הייטק

daniela15

New member
הייטק

היי שמי דניאלה ויש לי תואר בריפוי בעיסוק. אך אינני רוצה לעסוק בתחום לאחרונה חשבתי אולי לעבור לתחום ההיטק אך אינני במצב של ללמוד לתואר נוסף. נראה לי כי אני מעדיפה את תחום ההדרכה בהייטק ..ויש לי מספר שאלות מה כדאי ללמוד במה להתחיל - אולי קורס מומלצץ ... האם ההשקעה כדאית האם ממצב של טכנאי \הנדסאי ניתן לפרוץ קדימה והצליח ... מה התואר הנדרש כדי להיות help desk האם זה מקצוע מכניס ...? טוב אלא השאלות לבנתיים . תודה

ההדרכה בהייטק

שלום דניאלה, כדי לעסוק בתחום ההדרכה (והתמיכה בתוכה) את יכולה לעשות קורס בתחום ההדרכה או התכנות או ללמוד להנדסאי מחשבים/תוכנה ועוד. אין תעודה ספציפית נדרשת. רק שימי לב שתחום הקורסים הוא די פרוץ המחירים גבוההים ולא תמיד מקבלים תמורה הוגנת, כדאי לבדוק טוב את המוסד לשאול שאלות לסטודנטים ולמעסיקים פוטנציאליים. לימודי ההנדסאות הם יותר "בטוחים" מכוון שתחום ההנדסאות והטכנאות בפיקוח המרכז להכשרה טכנולוגית של משרד התמ"ת. המשכורות בין הנמוכות של תחום ההייטק, כמובן שזאת יכולה להיות דרך להתקדם בתחום אם יעריכו אותך ותיהיי מוכנה להמשיך ללמוד ולהתעדכן.

daniela15

New member
תודה רבה - נעבור לשאלת המליון דולר

איך אני עושה החלטה עם מינמום טעויות ...כבר למדתי תואר אחד בריפוי בעיסוק ... וכבר עשיתי ייעוץ מקצועי שאמר לי כי אני טובה בכל התחומים ואין משהו בולט במיוחד ... מה עושים ?

רקמיכל

New member
גם אני רוצה מליון דולר

help desk דורש הרבה ידע טכני ספציפי. בהרבה מקרים מאוייש ע"י סטודנטים. מה שמעניין אותך זה הדרכה? או הייטק? אם הייטק (בגלל הכסף?) אז תנסי לחשוב גם על מכירות. אני מכירה הרבה אנשי מכירות מוצלחים שאין להם תואר במחשבים או הנדסה. אם הדרכה - אז למה דוקא בהייטק? צריך המון ידע, אלא אם את מתכוונת ללמד פנסיונרים שימוש במחשב וב-WORD (ואני אומרת את זה בלי שום צליל של זלזול) גם אני עשיתי ייעוץ מקצועי בהדסה (לקריירה שניה), וגם לי אמרו שאני יכולה לעשות הכל. גם אני הרגשתי שבזבזו לי את הזמן והכסף... מעניין שהיה שלב שגם אני חשבתי על ריפוי בעיסוק... זה עבר לי. אני אספר לך מה שאני עושה. אני מחפשת מקצוע שישלב את כל מה שאני אוהבת (עבודה עם אנשים שתורמת לאנשים, יצירתיות, עצמאות, שימוש בשכל, ראיה מערכתית) ולא יהיה בו דברים שאני רואה כחסרונות (שעות עבודה מרובות, טיסות לחו"ל). אני מדמיינת את עצמי עובדת בזה עוד 10-15 שנים, ובודקת אם זה מתאים לי. תעשי גם את רשימה של דברים שחשובים לך, תחברי את התחביבים שלך, וכך אולי תגלי לבד מה שביעוץ לא הצליחו. בהצלחה!!!

שקולים מרכזיים בבחירת מקצוע

אין תעודת ביטוח להחלטה נכונה, אולם יש דרך לקבל החלטה באופן שקול ומבוסס. כשרים זה רק חלק מהסיפור, ישנם שקולים נוספים בעלי חשיבות שיש להביא בחשבון. לא כולם ערים למכלול השקולים הללו, ולעיתים אנשים מקבלים החלטה ובוחרים על סמך מספר מצומצם של שקולים. החלטה המתבססת על בדיקה מצומצמת כזו עלולה להביא לאכזבה מן הבחירה. שאלי את עצמך מה לא מוצא חן בעינך במקצוע שלמדת? מדוע את רוצה שינוי? לעתים מדובר בשינוי קטן (למשל להשאר בתחום הבריאות אך להמשיך למינהל מע' בריאות), לעתים יש לחפש מקום עבודה מתאים יותר (למשל: להתמקד בעבודה עם ילדים) ולעתים יש צורך בשינוי יותר משמעותי. להלן השקולים המרכזיים שיש להביא בחשבון בתהליך הבחירה. כשרים וכשרונות: מקצועות שונים דורשים הפעלה ושימוש בכישורים שונים או כשרונות. ישנם מקצועות הדורשים למשל כישורים לשוניים, אחרים דורשים כישורים מספריים או כישורים צורניים. יש הדורשים כושר יד או כושר טכני, או כושר אנליטי. חשוב שתעשי הערכה של הכישורים של ובמקביל תוודאי אילו כישורים רלבנטיים במקצועות אותם את שוקלת ללמוד. מושא העבודה: ישנם מקצועות בהם מושא העבודה הוא אנשים, בעוד אחרים ממוקדים במכשירים, חומרים, או בבעלי חיים. במקצועות מסוימים המוקד הוא העלאת רעיונות ועיבודם. עליך להגדיר לעצמך מהו המוקד המושך אותך יותר. ישנם כמובן גם מקצועות בהם קיימים שילובים בין מושאי עבודה שונים (למשל מרפא בעיסוק משלב בין אנשים וחומרים). טיב הקשר עם אנשים: בחלק ניכר מהמקצועות ישנו קשר ומגע עם אנשים במהלך העבודה. אבל אופי הקשר יכול להשתנות. ישנם מקצועות המתמקדים במתן עזרה גופנית, עזרה נפשית, מתן יעוץ מסוג כלשהו, בהדרכה או הוראה, או בניהול. מה עדיף לך? ערכים וצרכים: לכל אחד מאיתנו ערכים וצרכים שונים. המקצוע צריך לענות ככל שניתן על מערכת ערכים וצרכים זו. ניתן להזכיר כמה מהם: סטטוס ויוקרה, מידת הגיוון, מידת האחריות והעצמאות, מידת היוזמה, היצירתיות, הדינמיות, המוערבות הרגשית הנדרשת בעבודה ועוד. תנאי העבודה: עד כמה יש במקצוע זה אפשרויות לקידום והתפתחות מקצועית, עד כמה עבודה זו מקנה בטחון סוציאלי (קביעות, פנסיה וכו'), עד כמה יש ביקוש לעובדים בתחום, עד כמה העובד נמצא במצבי לחץ במהלך עבודתו, האם היא מאפשרת לעבוד הן כשכיר והן כעצמאי, האם היא מאפשרת גמישות בשעות העבודה, מהי סביבת העבודה (בפנים/ בחוץ) ועוד. על מנת לגבש החלטה טובה מומלץ לגבש עמדה לגבי כל שקול כזה. עם תואר ראשון ביד פתוחות בפניך אופציות שונות ללימודים מתקדמים, בין אם מדובר בלימודי תעודה לאחר תואר, בלימודי הסבה או בלימודי תואר שני.

למעלה