הייטק בבריטניה.

סןסן1

New member
הייטק בבריטניה.

שלום לכולם, אני מהנדס אלקטרוניקה עם 3 שנות ניסיון בתיום החומרה. השבוע נודע לי על האפשרות לקבל ויזת עבודה בבריטניה ל 3 שנים, עם אופציה להארכה. שמעתי על מהנדסים מתחומים שונים אשר מבצעים את המעבר(מכונות,כימיה ...). שאלתי היא - האם מישהו כאן מכיר את הנושא או נמצא בקשר עם מהנדס חומרה אשר עובד כיום בבריטניה. אשמח לשמוע על המצב בשוק, תנאיי העסקה ביחס לארץ(כדאי מבחינה כספית?) וכל פרט נוסף אשר יכול לשפוך קצת אור על כל הנושא. שיהיה סוף שבוע נפלא לכולם.

egozi13

New member
המלצתי החמה:

חפש עבודות (באינטרנט). מודעות הדרושים באנגליה אינן לקוניות ומצ'וקמקות כמו בישראל, אלא מפרטות על המשרה, על החברה, על תנאי ההעסקה וכד', והרבה פעמים גם מופיע תחום השכר המוצע. תעשה קצת מחקר ותדע יותר. ככלל אצבע - הגירה לארץ אחרת זה דבר יקר, איך שלא תסובב את זה, מהשגת הויזות, ועד לעלויות של מעבר דירה מעבר לים וכד'. לכן גם אם בחישוב קר יצא לך שההכנסה פחות הוצאות שוטפות זה יותר "כדאי" (כלשונך), אז זו לדעתי לפחות לא סיבה לבצע מהלך כזה. לא מדובר פה בללכת "לעשות מכה". אם יש לך סיבות אישיות טובות לבצע מעבר, אז לדעתי הכדאיות הכספית לא צריכה להטריד אותך. בגדול - הייתי אומר שהשכר בדר"כ קצת גבוה יותר מהמקביל בארץ, וההוצאות גם קצת גבוהות יותר, באותו סדר גודל, אלא אם כן מדברים על מגורים בלונדון עצמה שאז עלויות השכירות גבוהות משמעותית, אבל מאידך יש גם משרות בסיטי שמכניסות המון כסף.

Woking

New member
לגבי עלויות מעבר

יש חברות (בעיקר הגדולות) שמציעות עזרה בהוצאות. בבריטניה, עזרה כזאת עד £8000 היא פטורה ממס, ולכן יחסית זולה למעביד. בחברות הגדולות באמת זה לפעמים פשוט עניין של פרוצדורה, וברגע שהתקבלת לעבודה, זה כמעט אוטומטי. מה שבטוח, שלשאול ולבקש זה בחינם.

egozi13

New member
הםם מעניין. יש לך אולי לינק לזה?

אני מתכוון - לגבי הפטור ממס, חיפשתי ב customs and revenues וטרם מצאתי

למעלה