היזהרו מטיסן זה!!

ggaziv

New member
היזהרו מטיסן זה!!

היום הייתי בשטח ההטסה בצרעה וראיתי טיסן מדגם arising star מקפל כנף בפניה חדה - אפילו לא בלופ!!! שלא תגידו שהחיבור או ההדבקה של שני החצאים הייתה גרועה, היה שם פיבר גלס ביניהם והשבר היה אחרי השורש... הסתכלתי על מבנה הכנף אחרי שנשברה וראיתי עבודה חורנית - חציצים מדיקט חלש ודק מאוד שרבים מהם היו פסולים... כמובן שהכנף הייתה קלה למדיי אבל מה החכמה לבנות קל עם חוזק של עלה? זאת לא מחלקת ג´ אלא רדיו מנוע ומתברר שהטיסן לא נבנה בהתאם... בעל הטיסן אמר לי שהכנף כבר התקפלה לו פעם מהעבר השני של השורש והוא תיקן (ממש יפה הוא תיקן) ועכשיו התיקון שלו עמד בעומס אבל הצד השני שנבנה ע"י החברה קרס. ולחשוב שזה עוד אמור להיות טריינר שעומד בעומס ובטעויות לימוד של המטיס. מוסר השכל לדעתי - לקנות רק איכות כמו Great Planes. גיא

tumti69

New member
הטריינר הזה מאוד דומה לטריינר 2000

וכמו שאני מכיר את טריינר 2000 הוא טיסן חזק מאוד. יכול להיות שזה שבנה אותו עשה כמה טעויות...

טריינר מעולה....

אחד הטריינרים הטובים שיש והוא דיי חזק כך שבטוח מדובר בבניה לקויה. בברכה יוני שריג

ggaziv

New member
מה כבר יכלה להיות הטעות בדיוק???

השורש בנוי חזק וההתקפלות הייתה אחריו. לכנף לא היה פיתול ושום בעיה דומה. חרא של טיסן. גיא

enola gay

New member
עומס כנף

הי דני כמה טוב ונעים לקרוא חוות דעת שלך. איני יודע הכשרתך מהי, אבל ניכר בך שתה מבין ענין. הייתי רוצה לקרוא בפורוםולהשתתף בידע מקצועי , אבל כמה חבל שהפורום יורד ברמתו, קינטורים וחוסר " פירגון" שעולים לפעמים יותר על המדע והענין בהובי שלנו. אגב, שנים שאני מדריך להטיס ולבנות, וה"ברנש" עמוד השידרה של החנות בחיפה- העמס עליו כמה שתרצה והוא ימריא יטוס ישבר וחוזר חלילה בלי בעיות לדעתי הזניחו אותו.

hiyair

New member
תשובה לקיפול הכנף

זה נשבר שם כי עד לשם יש ציפוי של בלזה ולפעמים גם בד פיבר לדעתי קורות מרכזיות עליונה ותחתונה דקות מדי או רכות מידי ו או החציצים בנהם לא מדובקים טוב. פתרון בכנף זאת לא אפשרי

ggaziv

New member
זאת בדיוק הבעיה !

המבנה של הכנף מבחינת חוזק קיפול הוא לא טוב... כמו שאמרת קורות מרכזיות דקות וחלשות וחציצים לא יעילים.

אפילו לא בלופ...

זו הטעות של הרבה טיסנאים שחושבים שבלופ העומסים על הכנף הם הכי קיצוניים האם ידעת שבפניה מתואמת של 60 מעלות מתפתח עומס של 2G? וב 80 מעלות כמעט 6G?

ggaziv

New member
מה אתה אומר...

במקרה אני יודע את זה ובנוסף אני יודע שככל שהזוית יותר חריפה העומס יותר יותר גדול... בוא נלך על הזוית החריפה ביותר שהיא תהיה מצב של פניה כשאשר הכנף מאונכת לקרקע (90 מעלות). עכשיו תקפיא את התמונה של הפניה ותשים לב שאם בזמן הפניה אתה תעמוד בדיוק מתחת לטיסן (כשהכנף מכוונת אליך) זה יראה זהה לחלוטין ללופ רק שבמצב הזה אין לו את תאוצת הג´י הקבועה אלא רק את עומס התאוצות שהוא יצר עם מהירותו והפניה. כשהטיסן יוצא מלופ יהיה לו את כל עומס התאוצות הרגילות שיש לו בפניה של 90 מעלות + תאוצת ג´י של כדור הארץ כי הרי החרטום מכוון לקרקע. גיא

מדוע להעליב? ../images/Emo122.gif

בסה"כ ניסיתי להבהיר פה נקודה מסוימת שמרבית הטיסנאים לא מכירים... אני לא אמור להיות מדיום ולדעת את רמת הידיעות של כל משתתפי הפורום,נכון? פעם הבאה אמנע מלהגיב להערה/שאלה שלך...

ggaziv

New member
נעלבת? סליחה....../images/Emo24.gif

זאת לא הייתה הכוונה אין לי בעיה שתגיב כמה שאתה רוצה גם על כל מה שאני כותב... לא כל ויכוח פעוט פרושו עלבונות ומריבות. גיא נ.ב. באמת בלופ יש יותר עומס על הכנף מאשר ברוב הפניות למרות שיש מקרים הפוכים.

אסף ו

New member
בקיצור

אני לא רוצה לפתוח את הפה אבל אני מלמד חבר שלי להטיס על הארייזינג סטאר וזה פשוט טיסן מעולה. חיזקתי את הכנף עם פיברגלס וממה שראיתי הבניה בסדר גמור. החבר שלי משתולל איתו (הוא לא אוהב לעשות פניות עדינות
) לופים רולים וכל מה שתרצה (במגבלות של טריינר כמובן) הטיסן ניכנס פעמיים!! בעץ פעם אחת במהירות דיי גבוהה ופעם אחת במהירות נחיתה. וכל מה שקרה זה קצת קרעים בציפויי של הכנף ובהגה גובה. אז באמת שאין מה להתלונן על החוזק שלו כי לא ראיתי הרבה טיסנים שניכנסים כניסה חזיתית בעץ ונישארים שלמים לחלוטין עם תיקון שארך 20 דקות. הטיסן דואה נהדר לא רגיש בנחיתות (אומנם הכן נסע המקורי זבל וכדאי להחליף) ובאמת שלא כדאי ללכלך על משהו (או מישהו...) אחרי שמתרשמים ממקרה יחיד, כי גם ראיתי טיסנים באלפי שקלים של חברות נחשבות (GREAT PLANES וכדומה) וגם הם מקפלים כנפיים לפעמים. מי כמונו יודע שזה חלק מהתחביב.

ggaziv

New member
אם אתה אומר...

כנראה שהילדה שבנתה את הטיסן שראיתי הייתה חורנית יותר מהשאר...

אסף ו

New member
אני לא יודע אם אתה עושה את זה

במתכוון או לא אבל שמתי לב שהתגובות שלך פה בדרך כלל דיי מעליבות. אני לא רוצה להתחיל פה ריב אבל גם אם אתה לא מתכוון תחשוב שתי שניות ותעבור שוב על ההודעה שלך לפני שאתה שולח אותה כי נושא להודעה כמו "אם אתה אומר..." נישמע מזלזל וזה דיי מעצבן. אז אל תזלזל בדעות של אחרים ותכבד פה את כולם גם אם אתה לא מכיר אותם וגם אם אתה לא מדבר אליהם פנים אל פנים, כי ככה קצת יותר נחמד להיכנס לפורום הזה. ודרך אגב אני לא סתם אומר, זה מנסיון והטיסן הזה פשוט בנוי כמו טנק.

למעלה