הייי, בעייה

הייי, בעייה ../images/Emo10.gif

טוב, אני בת 20. ואף פעם לא היה לי חבר רציני.... יצאתי עם אנשים פה ושם אבל לא משהו רציני. בכל מקרה, מתחילים איתי די הרבה... פעם חשבתי שאני לא יוצאת עם רובם בגלל שאני בררנית ואני לא אלך על כל אחד... אבל לאחרונה שמתי לב שגם כאלה שאני נמשכת אליהם - קשה לי לתת להם צ'אנס. לאחר שיחה ארוכה עם חברה טובה פתאום קלטתי... זה הכל מפחד. אני מפחדת שמישהו יפסיק לרצות אותי פתאום... הרי ככה יש לי את הביטחון הזה שאני נורא מבוקשת והסיבה היחידה שאני לא עם מישהו היא כי אני לא רוצה.... ופתאום מישהו לא ירצה אותי? אין לי גם הרבה נסיון בתחום המיני ואני חושבת שגם זה גורם מרתיע . למשל אתמול הייתי עם ידיד שלי באוטו ופתאום דיברנו כזה על להיות ביחד והייתה לי הרגשה שיש סיכוי שהוא ינשק אותי ופשוט נבהלתי. אפשר לחשוב כאילו - התנשקתי כבר בעבר עם אנשים... ועדיין, אני פשוט פוחדת נורא מאינטימיות. הכי מפחיד אותי זה להיות עם מישהו לבד... חשבתי על זה אחרי זה וקלטתי שאם נגיד היינו במסיבה והיו מסביבנו עוד אנשים זה לא היה כ"כ מפחיד אותי. מוזר לא? בכל מקרה... אחרי שקלטתי את זה ממש התבאסתי... אני מרגישה כמו ילדה קטנה. אני הרי כבר בת 20!!! למה אני כזו?

תגובה

פתחי את קשריך לפי אהבתך. תהני מקשרים. הביעי את אהבתך במעשים טובים. אז תהני מההוה ולא תצטרכי לפחד מהעתיד. מגע גופני טוב, כשבא מתוך אהבה וקרבה. השתתפי במסגרות שמענינות אותך, כמו חוגים ואוניברסיטה, וכך תכירי אנשים חדשים עם שפה משותפת.

oferyosi

New member
טוב המילים הללו נועדו לבחורות../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

אז אתה (ואני..חחח) לא צריכים להבין את זה

oferyosi

New member
מממ....אין לי מילים ../images/Emo13.gif

נו טוב ....הוא באמת חירטט קצת יותר מידיי שם - לא???

מה בדיוק לא הבנת

אמרתי שתיצרי את הקשרים מתוך אהבה, וככל שאהבתך לאדם חזקה, תקרבי את הקשר אתו. אם תהני מהקשר הנוכחי עכשו, לא תצטרכי לפחד מנתוק אפשרי בעתיד. השתדלי להשקיע בקשרים עם אנשים שאת אוהבת ולהיות טובה אליהם מתוך רגש, ואז רב הסכויים שהקשר ישמר.

מזל טוב על התובנה החדשה../images/Emo13.gif

קודם כל תפרגני לעצמך על שהבנת לפחות חלק ממה שמרתיע אותך. עכשיו כשאת מודעת לזה נסי להגיד את זה לעצמך ברגעים שהפחד מורה לך לסגת ותתמודדי באומץ. אין ברירה אלא לקפוץ אל המים, אבל כשאנחנו מבינים את המנגנונים שלנו זה נעשה יותר ברור ובהמשך-יותר קל. השאלה הבאה שאת יכולה לשאול את עצמך זה "למה". למה זה עד כדי כך מפריע לך. האם קרה מקרה כזה בעבר?

את כבר בת 20?

חמודה, זוהי גישה לא נכונה, את בסה"כ בת 20!!! אני לא מבינה את הבנות האלה שחושבות שאם אין להן חבר בגיל 20 אז משהו דפוק אצלן. יש לי חברה טובה שאך ורק בגיל 20 מצאה את החבר הראשון שלה, שהיה גם הנשיקה הראשונה וכל דבר לראשונה... ואת יודעת מה? בזכותו היא הצליחה להיפתח ולהתבגר בהמון בחינות והם נורא מאוהבים! :) תמיד אצלנו בחבורה כולם "ירדו" עליה כי היא אפילו עוד לא התנשקה, והנה עובדה שזה קרה והיא ממש לא נשארה רווקה זקנה עם 80 חתולים! חח זה פשוט משהו שהיה צריך לקרות בתזמון המתאים לה, ולא בגלל לחץ חברתי כלשהו. כל דבר שקורה לראשונה הוא קצת מפחיד, גם אני בזמנו די פחדתי מקרבה. להגיד לך למה זה קורה קשה לי, יכולות להיות אלף ואחת סיבות, אבל אני לא פסיכולוגית ולא מתיימרת להיות אחת כזאת. לדעתי את צריכה לנשום עמוק, להביט סביבך ולאט לאט, והעיקר- תעשי את זה בזמן שלך, בלי שום לחץ, ותשני מהר את התפיסה של "אני כבר בת 20 וזה לא בסדר שאין לי חבר", יש עוד המון בנות כמוך!!! תאמיני לי אם אני הייתי יכולה להחזיר את הגלגל לאחור הייתי מוותרת על כמה קשרים שבתכלס הייתי בהם רק בשביל ההרגשה הזאת של- יש חבר. תאמיני לי- זאת טעות גדולה, מנסיון. הכל בסדר איתך ניקול, רק תאמיני בעצמך, ואני ממש מקווה בשבילך שתכירי את הגבר שגם שווה אותך. גם אם יש לך פחד מדחייה- זה טבעי, אבל כמו שאומרים "עדיף לאהוב ולאבד מאשר לא לאהוב כלל" אני אומרת... תנסי, החיים עוד לפנייך. העיקר שתהיי שלמה עם עצמך, לא משנה לאן תפני.

shirly221

New member
אז מה? אני בת 23

תראי, אני ממש ממש מבינה אותך. קראתי את מה שכתבת וראיתי את עצמי. כשאני ניסיתי להגיע לתובנות האלו בעבר חשבתי שזה בגלל שאני רוצה את הבלתי ניתן להשגה וכמישהו ניתן כבר להשגה אז זה כבר לא מעניין... ואולי גם פחדתי מדחייה... העניין הוא שאני עכשיו בת 23 ורק עכשיו עכשיו יש לי את החבר שחלמתי עליו. היה לי אמנם מישהו לפני אבל זה היה בולשיט. רק עכשיו בגיל 23 אני חווה אהבה ראשונה וקשר שמשלב מגע פיזי. אז אם את מבוהלת מגילך המופלג תראי שיש כאלו שגילן מופלג אף יותר ולא עושות מזה כזה סיפור.... אני יכולה לספר לך על עצמי שלגבי הקשר הנוכחי היו לי הרבה חששות ולחץ ומה אם זה לא יילך... ואז תפסתי את עצמי אומרת "מה את מפגרת? בגלל כל הפחדים תפספסי מישהו שמוצא חן בעינייך?" ואז זרמתי, והתנשקנו ויצאנו והמשכתי לזרום גם כשהוא הודיע לי חגיגית שהוא אוהב אותי (למרות שנלחצתי לאללה ורציתי לגמור את הקשר) ועכשיו אני אוהבת גם אותו. העפתי הצידה את כל החששות. אני מציעה גם לך לעשות את זה. אם יהיה מישהו שאת מעוניינת בו לכי עליו למרות הפחדים. אני באמת מאמינה שרק עם התמודדות עם הפחדים תוכלי להתגבר עליהם ועל כל ייתר הג'וקים שיש לך בראש. בהצלחה חמודה מכל הלב!!!!

למעלה