היו ימים.....

מזכיר קטע מזוארצזו.

אם זכרוני אינו מטעני, נקרא "זלמנזל ומשבר האנרגיה". הספר יצא ב-1975, איני יודע מתי הקטע המסוים פורסם ב"העולם הזה". קיבלתי את הספר ליום הולדתי ב-1983, והתגלגלתי מצחוק- היה ברור לי שזו פארודיה. אבל אם אותו קטע היה מתפרסם ב-1957, האם גם אז הוא היה נראה כפארודיה, או כדבר האמיתי?

שובניזם תרבותי.

בדרך כלל כשמשתמשים במילה מתייחסים לשובניזם זכרי- אבל למעשה המונח מתייחס ללאומנות והשימוש בו לתיאור תחושת עליונות גברית על נשים הוא השאלה- ולכן, דרך אגב, ניתן להשתמש במילה זו באותה מידה של דיוק לתיאור היחס של נשים מסויימות לגברים.

עפרונית מפוארת.... המונח שוביניזם

במקור, התייחס ללאומנות צרת מוחין. בשנות ה60 נוצר המונח" שוביניזם גברי" כמילת גנאי לגברים המתנגדים לשוויון האשה, ושובש בטעות, לדעתי רק בארצנו ל"שוביניזם"

טוב, טוב, הבנתי ../images/Emo123.gif

ואני עפרונית מהודרת, לא מפוארת. שמישו יזביר לו למה (במסר, במסר! לא בפורום)

ישראליות... נותנים להן מחמאה

והן ישר תנצלות - אני סתם שמנה, זו לא אני, יש לי צללים מתחת לעיניים, אני רק מהודרת... לא יודעות לקבל מחמאה.

../images/Emo68.gif נו, טוב, בסדר

אם זה ככה, אז...

אלי ו.

New member
שוביניסט! ../images/Emo8.gif

כלום אתה חושב שהישראלים נעלים על פני שאר העולם?! שוביניזם גברי הוא ביטוי שמגיע אלינו מעבר לים, במקור הוא לפעמים מוגש עם תוספת Male Chauvinist Pig אגב, מקור הביטוי הוא חייל צרפתי בשם שובין שהפך לסמל לנאמנות למולדת מכיון שגם אחרי פציעות רבות בקרב חזר להלחם. (או משהו דומה) המילה מתיחסת לתפיסה כאילו קבוצת הייחוס שלך נעלה על פני אחרות. (לאום, מין וכו')

מוגג

New member
לא זו היתה ההערה.

לדעניותי, הוא התכוון לצורת ההשמט "שוביניזם" כשמתכוונים לשוביניזם גברי, כאילו רק זה שוביניזם ואין בלתו.

גנגי

New member
קסם אמיתי של איש.

הייתי אצלו בבית פעמים אחדות, ישבתי ודיברתי איתו ונהניתי מכל שנייה.

גנגי

New member
../images/Emo9.gif תודה,

בין דקה לשעתיים אחרי בירה - מצוין. אני משתדלת להקטין את המרווחים בין השעות היבשות שלי, כדי לא להגיע לשפל המדרגה או המצברוח.

למעלה