היידה ביבי

מה אתה מזיין בשכל!!!

מאז 67 ועד לפינוי עזה מצבם של הפלשתינאים היה הטוב ביותר בהיסטוריה... בנינו להם בתים שכונות מלונות חשמל ביוב כבישים בנינו להם אונברסיטה ובית ספר (דברים שהפלשתינאים לא ידעו שקימים עד אז) המצב של העם בפלשתין תחת שלתנו של ערפאת הוא הגרוע בהיסטוריה, פקדי הממשל שלו עושקים את הציבור לחיים ברוב פאר והדר במערב אירופה (ראית לאחרונה את האוטו של סוהה?!?!).

DrorArie

New member
אז אם כל כך מפריע לך

שנתנו להם מים וחשמל בו נצא משם ונתן להם להסתדר לבד.. אל תעשה כאילו נורא אכפת לך ממצב העם הפלסטינאי.. אתה רק רוצה לשתות את הקפה של הבוקר שלך בשקט ומצידך שכולם שם ימותו. ואגב אני מכיר מספיק משפחות שיש להם סובארו DL 1400.. ותסתכל על הקדילק של ראש הממשלה (ועל המטוס שלו, ועל הלשכה, ועל הכנסת, ועל הדוסים)

מה אתה מזיין בשכל!!!

אחי, אני נוסע על סובארו DL 1600 ותאמת ממש לא מזיז לי ת´קצה של הזין באיזה אוטו נוסע אריק או איפה הוילה של ביבי... זה ממש לא ענייני בגלל שהעם שלי לא חי בצריפים, העם שלי לא חי בצפיפות הגדולה במזרח התיכון. עראפת והחברה שלו קיבלו מישראל אירופה וארה"ב כל כך הרבה כסף שהיה אפשר לבנות איתו חמש מדינות, לא מדינת צעצוע כמו פלשתין...

DrorArie

New member
קשקוש

קודם כל כדאי מאוד שזה יזיז לך- אם קראת את התיקוני תקציב- ברור שסילבן חיפש תירוץ כדי להעביר שיפוצים לתקציב, וחומת מגן השתלבה לו יפה. את הדיבורים שלך על עראפת, תצרף להוכחות. ובניגוד אליך ישראל לא העבירה לו שקל אחד בשביל ביסוס המדינה- הרי השלטון שלך מתנגד למדינה פלסטינאית ממערב לירדן (שכחת?!) והכסף שישראל כן העבירה, זה המינימום של המינימום שהיא היתה צריכה להעביר (אל תשכח, גם לכובש יש חובות- שאנחנו לא מקיימים).

טוב!

כנראה שבפורום הזה... הפורום שנקרא ישראל אי אפשר אף פעם להיות צודק, תמיד תפסיד בויכוח, אז רד ממני אתה צודק, אנחנו חארות הרסנו לפלשתינאים תחיים כוסאומו עכשיו מי הקים תמדינה הפשיסטית שלנו, צא לי מהחיים סחטיין עליך אתה שמאלני אנטלגנט ואני אספסוף לכודניק... מה שתרצה.

סילבן

New member
בוא נסיים עם זה...

""גנבנו"" את איו"ש ואח"ע מהירדנים ומהמצרים בהתאמה, מסיבות ביטחוניות-אסטרטגיות ובלא כל מחשבה על תושביהם. לאחר ש-""הגניבה"" הסתיימה בהצלחה ונותרנו עם התושבים, סייענו להם רבות ושפרנו את איכות חייהם פי עשרות מונים. המצב מורכב: מצד אחד שטחי יש"ע חיוניים לקיום מדינתנו, ומהצד השני אי-מתן אזרחות לתושביהם הערביים גם כן חיוני לקיומנו. לכן איננו פוסחים על שני הסעיפים, כי מה לעשות, חיינו מוטלים על הכף.

סילבן

New member
מה כן ומה לא?

ובמלים אחרות, לא מומלץ להתווכח עם המומחים האסטרטגיים.

פלסטיק

New member
תירגעו בבקשה

חבר´ה די עם ההלקאה העצמית המיותרת 1. לא גנבנו את האדמה. לפי החוק הבינלאומי מותר לנו להינות מהפירות של האדמה ולגור עליה בחכירה. עד היום אף אחד לא בא אלינו בתלונות שעברנו על החוק הבינלאומי (מישום שלא עברנו עליו). כמו כן כדאי לזכור שאנחנו שם לא בגלל שאנחנו פתחנו במלחמה. זה בלי שום קשר לדעתי האישית אם צריך להיות שם או לא, אלו פשוט עובדות. 2. אריק שרון איננו פושע מלחמה. אמנם אני מתבייש בזה שערבים נוצרים בלבנון שאנחנו באמצעות אריק שרון אימנו וציידנו עשו טבח בערבים מוסלמים בזמן שאריק שרון ידע/היה צריך לדעת שזה קורה, אבל את פשע המלחמה עשו הערבים. אריק שרון איננו פושע מלחמה אלא אדם בלתי מוסרי שראוי לנו שלא היה נוטל חלק בשלטון. 3. גם במקרה נתניהו וגם במקרה שרון קבעו שתי ועדות כי הם אולי לא עברו על החוק אבל יש להם בעיה עם האמת ועם המוסר. 4. זה שלשני אנשים יש דעות מנוגדות לא הופך אחד מהם לבוגד (גם לא את נועה למשל...)

DrorArie

New member
מה אתה אומר?

לך תגיד למתנחלים שהם בחכירה שם.. זה אתה המצאת. ולך תגיד לאריקוש שהודיע שהוא לא יפנה אף התנחלות כל זמן שהוא בשלטון. הם (הם!!) לקחו את האדמות מירדן ואין להם שום כוונה להחזיר אותם (מרכז הליכוד, מולדת, כל מה שלא עבודה מרצ וחד"ש) אריק, בחומת מגן ולפני זה שלח אנשים לבצע פשעי מלחמה. מדינה שיותר חשוב לה קדושת האלוהים מקדושת החיים. שים לב לדוח בצלם האחרון, בפירוש הפרה של החוק הבינ"ל, ניצול של אוכלוסיה והשתמשות בשיטות סטליניסטיות כדי לקחת את האדמה.

פלסטיק

New member
תירגע כולנו מאותו צד...

א. מי שאמר למתנחלים שהם בחכירה זו פליאה אלבק (וסליחה אם טעיתי בכתיב). אני חושב שהיא דמות מספיק "מתנחלת" לדעתך...החכרה הוא מצב משפטי ולא דעתי דעתך או דעתו של ברוך מרזל חשובה ב. ירדן הודיע חגיגית שאין לה שום תביעה לגבי האדמות האלה. לחוסיין היה שכל, מה הוא צריך צרות? (כמו סאדאת ורצועת עזה). רק אנחנו הכי חכמים בעולם רוצים את הפלסטינאים אצלנו...כך שהנימוק שאנחנו לקחנו את האדמות מירדן איננו תקף. ג. בטח שנחזיר שטחים. זה שמרכז ליכוד (שממילא היה אמור להבחר מזמן אחד חדש) החליט משהו זה לחלוטין לא מקפיץ אותי. להיפך אריק שרון כבר בעל ותק בפינוי ישובים ואם יהיה צורך כנראה הוא האדם המתאים לעשות זאת. ד. מפלגת מולדת מדאיגה אותך? נו ברצינות מפלגה של מנדט אחד וגם הוא עובר למדור ה"בספק"... ה. לצערי חומת מגן היה חיוני. בגל הטרור ששטף אותנו לא היה פתרון אחר. השאלה היא מה הלאה, נסיון למצוא פתרון או חומת מגן 2. ו. אל תספר על "מדינה שיותר חשוב לה...". המדינה לא חשוב לה כלום, מדינה היא אוסף הפרטים שמרכיבים אותה. חלק מתושבי המדינה אכן קדושת אלוהים חשובה להם מקדושת החיים, חלק לא. מה לעשות זכותו של כל אדם לחשוב כרצונו.

DrorArie

New member
זה לא משנה

גם אם אין לירדן תביעה עליהם, עדיין יש שם בני אדם. נגיד שיבואו לבית שלך, וישאירו לך את החדר שלך אבל אם תרצה ללכת למטבח אתה תחכה שקודם אלה שבאו ילכו למטבח ואם תרצה ללכת לשירותים תצטרך לבקש רשות, והעירייה תגיד שהיא לא רוצה את הבית הזה חזרה.. איזה מין צדק זה יהיה? חוסיין חיפש דרך להפטר מהם ומצא- לצערנו. עכשיו צריך לתת להם את מה שהם רוצים (מדינה) בגבולות 67, וללכת עם זה הלאה. הבעיה שהמדינה ימנית והשלטון ימני עד להודעה חדשה.

פלסטיק

New member
אל תציג אותם כחסידי אומות עולם

אני גם חושב שזה רע שהם צריכים רשות ללכת למטבח, אבל תבין שבתור חייל שהיה שם פעמים רבות (וכנראה אאלץ להיות גם בעתיד) גם אני לא בדיוק נהנה מזה. הבעיה היא אם אותו אדם לא הולך למטבח כדי להכין קפה אלא לפעמים כדי לפגוע בבני אדם אחרים. במצב כזה אין ברירה לאחרים אלא לבדוק מהי הסיבה שהוא הולך למטבח. הנמשל יכול להיות למשל אמבולנס פלסטינאי. אני חושב שאסור לעצור רכב הצלה בתנאי שהוא משמש להצלה ולא לפגיעה. ברגע שהוא משמש (אפילו שלפעמים ולא תמיד) ככלי להעברת חגורות נפץ למתאבדים אז יש לעצור ולערוך חיפוש. האשם בחיפוש הוא לא החייל המחפש אלא הפלסטינאי שמשתמש באמבולנס ככלי להעברת חגורת הנפץ. אנחנו צריכים להיות אנושיים והומניים אבל לא מתאבדים. ולמרות זאת אני חושב שאנחנו צריכים להמשיך ולחתור לשלום.

למעלה