הייטק גרמניה

Joshua186z

New member
הייטק גרמניה

שלום,

אני איש הייטק בתחום הלינוקס אמבדד, פיתוח,
יש לי 10 שנות ניסיון פיתוח.

עלתה בי המחשבה לחפש עבודה בגרמניה, מישהו עבר תהליך דומה
ויכול לספר קצת מנסיונו, איך מתחילים ומה צריך?
אציין שאין לי אזרחות אירופאית או אישורי עבודה לעבוד באירופה.

תודה

kerneliminal

New member
אם אין לך אזרחות אתה בבעייה

קשה לי להאמין שמישהו יממן לך רילוקויישן, אלא אם אתה עילוי,
או שאתה עובד בחברה גרמנית בישראל,

יש מלא גרמנים שמחפשים עבודה, למה שייקחו אותך ?
אין מחסור במהנדסים בגרמניה ובאירופה בכלל

diday

Member
יש דרישה גבוהה למפתחי אמבדד

לישראלי קל לקבל רישיון עבודה בגרמניה
אבל קח בחשבון שסביר שהשכר בארץ יהיה דומה ל- או גבוה יותר מ-זה שבגרמניה

Joshua186z

New member
אבל ההוצאות שם הבנתי זולות יותר ...

אתה יכול לעזור לי במציאת עבודה?

Luis12

New member
איפה שם? וממה יצא לך להבין את זה?

בלי נתונים סטטיסטים מאוד עשירים להגיע למסקנות רחבות היקף שכאלה לא ניתן. יש מקומות זולים ויקרים בישראל וכך גם בגרמניה, לא הייתי אומר שהאחת באופן גורף יקרה או זולה מהאחרת למחיה, כמוכן זה תלוי בעל מה האדם האמור מוציא את כספו, כיוון שיש מוצרים שסטטיסטית למשל זולים יותר פה או שם, אבל אם אותו אדם אינו צורך אותם על בסיס קבוע אין טעם להכניס אותם למשוואה.
פרט לכך אם נישאר רק בהבט הכלכלי של העניין (מה שלדעתי לא צריך להיות החלק המהותי ביותר בהחלטה) אז ההגירה יכולה להיות עסק מאוד לא זול כשלעצמה וכדאי לקחת זאת בחשבון.

Joshua186z

New member
מינכן או ברלין

שכירות של דירה, רכב,
בישראל הרבה יותר יקר ... גם האוכל יקר,
שיקול כלכלי הוא שיקול גבוה, גם ערך החוויה,

diday

Member
השאלה מדוע אתה רוצה להגר

לך על זה, אם ההגירה היא מטרה בפני עצמה, או הרצון לחיות תקופה מסוימת בחו"ל.
אם המטרה היא כלכלית, אני משער שישראל עדיפה.
לצערי, אני לא יכול לעזור לך במציאת עבודה.
אתה יכול לנסות לחפש בMONSTER.DE
בפברואר יש את יריד האמבדד השנתי בנירנברג, אתה יכול להכין קורות חיים, להגיע לתערוכה ולנסות ליצור קשרים.

Joshua186z

New member
אז אתה רוצה להגיד לי

שכל הכתבות על המחייב הנוחה בברלין הן לא נכונות?
בישראל חיים יותר טוב מבחינה כלכלית ?

diday

Member
בסדר גודל של הכנסה שאתה מדבר עליה

החיסכון בגרמניה לעומת ישראל יהיה זניח.
אם אתה מדבר על משכורת של 60-80K ברוטו ונגיד שבגרמניה תחסוך2000אירו בשנה לעומת ישראל, מדובר בסכום זניח.
אם תגור במינכן, תוכל לחיות ברמת חיים גבוהה במיוחד, אבל תגלה שמינכן יקרה יותר מישראל.
אם תבחר בברלין, תגלה שהשכר שמציעים לך נמוך יותר, כך שהדברים יתאזנו לעומת מינכן/ישראל

שוב, אם אתה רוצה להגר או לחיות תקופה בחו"ל לך על זה, אבל אל תנסה לשכנע את עצמך עם תירוצים כלכליים.

Joshua186z

New member
איך מבחינת השעות? עובדים שם כמו בישראל?

אני עובד בממוצע 9.5 שעות בהייטק

diday

Member
בגרמניה זה דומה

בחוזי עבודה חדשים הם בדרך כלל של 40 שעות שבועיות - לא כולל הפסקות.
אם התפקיד מחייב ואם אתה בתפקיד בכיר, יהיו יותר שעות. ובתפקידים בכירים המשכורת בדרך כלל גלובלית ואין חישוב של שעות נוספות או דברים דומים.
האווירה בעבודה, ממה שאני זוכר, נינוחה יותר מאשר בישראל. כי לא מתייחסים כאן לכל דבר כאל שאלה של חיים או מוות.
תופעת עבדי ההייטק שמתוארת בתקשורת הישראלית לא קיימת כאן, אבל אני בספק אם היא קיימת בפועל בארץ, כיוון שאיני מכיר אף אחד שנכנס לקטגוריה הזו ואני מכיר הרבה אנשים שעובדים בענף.

נזכרתי עכשיו באחד ממקומות העבודה שבהם גיששתי לפני המעבר לגרמניה. הציעו לי שכר של 5000מ"ג (30k אירו שנתי), שנחשב אז (לפני כמעט 30 שנה) לשכר נאה בענף.
העדפתי שלא לעבוד שם כיוון שהמנהל, בגילוי לב מפתיע, אמר: אתה כזר תרצה להוכיח את עצמך ולא תצמד לשעות עבודה לפי הספר.

בקשר לשיקול הכלכלי.
אין בגרמניה, החזר הוצאות נסיעה
יש רכב מהעבודה, לא בכל חברה ולא בכל תפקיד, (אם איני טועה מכנים את זה בישראל רכב ליסיניג), משתלם רק למי שנוסע הרבה (מאד) באופן פרטי ו/או מרגיש שהוא חייב תמיד לנסוע במכונית חדשה.

Joshua186z

New member
המשכורת שלי בישראל היא בערך

6250 יורו ברוטו,
בהנחה שזה מה שארוויח לחודש בגרמניה,
האם כוח הקנייה בסכום הזה לא גדול יותר מישראל?
כלומר אוכל לחסוך יותר מבישראל, בהנחה שאחיה באותה רמת חיים

Luis12

New member
נתונים

http://www.numbeo.com/cost-of-living/ נתונים כאלה או אחרים על יוקר המחיה, שייתן לך ככה תמונה כללית.
משכורות http://www.gehalt.de/einkommen/suche/embedded-linux-entwicklung אומנם בגרמנית אבל תכלס חוץ מהמספרים לא צריך הרבה וגוגל טרנסלייט עושה עבודה לא רעה אני מאמין. (Entwicklung=פיתוח entwickler=מפתח).
יש לציין שאם אינך דובר גרמנית כשפת אם, למרות שבהייטק בימינו אנגלית היא השפה השלטת, זהו עדיין מינוס.

אספרסו2

New member
מעבר לכסף

תחשוב על איכות החיים שלך,חיי חברה,שפה,משפחה,חברים.
גרמניה קוסמופוליטית רק למראית עין,זאת חברה סגורה ומנוכרת,מתנשאת על הזר,
וכבר מזמן כבר לא מדובר כאן על סיר הבשר.
אם אתה מתכנן הגירה,לימוד שפה לרמה רהוטה ,מצויד בסבלנות של פיל
ורוצה להשתלב,שקול את הענין בכובד ראש.

elley

New member

Joshua186z

New member
אבל לא ענית לשאלה

האם במינכן אחסוך יותר כסף מאשר בישראל, אני גר באיזור ת"א
השכירות שם 6000 שח
בהנחה שארוויח 75 אלף יורו בשנה,
והמשרה דורשת רק שליטה בשפה האנגלית, אין צורך לדעת גרמנית,
האם כלכלית ומבחינת רמת חיים, לא אחיה טוב יותר ?

אספרסו2

New member
כי אי אפשר לעשות

הפרדה בין רמת חיים לאיכות חיים.

אבל אם אתה בכל זאת רואה רק את הקנקן,אז כן.

Luis12

New member
סיפקתי לך את התשובה לכך

את בוחר פשוט לא לקרוא אותה.

יוקר המחייה על פי האתר הנל גבוהה מעט במינכן ביחס לתל אביב, האם זה ישפיע עליך לטוב או לרע מבחינה כלכלית קשה לדעת.
האתר עם המשכורות היה אמור לעזור לך להבין שהסיכוי שתגיע למשכורת שלה אתה מצפה בעדינות אגיד שואף לאפס.

אין רע בלעבור לגרמניה, ארץ מעניינת, חוויה שונה, אך תיזהר מאוד מלהחליט באופן כלכך חד משמעי שזהו עסק שישיפיע על כלכתך באופן חיובי.

פרט לכך כמו שמר אספרסו אמר חוסר שליטה בשפה תוריד את איכות החיים שלך אוטומתית ותחושת הזרות רק תוסיף לכך ואלו דברים שאי אפשר פשוט ללמוד ולתקן. זה כלל לא משנה שהמשרה עצמה באנגלית, העובדים בחברה עדיין יהיו גרמנים שיעדיפו לדבר את שפת אמם.

opwolf

New member
יעדיפו לדבר גרמנית - ולא תמיד מתוך תמימות.

ברגע שיזהו שמדובר בזר שבא לתת פייט וחלילה פולש ללבנסראום הויזאולי, הפיננסי והאקוסטי שלהם, יעדיפו מיד לדבר גרמנית גרידא גם בנוכחותו. ואם הוא מדבר גרמנית, אז ידברו הכי מהר שאפשר ותוך שימוש באוצר המילים הכי אובסקיורי שהם יכולים לשלוף באותה הסיטואציה.
יש הבדל בין שיחה נינוחה עם חברים בבית הקפה ומגורים בשכנות עם גרמנים שהם מתורבתים ומסודרים, לבין להתמודד איתם במירוץ הקריירה האינסופי.
לעבוד כמתכנת זר עם משכורת של 4,000 יורו זה ריאלי, יפה ומספק איכות חיים מכובדת, אך כל דבר מעבר לזה הוא בגדר סיפורי אגדות.

למעלה