני מדבר על מקרה שמפריע לבעל והוא גם אמר אתזה.

sarati

New member
בעלי לא מסכן. הוא גבר...

אנחנו משתדלים לא ללכת מכות ליד הילדים. אבל אם אחד מאיתנו קם בבוקר עם פנס בעיין, קצת קשה להסתיר (סתאאאם, חלילה!)... ובמקרה, יש בינינו תקשורת, כך שאם אני או הוא עושים משהו שלא נוח לבן הזוג איתו, בד"כ בולעים רוק בקרבת אנשים, לא מעליבים בחזרה. ובבית מדברים על זה, ומישהו מבקש סליחה. הלקח נלמד... ואם אבא שלך אומר לך שמפריע לו שאמא יורדת עליו... כנראה הזוגיות שלהם הגיעה למשבר שלא תוכל לעזור בו. ילד הוא לא יועץ לזוגיות. ולא בסדר מצד ההורים לערב אותו (וזה כולל מריבות לידו).

sarati

New member
ברור

הכול תיאורטי, כמובן. ובלי לפגוע או להעליב אפחד!!

אם זה בצהרים עוזבים

את הבית.. יוצאים לסיבוב.. אם זה בערב.. אז לא נותר דבר חוץ מלהכנס למיטה.. להתכרבל בשמיכה.. ולחשוב שזה עוד חלום רע שחלמת הלילה..

נס שזה היה לפני שיצאתי מהעבודה

אבל גם אם זה היה בלילה שומעים תצעקות וזה לא יעזור אם מתכרבלים מתחת לשמיכה

למעלה