היחס לאחר- דיון חשוב :cool:

Padfoot

New member
היחס לאחר- דיון חשוב :cool:

רציתי להעלות כאן נושא לדיון שקשור בתמה מרכזית ששזורה בכל הספרים והיא- ההתייחסות אל השונה. בגלל שהאגריד ענק מתייחסים אליו לעיתים כטיפש ובחוסר כבוד (בעיקר הסליתרינים בראשו של מאלפוי-- כמה מפתיע) ילדים שאינם ``טהורי דם`` הם סיבה ללגלוג והפרשה שהפריעה לי במיוחד ועליה רציתי לדבר-- פרופסור לופין אני אישית, מאוד אהבתי את הדמות, גם מורה נהדר להתגוננות מפני כוחות האופל, גם אדם טוב, צנוע, אבל מה-- גם חצי זאב (werewolf-לא יודעת איך זה נקרא בעברית) ברגע שגילו את זה ההורים ואנשי ``ההנהלה`` הבן אדם פוטר... ואני שואלת? למה? האם זה היה מוצדק? האם זה מגיע לו? האם הוא פגע במישהו? כשאף אחד לא ידע, אז הכל היה בסדר למרות שגם אז הוא היה ונשאר אדם-זאב. כל מה שהשתנה זה עצם הידיעה של ``הציבור``, האדם עצמו לא השתנה, אז למה היחס אליו כן? אשמח לשמוע דעות, בעד או נגד הפרשיה האם זה מוצדק שלופין נאלץ לעזוב או לא? אני בינתיים מתנחמת בעובדה שהוא נראה לי הולך לחזור בספרים הנותרים-- ובגדול! Padfoot

sarah

New member
לא יודעת....

אבל מה שכן...הינה דבר מאוד מוזר שהיה כתוב בעיתון יומי כל שהוא בארה``ב....לא זוכרת איזה בקיץ נסעתי לארה``ב-וביקרתי שם חברה טובה שהיא -גם כן חולה על הארי פוטר (כמה מפתיעה :))....בכל מקרה אבא שלה הקריא לנו מהעיתון כתבתה כזאת-ואחר כך הנחיל לשאול אותנו עם אנחנו מגולגים...בלה בלה בלה: שהמגוגלגים (הנוצרים) נרתעים מקוסמות (יהודות) הקוסמים -לא מראים חמוגלגים שהם קוסמים (היהודים בארה``ב מתבוללים) אדון ווזלי (יהודי) שולח את הבנים שלו להגוורטס (בית ספר יהודי בארה``ב-כנראה שמשלמים עיו תשלום נוסף או משהוא) אפילו שהוא עני שולח את הבניםפ שלו להגוורטס. והינה משהוא מופרע במיוחד היה כתוב שמה משהוא כמו ``משרד הקסמים הוא בעצם 200 רבנים רכובים על מטמטאים`` חי חי חי :) וולדמורט (לא ברור מי זה) רודף בצדמים (מתגיירים -ליהדות) וחושב שמקומם לא בקוסמות (יהדות) כי המוגלגים (הנוצרים) שונאים קוסמים ורודפים אותם (אנטישמיות) ולסיכום -דמבלדור אומר ``ההחלטות שלנו עושות את ההבדל``(מי שמתגייר ליהודת-לא חושב מה מוצאו בלה בלה בלה) כתבה דפוקה הא?-המממ מעניין איך חשבו על זה

יפעת28

New member
היחס לשונה

אפשר לתת פרשנויות רבות ליחס ללופין בפרט ולהרבה מאפיינים בספרים בכלל, וזה מה שיפה. רעיון מעניין, שאיני יכולה לקחת עליו את הקרדיט, השווה את לופין לחולה איידס. והרי כבר היו מקרים לא מעטים של מורים חולי איידס שנאלצו להתפטר מפחד ההורים וכדומה. הארי פוטר והנקודה היהודית? - מעניין, זו בהחלט פרשנות פרו-שמית, אבל נראה לי שאפשר להשליך את זה לכל דבר. מסוכן גם להקביל את היהדות לכישוף, זה דווקא מה שהאנטישמים טוענים (זוכרים? עלילות דם???).

js42

New member
``האחר``

חלק מהיופי בספרים הוא התאור המפורט של כולם, ומתן לגיטימציה שווה לתכונות של כל הדמויות כמעט. בקשר ליחס בין קוסמים ומוגלגים - ניתן להקביל לכך כמעט כל שתי קבוצות התייחסות, השאלה על מה מושם הדגש. לדוגמא, לא מזמן שמעתי סטנדאפיסטית עולה חדשה, שטענה שהישראלים בשבילה הם כמו הקוסמים - יש להם דרכים משלהם להגיע לכל מיני מקומות, מעברים סודיים שהם לא מגלים לחו``לניקים ה``מוגלגים``. הדרך מירושלים לאשדוד, למשל.

shahar1

New member
זה הרעיון!

הרעיון בכל העניין זה היחס הלא צודק, הסופרת רוצה לעורר אהדה כלפיו, עכשייו, ההורים לא מכירים את הבנאדם, הם בסך הכול יודעים שהוא אדם זאב מסוכן, אם את היית יודעת שהמורה של הילדה שלך הוא סכיזופרן (אדם עם פיצול אישיות) לא היית מודאגת? אני חושבת שבעצם כולם (חוץ מסלית`רין) אוהבים את לופין, והצוות ידע שהוא אדם זאב, אבל חלק מהעיניין זה שזה לא צודק, אני לא בטוחה שאת מבינה למה אני מתכוונת אבל לא חשוב!

bagman

New member
אני יודע שלא נעים להגיד את זה אבל;-(

לדעתי לופין היה צריך לעזוב והוא מסכים לכך לגמרי. הוא בעצמו אמר לחבורה. אם יום אחד הוא יהפוך לאיש זאב, הוא לא ישלוט בעצמו ואפילו שהוא בחור נחמד תהיה שם קטסטרופה. אי אפשר לסמוך על סנייפ כל הזמן שיכין את השיקוי הזה. היתה לו תקופת ניסיון וללא סיבות בלתי רגילות לופין הפך לאיש זאב. אני מתפלא על כך שלא היו קורבנות בזמן שהוא היה בבי``ס הרי כשהוא זאב הוא יכול לצאת מהעץ ולקח לחברים שלו חמש שנים לעשות את השיקוי הזה לא?

למעלה