היטלר ומיכא"ל

היטלר ומיכא"ל

מכיוון שאני לומדת על היטלר ומפלגתו זה גרם לי לחשוב האם אפשר לקחת את היטלר, למרות שנאתינו הרבה אליו, כדוגמה למיכא"ל לא יודעת אם הוא פעל בשיטות דומות אבל כולנו יודעים, שהוא פעל-->וביצע וכול חלום שלו הוא הגשים לכן, בקטע הזה זה הזכיר לי את מיכא"ל

לא חושב שיש מקום להשוואה

מיכא"ל לפני הכל מאמינים באדם באשר הוא אדם, ללא הבדלי גזע, מין, דת, לאום וכו'. כך שמראש התפיסה שלו נוגדת כל בסיס למיכא"ל

SadClown

New member
אממ...

מייק כמו שאמרת, הוא נוגד את הערכים של מיכא"ל... אבל מבחינת כוח רצון ואמונה בעצמו, הוא היה משהו מטורף.

וזאת כוונתי מייק

התכוונתי כמו שליטל אמרה, שהאמונה שלו בעצמו וכוח הרצון שלו היה מטורף כמובן, שהדיעות שלו נוגדות חלוטין את מיכא"ל...

HaraRa

New member
לדעתי אתה טועה

לפי דעתי הבסיס הוא האמונה בעצמך, זה המצרך הבסיסי ביותר, הבסיס של המגדל, זה מה שכל אחד צריך. הכיוון שכל אחד לוקח את זה אח"כ זה השוני בין בני האדם והביטוי של הבחירה החופשית. כלומר האבנים העליונות הן אותו כיוון שאליו האדם לוקח את מה שיש לו. אבל, בכל מקרה לא חסרות דוגמאות של בני אדם שאמינו בעצמם והיו תותחים מיכא"ליים, אני לא מבין למה צריך להמקד דווקא במר היטלר

אסביר לך למה דווקא בו

זה לא שאני אוהבת אותואו משהו פשוט, אני לומדת עליו בהיסטוריה וחשבתי על זה בהקשרו ולמה אתה לוקח דוגמאות ספציפיות לפעמים? כי הן עולות לך לראש או מתאימות להקשר...אותו דבר... זה לא משנה מי-אני בחרתי להתמקד בו.

HaraRa

New member
כן אבל

היטלר זה מצב מיוחד, הוא לא כמו שאר הדמויות ההיסטוריות, והעיסוק בו יכול לגרום לאי נוחות ולהסטה של תשומת הלב מנושא הדיון. באופן אישי לי מפריע לדבר עליו(על הנושא ממש לא אכפת לי לדבר, אבל על היטלר ספציפית כן)

או-קיי

אז עכשיו אני יודעת, אבל אם אתה אומר שלדבר על דרך פעולתו ומעשיו זה ספציפית בו וזה גורם לך לאי נוחות-סבבה...אז יכולת גם לא לענות ולכתוב את הסיבה הזו. אני מקבלת את זה ומסכימה שיש כאלו שזה נושא קשה להם לדיון- אני, אישית, לא קשה לי, אולי לא ראיתי משהו שמספיק זיעזע אותי, אבל נדבר שנה הבאה- ש[כמעט בטוח] אטוס לפולין..

לפי דעתי

אני בטוחה שזה יזעזע אותי. אני לא יודעת אם האדישות שלי היא מחוסר ידע פשוט, או כי ככה אני מקבלת דברים. טוב, אני מקווה שאסע שנה הבאה.

לפי דעתי

אני בטוחה שזה יזעזע אותי. אני לא יודעת אם האדישות שלי היא מחוסר ידע פשוט, או כי ככה אני מקבלת דברים. טוב, אני מקווה שאסע שנה הבאה.

לפי דעתי

למעלה