היחפן בשדה הקוצים

רותם111

New member
היחפן בשדה הקוצים

רון מיכאל שלי בן שנה וחמישה חודשים. הוא הולך כבר מספר חודשים ויציב למדי. הבעיה היא שרון לא מוכן בשום פנים ואופן לנעול נעלים או סנדלים. כל נסיון לנעול לו מלווה בבכי הסטרי ומייד הוא מוריד את הנעל/סנדל. אני מוותרת והוא תמיד יחף או עם גרביים. ניסיתי להראות לו שלכולם יש סנדלים. ניסיתי להפעיל אצלו את תחושת הבעלות כששמתי על הדובי שלו את הסנדלים. ניסיתי בכוח. ניסיתי בהסברים. ניסיתי לתת לגננת לנסות. ניסיתי את סבא וסבתא. והוא בשלו. הבעייה היא שלפעמים זה יכול להיות מסוכן. דוגמאות: בל"ג בעומר רון מאוד התלהב מהמדורות והתקרב למדורות שם היו גיצים על האדמה. בשבת האחרונה היינו בחורשה בה היו שבריי זכוכית. הוא רץ לו יחף על המדרכות שמתחילות עכשיו להיות לוהטות. וכמובן, פויי, קקי של כלבים בכל מקום. אשמח מאוד מאוד לקבל רעיונות נוספים.

לאה_מ

New member
תבדילי בין מסוכן ללא נעים (לך?../images/Emo8.gif)

מסוכן - בקרבת מדורה, בחושך במקום שעלולים להיות בו מכשולים, במקום שיש בו שברי זכוכית - אפשר לומר לו תבחר אם אתה רוצה לנעול סנדלים או לא להסתובב - כאן מסוכן ומי שרוצה להסתובב חייב לנעול סנדלים. כשזה בא כדרישה זה בדיוק כמו לומר שכשנוסעים ברכב חוגרים חגורת בטיחות. לא נעים - מדרכה חמה, משטחים מחוספסים, לכלוך - שהוא יחליט אם נעים לו או לא. כשהמדרכה תהיה חמה מדי עבורו, את יכולה להיות בטוחה שגם הוא לא ירצה להסתובב שם יחף. לא הייתי מפעילה שום שיטות שכנוע לנעול סנדלים (אבל כן אוסרת להסתובב יחף במקומות שיש בהם סיכון מובהק). אגב, הבן שלי הרבה פעמים לא רוצה לנעול סנדלים (נניח, בבוקר), ואני אומרת לו שכל עוד הוא אחראי על הסנדלים שלו (שיקח אותם ביד או ישים בתיק או כד') מצידי שילך יחף. בדרך כלל בסופו של דבר הוא בוחר לנעול אותם.

אפרתש

New member
מסכימה עם כל מילה

בנותי יחפניות. מדרכה חמה - הן לבד ראו שלא נעים להן. קוצים, חצץ, סתם טינופת - החלטה שלהן. את יכולה להחליט שכשנכנסים הביתה, אם הרגליים מלוכלכות, ישר נכנסים לאמבטיה לשטיפת רגליים. (אצלנו אין להן בעיה עם חצץ, דשא יבש וכ"ו, לא הולכות על קוצים). זכוכיות - אני מרימה על הידיים ומזיזה משם.

ליאת +

New member
הוא מוזמן להצטרף למועדון

אצלנו תמיד טוענים שאת הסנדלים של אביתר אפשר להחזיר בסוף העונה לחנות ולקבל זיכוי
. הוא מעדיף להיות יחף בכל מקום. אני מאפשרת לו את זה בכל מקום שבו זה אפשרי. לדעתי הפרטית- יותר ילדים (במיוחד בגיל של תחילת הליכה) נופלים בגלל הנעלים המסורבלות שנועלים להם מאשר ילדים שנחתכים מזכוכיות. ללכת יחף זה בריא ונוח. קקי של כלבים יורד במקלחת. בהנחה שאתם לא צועדים כל הזמן במדורות ובשדות קוצים... אז תני לו להיות יחף בכל מקום אפשרי וככה לפחות תחסכי חלק מהמלחמות.

רותם יקירתי ../images/Emo24.gif

רון במועדון מכובד ביותר
. כשהבן שלי התחיל ללכת זה היה באביב בשנה שעברה. הנחתי לו להתרוצץ יחף מספר חודשים, עד השלב שראיתי שאני נמנעת מלתת לו ללכת על המדרכה בגלל החום הכבד (יולי-אוגוסט). גם אז המשכתי לתת לו להיות יחף בכל הזדמנות אפשרית, למעט על המדרכות. לכלוך? יורד בכביסה. מפגעים - הסתכלתי בשבע עיניים ומנעתי. כיום הוא סרבן מעברים רציני (היה קשה לעבור מסנדלים לנעליים ועכשיו היה קשה לעבור מנעליים לסנדלים). אני לא מתעקשת איתו. לא רוצה לנעול - אין שום בעיה ללכת יחף. בשבת האחרונה הוא בבוקר יצא יחף מהבית, נתקל בחום המדרכה וביקש סנדלים. לדעתי הוא רק מרויח מכך שאת נותנת לו ללכת יחף (זה טוב להליכה וטוב לגירויים התחושתיים מהמרקמים השונים עליהם הוא דורך). כל עוד לא מדובר על סכנה לפציעה - תני לו.

tonti

New member
גם שלי יחפן מאושר../images/Emo99.gif

כבר שנה הולך ופשוט אוהב להיות יחף, גם על קוצים, גם על מדרכות רותחות. במקומות שמסוכן, למשל זכוכיות, אני אומרת לו שאי אפשר ללכת כאן יחפים ומסבירה בדיוק למה, הוא יכול לבחור לנעול סנדלים, לא ללכת שם, או להיות בידיים שלי. כמה זמן הוא הולך? אצלנו לקח בערך 4-5 חודשים עד שהוא הסכים לנעול אותם וגם זה אם אני לא טועה היה אצל המטפלת, לא איתנו. בינתיים שימי את הסנדלים במקום שהוא רואה אותם, אולי יבוא לו פעם. אפשר לקחת אותם לגינה למלא בהם חול
, לנעול על הידיים, או כל מה שעולה על דעתך שיכול לחבב אותם עליו. מצד שני אל תתעסקי בזה יותר מדי, זה יגיע. זה קצת כמו אוכל, עד היום אם אני מציעה למתן לאכול משהו אין סיכוי שהוא ירצה ואם הוא רואה אותנו אוכלים, גם לו בא. (סתם נזכרתי בפיצה של אתמול, פשוט בדיחה שבא לו רק כשלא מציעים לו).

רותם111

New member
../images/Emo24.gifאיזה כיף שאני לא "הפסיכית"

היחידה. אני חשה עכשיו הקלה משמעותית. תודה לכן

גם אצלנו... והיא כבר כמעט בת שלוש

ובכל הזדמנות חולצת נעליים, מורידה גרביים, והולכת יחפה. גם ברחוב, גם בבית, פשוט בכל הזדמנות שיש לה. היא למדה בעצמה שיש דברים שיכאיבו לה בכפות הרגליים, למשל הפדלים של האופניים שלא הכי נוח לפדל בהם בלי נעליים, או המדרכה החמה מאוד, וכו'. יכול להיות שבגלל שאת מנסה ומנה, הוא מפתח לנעליים אנטי שכזה... עזבי אותו עם זה, אל תדברי על זה בכלל, ותראי שבסוף הוא יבקש לבד לשים.

למעלה