היטלר הצעיר

הלדין

New member
היטלר הצעיר

היום, במוסף "שבעה ימים" של "ידיעות אחרונות" התפרסמה כתבה על החלטתה של רשת סי.בי.אס. להפיק סדרה על היטלר הצעיר. מדובר ברשת מסחרית ויש חשש גם בעולם וגם בארצות-הברית שהם יעשו להיטלר מה שהם עשו לסופרמן ב-´סמולוויל´ ויציירו אותו בצורה מחמיאה מדי. בנספח התפרסמה גם כוונתה של ג´ודי פוסטר לעשות סרט על לני ריפנשטל. היא אפילו אמרה שאם הייתה עושה סרט על מוסוליני, הם היו מרוצים.(העיתון קרא לזה "הקלף הפמיניסטי") לדעתי, התגובות שכנגד היו חריפות מדי. הבעיה שאם מדובר באותה רשת שהפיקה את ´סמולוויל´, אני חושב שהסדרה תגיע בסופו של דבר לארץ ואפילו ייפתח לה פורום ב-´תפוז´.

דיוקן השטן כאיש צעיר

הפוליטקלי קורקט הנהוג בארה"ב ובעיקר בטלוויזיה האמריקאית, ימנע מראש כל ניסיון להתיחס לסידרה על "היטלר הצעיר", בצורה מצחיקה או משעשעת (אגב אין לי ספק שכשנראה את הדרה בסוף "נגלה" שהעניין המרכזי של היטלר היה דווקא שחורים) יחד עם זאת בשנים האחרונות מתפתחת בארה"ב תפיסה תפיסה של הפושע כקורבן (תיפסה שהייתי מכנה אותה אופראיזם- מלשון אופרה ווינפרי), עורכי דין רבים באמריקה שמו לב, שחברי מושבעים נכונים לוותר לפשוע משום ש"אמא שלו התעללה בו"/"הוא היה עני"/"הוא סבל מאפליה"/"הילדים לא שיחקו איתו" (מחק את המיותר והוסף סעיפים כאהבת נפשך) מאחר ואני לא יכול לראות סיבה אחרת ליצרת סידרה כזאת, נראה לי שזאת תחילתה של החלת הכלל הפסיכולוגיסטי הזה גם על פושעים שטניים מהסוג של היטלר. מצד שני, יש נטיה גוברת והולכת באחרונה כן להתיחס לארועי השואה (להבדיל מארועי מלחמת העולם השניה) כארועים שהתרחש בתוך העולם, ולא ב פלנטת אוושוויץ כפי שהוגדרה פעם. התיחסות כזאת מקרבת את השמדת העם של השואה אלינו היום, ואולי תסייע למנוע הישנותה.

קוכולין

New member
וזה מעלה שאלה מעניינת

מהו מקור האנטישמיות של היטלר, מדוע הפך היטלר הצעיר לשונא יהודים פנאטי? יש לכך שלוש גרסאות עיקריות שאני שמעתי: 1. גרסתו של ויליאם ל. שיירר, שכתב את הספר הקלאסי "עלייתו ונפילתו של הרייך השלישי". שיירר כותב כי היטלר היה נוח מאד להשפעה, אך כאשר קבע דיעה, אי אפשר היה להזיז אותו ממנה. הוא קרא את כל הספרות האנטישמית שהיתה נפוצה מאד בוינה בתקופת צעירותו, קיבל אותו כמובנת מאליה, השליך עליה את כל המופרעויות האישיות שלו ויצר תמהיל הרסני במיוחד. 2. גרסתו של היטלר עצמו בספרו "מיין קמפף", שפרקים נבחרים ממנו מצויים כעת בעברית (תחת השם "מאבקי"). היטלר טוען שבתחילה דחה את האנטישמיות כלא מתאימה לאומה תרבותית כמו האומה האוסטרית, אך כאשר בא לוינה, ראה יהודי זקן שנראה כמו רוח רפאים. הוא שאל את עצמו: "האם זה גרמני"? ואז הוא הסתכל וראה שבכל מעשה שחיתות ופשע מעורב יהודי אחד לפחות, והבין שהם מאחורי כל הרוע שבעולם. לאחר מכן קרא "ספרות מקצועית" וממנה קיבל את דעתו. 3. גרסתו של קוביצק, אדם שהכיר את היטלר עוד בהיותו נער צעיר. הוא היה אדם סבלני מטבעו, ולכן הקשיב לכל הרצאותיו של היטלר עוד בהיותו נער. קוביצק סותר את גרסתו של היטלר, וטוען כי היה אנטישמי עוד בעיר הולדתו לינץ. לפי קוביצק, שלא שמר על קשר עם היטלר מימי וינה ואילך, הנסיונות בוינה אולי הקצינו את האנטישמיות של היטלר, אבל היא היתה קיימת עוד קודם לכן. קטעים מספרו של קוביצק, "היטלר הצעיר אשר הכרתי", מופיעים ב"עלייתו ונפילתו של הרייך השלישי".

אני לא חושב שצריך ללכת כל כך רחוק

היטלר היה מייצג מאוד נאמן של השמרנות הדרום גרמנית של בווריה ואוסטריה, שראתה מולה את השחיטות והדקסנס של תרבות ויימר, והקשיחה את עמדותיה השמרניות מול תרבות זו. האנטישמיות הייתה חלק מובנה מתרבות עממית זו (פולקסה קולטורה- אני לא לכתוב גרמנית ולכן לא אנסה) בדרום היה זיהוי אוטומטי בין תרבות ויימר קומניזם ויהדות, המלחמה של היטלר לא הייתה נגד יהודים דווקא, היא הייתה נגד הקומניזם והניוון שהיהדות סימלה בעיניו, לו היה הדבר רק במוחו הוא מעולם לא היה מגיע למעמד אליו הגיע, אלה שהייתה זו גישה נפוצה בסביבתו, והוא רכב על גל פופלריות זה. בכלל לא הייתי מתאמץ כל כך לבנות פרופילים של מנהיגים שהרי מנהיג, ויהא מנהיג זה דיקטטורי ככל שיהיה, אינו פועל בחלל ריק, הוא תמיד, חלק ממערכת גדולה יותר, ותמיד חייב להתחשב ברצון הציבור, ולהבנות מהתפיסות הציבוריות הקימות ממילא.

bogun

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני לא מבין למה אתה סתם אומר דברים,הרי בהיותו צעיר היטלר עוד לא עשה כלום.ואם להסתכל רק על חלק מסוים מחייו(צעירותו למשל)אז באמת מקבלים אדם רגיל ביותר שלא נבדל מרבים בסביבתו.זה לא שכשהוא היה בגיל שש אז הוא כבר ידע שהוא הולך לרצוח את יהושי אירופא. אז למה לכעוס שיראו אותו כמו שהוא היה (והוא לא היה כזה רע בצעירותו) ,הרי זה לא שולל את מה שהוא עשה בהמשך חייו האומללים. זה כאילו שאתם דוחים את כל האנושי שבאנשים כמו היטלר וסטאלין וכו".צריך תמיד לזכור שאלה היו אנשים ולא איזה תופעת טבע מוזרה כי אז נדע שזה בעצם אנחנו,אבל בנסיבות אחרות.וכך נדע לא להגיע למצבים כאלה..

למעלה