היייי =)

one sick kitty

New member
היייי =)

יש לי איזה בעיה...וזה הולך ככה: אני לומדת בבצפר לבנות..דתי,ואני לא ממש מסתדרת שם..אני החלטתי לעבור לחילוני.. הבעיה שאני נורא לחוצה מזה...כאילו אני מכירה תחברה החילונית, אבל לא כזה מקרוב (ויש לי כמה ידידים חילונים) ואני בעצמי לא כזה חזקה בדת. אממ הכניסו לי הרבה לראש שאני לא אשתלב שם..ושסתם "ירמסו" אותי וכאלה...רק כי אני דתיה..שקטה כזאת,ולא מופרעת מה אתם חושבים...? יש מצב אני מסתדרת שם בין כולם ומשתלבת?... אני אהיה חלק מהם או סתם אחת שיושבת בצד... אשמח לעצות מיואשת :/ תודה מראששש

לפי דעתי

לבנות הרבה יותר קל להסתפר במקום כזה אולי לבנים היה קשה, בגלל כל הקטע של התפילות, ציצית, כיפה וכו'.. אבל אני מכיר בנות דתיות שלומדות במקומות חילוניים רק כי זה המקום היחיד שהן יכולות ללמוד בו..והם עדיין נשארות דתיות, ואין להן בעיות שם ושלא תטעי, אני לא מעודד אותך לעבור לחילוני אני חושב שהדת מאוד חשובה

vered151

New member
ממממ...

ממה שהבנתי מההודעה שלך מה שאת פוחדת ממנו זה שלא תשתלבי.. ותכלס הכל תלוי בך...אם את תשבי בצד כל הזמן ולא תנסי ליצור קשר עם אף אחד ככה זה ישאר אבל אם תבואי בגישה חיובית ותנסי להכיר אנשים ולתקשר איתם אין סיבה שלא תשתלבי..ואפילו בקלות גיל תיכון פחות "רומס" כמו שתיארת את זה...לפחות לדעתי... בהצלחה!

Grey Faerie

New member
האמת

לדעתי זה בכלל תלוי באנשים שאת מתחברת איתם ובמי יהיו החברים שלך... אם תתחברי לקבוצה מסוימת שהם אחלה אנשים אז הם יתנו לך להיות חלק ממך ולהיות איך שאת.. ולא ישנה להם דתיה/חילונית וכאלה... השתלבות תלויה באדם ובאיך שהוא מתנהג ולא באם הוא דתי או לא (לפי דעתי כן..) אז תעשי מה שאת חושבת שיעשה לך טוב, מקסימום את תמיד יכולה לחזור לבית ספר דתי אם יהיה לך ממש לא טוב שם.. בהצלחה:]

ממ

אין שום מצב שאת נשארת בדתי? סכ"ה נשארו לך שנתיים, ובמילא עושים מה שרוצים מבחינה דתית

למעלה