היחס לשחקנים !

mary lou

New member
היחס לשחקנים !

אתמול הייתי במרילו, כן, כן, שוב... היה מדהים, כרגיל. רק חבל שלא הספקתי לדבר קצת עם אביטל לבני המדהימה. זו היתה הצגה אחרונה של גומא שריג המתוק והמאמי והוא חתם לי על הקרם!! זתומרת הוא חתם לי על היד שהיתה מלאה בקרם ואז הכל נמרח אז הוא שיפשף לי את היד בחולצה שלו
והתחיל מחדש... אוי הוא מדהים. זו היתהה ההצגה ה300 של מרי, וגם חגגנו יומולדת לאילנה אביטל כי בתאריך האמיתי שלה אין הצגה. אבל הייי זה בכלל לא מה שרציתי לספר- כמו שאמרתי, לא הספקתי לדבר עם אביטל אז רציתי לעלות אליה לחדר הלבשה, לפעמים נותנים כזה להכנס קצת אבל אתמול ביקשתי מהשומר והוא לא הסכים (טוב בגלל שהיו שם מלאאאא אנשים) אז באתי לצאת מהכניסת אומנים וראיתי את קארין שמשחקת במרילו כחלק מהקורוס. שאלתי אותה אם אני יכולה להכנס והיא ענתה לי "נראה לך שאני יכולה להכניס אותך? בקושי אותי מכניסים!" המשפט הזה לא יוצא לי מהראש, היא אמרה את זה אמיתי כזה, ביאוש משהו, זה היחס של תאטרון לשחקנים שלו?? זה דיי מפחיד... נכון שהיא עדיין לא איזו דיווה שמביאה קהל בהמונים אבל עדיין, מה גרם לשחקנית להגיד משפט מבאס כזה?!? מה דעתכם?

mary lou

New member
יחס...

אנשים? אין לכם דעה בעניין? קרה לכם שהייתם בהפקה שהתייחסה אליכם כאילו "תגידו תודה שאתם פה"?

שגיא ק

New member
תגובה.

טוב אני חושב שהיא קצת הגזימה למרות שאין לי מושג על מי מדובר... אבל עדיין את יכולה לחשוב מאיזה בחינה היא מדברת: הרבה יכולים לגשת לכניסת אומנים ולהגיד שהם משחקים בהצגה.. במיוחד בהצגה כמו מרי לו שעם כניסתה לרפרטואר של הבימה התיאטרון הוכיח שגם הוא נכנס לתחום המסחריות שמביאה שחקנים-כוכבנים שלא באמת שחקנים אלא בעיקר יודעים להביא קהל. (ושלא תחשבו שאמרתי שיעל בר-זוהר או אמיר פיי גוטמן הם לא טובים במרי לו, אבל הם בטח לא שחקנים והם בעיקר.. מה לעשות - מביאים קהל, הרבה קהל. וכמובן שגם ובעיקר השירים של צביקה) אבל מה הקשר??? חחח בכל אופן רציתי להגיד שאת לא יודעת מאיזו כוונה השחקנית התכוונה למה שהיא אמרה בכל אופן אל תשכחי שהיא בסך הכל רקדנית שמה שיש לה הכבוד להופיע בתיאטרון הלאומי, אולם לא בהפקת תיאטרון של ממש - אבל עדיין זה הבימה (ושוב אנחנו חוזרים למסחריות...)ורקדנית בקורוס משתכרת בשכר מועט ולא נחשבת ל"שחקנית" של ממש בהצגה. לא הייתי רוצה להגיד "ניצבת" זה בערך מה שמשווים לכל אחד ואחת מהקורוס במרי לו ובמחזות זמר נוספים. בעעעעע כל פעם אני מגיע איכשהו לנושא אחר. מה שאני מנסה להגיד- את לא יכולה להבין מאיפה היא אמרה את זה... השומרים גם לא מכירים את כל ה"שחקנים-רקדנים-ניצבים" בכל 20 ההצגות של התיאטרון הלאומי. בכל אופן אני לא חושב שהיא אמרה את זה מתוך "מצוקה" - אם היא לא הייתה רוצה, היא לא הייתה שם. הרבה מצוות מרי לו קמו והלכו בשיא הצלחת המחזמר (שכפי שנראה לפי מיעוט ההופעות בחודשים הקרובים-השיא הזה הגיע לתומו בארבעת ההופעות בארה"ב) , וכל העזיבות האלה באמצע גם לא מכובדות במיוחד לתיאטרון לאומי אבל זה פשוט בגלל שהשחקנים הם אינם שחקנים של ממש- רובם צעירים, שלא לקחו בחשבון שההצגה הזאת הולכת להיות מוצגת כמה שנים טובות וכמה מאות טובות , שמחו מאוד שהתקבלו , ועזבו כשנמאס או כשמצאו עבודה אחרת.... או שלא עבדו בעומס שהיה להצגה לפני כשנה. 2 המשתתפים היחידים שהם באמת שחקנים בהצגה הזו, אביטל לבני ויגאל שדה, הם גם היחידים שמשחקים בהצגה הזו באופן קבוע ללא מחליפים כצו שנהוג ברוב ההצגות בארץ. שלא נדבר על זה שלשני כוכבים הראשיים יש סתם מחליפים, שכל פעם שלא בא להם להופיע הם שולחים את המחליפים שלהם במקומם - לדעתיח אגמון צריך לשים לזה סוף. עם כל הכבוד (ויש כבוד) למחליפים, הם אמורים לשחק ב-2 מקרים - 1. השחקנים נמצאים במחויבויות קודמות במסגרת המקצוע 2. השחקנים חולים. בכל אופן, ושוב סטיתי מהנושא - אם לשחקנית-רקדנית הזאת לא יאה בהפקה המסחרית-ההמונית-המסובכת והטובה הזאת (כן, למרות הכל, זאת הצגה טובה) - היא יכולה לקחת את הרגליים שלה ולעזוב את המקום. יש הרבה שיישמחו לשחק במקומה בתיאטרון הלאומי בכלל ובמרי לו בפרט.

mary lou

New member
בטח שאני יכולה לדעת מאיפה זה בא!

נכון שזו לא איזו מצוקה, ובטח שלא סיבה לעזוב. אבל העובדה שתאטרון או מוסד כלשהוא בכלל נותן לעובדים שלו הרגשה של "תגיד תודה שנתנו לך להיות פה " זה מגעיל! וזו ההרגשה שבה היא אמרה את המשפט!

שגיא ק

New member
תגובה 2 חחח.....

בשביל זה יש להבימה איגוד שחקנים. והיא באמת צריכה להגיד תודה שנתנו לה להיות שם. שלא תשכח שהיא בתיאטרון הלאומי. או שמא בתיאטרון הלאומי-מסחרי?

למעלה