היידה ברה

• פותח הנושא niz
  • פורסם בתאריך

niz

New member
היידה ברה

שלום לכולם אני מחפש כבר למעלה משבועיים באינטרנט את הפרוש האמיתי של "היידה ברה"... מי יודע מה זה אומר? תודה רבה מראש משה שחר

וניטה

New member
ואם בעינייני תרגומים עסקינן...

אז מי יכול להגיד לי איך נפרש בעברית את המושג "נו סנדנייה" ? זה משהוא כמו לא נאה לו.. אבל האם יש פרוש מדויק יותר ? תודה

SuzieRS

New member
נו ס'ינדינייה=

אדם שחושב עצמו גבוה (במעמדו) מזולתו תוך כדי זיזזול בשני. נו דינייה... =לא הואל בטובו....

היידה ברה

הפירוש של הנכון הוא באמת " נו כבר" אבל זכור לי שאצלנו היו משתמשים בביטוי הזה גם כתגובה על ספור שמספרים לך ונשמע לא כל כך הגיוני ואז עונים:היידה ברה כמו בשפה פשוטה "יאללה בחייך".

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gif & +

Bre... היא מילת קריאה בשפת רחוב. ברי, אל תגיד ברי
Haydi= מילה טורקית- בלאדינו אנחנו אומרים - AYDE שימושים ופרושים רבים למילה זאת:
כמילת זירוז
בתגובה למשהו שנשמע כמו שטות או הבל כמו שאומרים בעברית: מ ה א ת ה א ו מ ר....!!!
בפרוש: טוב, שיהיה... O.K.
בו נגיד שכך... הפרוש משתנה לפי טון הקול ושפת הגוף המתלוה למילה

מירי88

New member
נוצדה בואנה אה טודטוס "היידה ברה"

זוהו סלנג ,כמו שכבר נאמר כאן ,נו כבר .רצוי שאנו נשתמש יותר בשפה היותר " גבוהה "מאשר סלנג הנהוג בדר"כ בין חברים , הואיל ויש אנשים שהיו נעלבים אם אנו אליהם בצורת דיבור זו .

SuzieRS

New member
ברי מירי../images/Emo8.gif קיבלתי את ה-../images/Emo91.gifהינה לך../images/Emo140.gif

אל ויזינו בולגרו אדון פרחי

מאקודרי דל ויזינו בולגרו כסיימפרה ויניה קון קומידה אן לה מנו. מסייה פרחי אבלבה קון "היידה". "היידי ויזינה גוסטה דלה קומידה . מירי קה אס מוי פסטוזה. אשקמבה צורבה, גיבץ, ועוד... כל פעם תבשיל אחר עד היום הטעם נשאר בפה. לצערי מזמן לא אכלתי מאכלים כאלו.

למעלה