היו היה ילד ושמו שחר

רק בפעם השלישית שקראתי את דברייך

הירשיתי לעצמי להניח שדברייך לא נאמרו בציניות, ושהתכוונת אליהם. קשה לי נורא למצוא מילים שישכנעו אותך, אבל מה שיש לי כן לומר, זה שאם יש משהו עצוב בעולם, הוא חוסר סובלנות. בדיוק אתמול, היינו בדרך לת"א אספנו שני טרמפיסטים בחורי ישיבות, כל הדרך דיברנו. ואז מתוך יאוש אמרתי, תראה איזה עולם זה, כן אחד בטוח שהוא צודק, ושרק לו טוב, ושהאחרים מסכנים, חילונים מצד אחד חרדים ודתיים מצד שני, ערבים יהודים וכו´ וכו´ מה זה? מה בדיוק קורה פה? למבט מושפל יכולות להיות כל כך הרבה סיבות, מלבד העצבות. ולזוהר ילדותי שמח, יכול גם להיות אופי שובבני שאופיני לילדים נטולי דאגות, זוהר שנעלם כשהחיים מתחילים להיות יותר מורכבים ושנכנסים לחיים דברים מחייבים, כמו עבודה, חובות, בית על כל המשתמע וכו´ וכו´ הייתי רגוע יותר אם הייתי בטוח שרק העלמותו של הזוהר מהעניים היא זאת שהיתה מלמדת אתכם על "האומלל" שחר, בלי שום קשר להשתיכותו הדתית אמונית. אבל שיהיה

ועכשיו הסיפור כפי ששחר מספר אותו...

תאר לך ששחר כן שם לב אליך, וכן זיהה אותך, והלך מהר מתוך מבוכה. איך נראה הסיפור שלו בפורום החי של הכולל.. זוכרים את אברהמל´ה? הכל היה בסדר איתו, היום רחמנא ליצלן ראיתי אותו ברחוב לידי,והלכתי מהר כדי שלא אצטרך לדבר איתו. הולך לו לאט עם ידים בכיסים ועם מבט שחצני של חילוינים בעיניים, מסתכל לכל הכיוונים לראות עם יש פריצות ל"ע. לא הסתכלתי לו בעיניים כי אסור להסתכל בפני אדם רשע, "מטאר נישט קוקען", רחמנא ליצלן, לא עלינו, "גווערן א פרייעאר" א חילויני גמור !!!! תמיד הוא היה מודרנער וכבר כשהיינו ילדים הוא היה מספר לי על הטלוויזיה אצל סבתא שלו. ועל כל הטומאה שם, אבל מי שיער לאן הוא יתדרדר. פתאום בלי כיפה אן א קאפעל עם ג´ינס. ואתם יודעים מה, ראו עליו שחסר לו משהו הוא לא נראה מאושר!! מי שלמד פעם בישיבה תמיד א נשומה שלו תרגיש צמאון לדף גמרא טוב.. מוסר השכל חי מה טומאה של טלויזיה יכולה לעשות אחרי שנים.. ברוך ה´ שהלכתי בסוף לישיבה של רעב חיים גרינימן שליט"א.. אח אח היה פעם ישיבה-בחור בשם אברהמל´ה. בחור מוכשר דוקא, מה יצא ממנו רחמנא ליצלן... כי מה שרואים מכאן לא רואים משם...

אבל כששומעים איך שחר מספר את הסיפור

בעצם מבינים עד כמה באמת הסיפור עצוב ועצוב מאוד... היו לי פעם חברים.. היו ואינם..כי גם אני הייתי ואינני עוד מה שהייתי. אני אינני.. אם ישאלו עלי תגיד רק שאינני..

בן הרב

New member
פטיש יקר

למה נראה לי שאתה מספר את הסיפור של עצמך?

כי זה אכן הסיפור שלי.(סיפור עצוב?)

מנקודת מבט של שחר .. ואתה יודע מה, אולי גם מנקודת מבטי יש קצת כאב למרות שאין חרטה.. אני חייב להודות שדף הגמרא לפעמים חסר, וזה עוד יכול איכשהוא להתמלאות עם הוגי דיעות אחרים או בלימודי המשפטים.. אבל מה עם התפילות והקשר האינטימי עם אלוהים הגדול והטוב ומיטיב.. בשבילי זו היתה חוויית אובדן ופרידה פיזית מאלוהים שאכן אהבתי מאוד... אך מה לעשות שכל עולם האמונה שלי התערער.. ופתאום יוק אין אלוהים וגם אביי ורבא המתוקים והמעצבנים נעלמו יחד איתו. וגם פטישון כפי שהכרתי אותו עד אז וגם אותו אהבתי מאוד נעלם יחד איתם..

בן הרב

New member
חלקיהו!!!!

תראה אתה לא חייב להסכים עם דעתו של כל אחד, וגם לא לסנפט את הבן אדם, לך מיסטר פטיש, שמת לב שאתה ממלא אותנו עם זבל יצירתי. אבל מכאן ועד להאשים אדם באשמה חמורה זו, הדרך ארוכה במקרה נודע לי מיהו פטיש יקר זה והוא איש טוב בלשון המעט אז בבקשה קח חזרה את מילותך, ותקוף אותו בדברים נכונים יותר. לפרטים 144 ועל כך באתי על החתום בצער ובדמע הק´ בן הרב

"זבל יצירתי" - אהבתי ../images/Emo13.gif

צ´מע, אני טוען מזמן, גם מתוך נסיוני המר וגם מתוך הכרות עם אחרים, שיוצאים צריכים לעבור קורסים בהתפתחות ריגשית, באינטלגנציה ריגשית, במסז´, בשחיה, בספורט. ולמען השם - לא להמשיך את החוט האינטלקטואלי "עלק" שמסרס אצל היוצאים את הרגש. בעולם הישיבות, מי שהיה חכם "החזיקו" ממנו, לא כאן, לא בבית ספרנו. הסיפור הזה נגמר. בעולם החילוני אתה יכול להיות חכם, מקסימום יתנו לך משרת פרופסור באוניברסיטה, אבל חבר אחד לרפואה לא יצמח מזה.

הבהרה לכל המגנים והמלעיזים..

לא אמרתי שהחיים החרדים יותר טובים, אני גם לא מנסה להתחכם בכח למרות שיש מי שחושב כך. ומי שמכיר אותי יודע. ומשומד, אנחנו מכירים גם אישית... ובין 5 ל-10 שנים, { לא בטוח מתי יצאת בשאלה) ואני ממש ממש לא כזה. בסך הכל ניסיתי להראות שמדובר בתחושות סובייקטיביות ואני חושב שאין מקום לגישה של אני מרחם עליו, הרגשת אושר היא משהו מאוד פנימי וכמעט אף פעם אין לנו יכולת לדעת אם מישהו מאושר באמת בפנים. קל וחומר כשמדובר בחברה שלימה. יש חלק מאושרים ויש חלק לא, כמו בכל חברה ובכל תרבות. ובקשר אלי אני רחוק מלהיות מחבת או לטגן חביתות, אני בסך הכל חשפתי קצת את עצמי וסיפרתי שלא היה לי רע. ויש דברים שאני אפילו מתגעגע אליהם כמו הצ´ולנט , אלוהים, יום שישי בערב, אביי ורבא, ואפילו תפילות ימים נוראים. עם כל הלחץ והחרדות. לגיטימי. לא ???? פשוט ביום אחד או בכמה ימים קלטתי שמדובר בבועה מטופשת ומנותקת ללא שום קשר למציאות או לחיים ואפילו לא קשורה לאלוהים. אבל בהחלט יש בי געגועים לדברים שהיו. וחלקיהו היקר אתה לא חושב שהגיע הזמן כבר להרגע ? מציע הפסקת אש, הולך?! ודרך אגב סיפור אמיתי, יש איזה חרדי אחד שפעם סיפר לי ששאלו אותו היכן כתוב בתנ"ך שצריך לחבוש כיפה? ואז הוא ענה בבטחון שזה כתוב בספר חלקיהו.. מאז אני לא כ"כ סימפטתי את הנביא חלקיהו, אבל אני מוכן להתגבר על כך.

מטאור38

New member
עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

עצוב שמח. נשאר בורח. מלטף נוגע. נוחת פורח. שקט נובח. זה מה שקורה, כשקראתי את הסיפור "שחר החבר האבוד" התרגשתי(מה לעשות קורה). ולמרות שהפריע לי משהוא הבעתי הסתיגות מזערית והמשכתי אלאה. ותראו מה קורה, זה מתחיל לחזור כמו בומרנג. אני חושב שהסיפור המרגש נשען על יסוד מאוד מתנסה, אני חושב שההרגשה של אבי (וסליחה מראש, וכמובן שאין לי זכות לשפוט, ואחרי הכל אתה יודע שאני אוהב אותך) מתבסס על יהירות מסוימת. כאילו אנחנו אומרים "שאין מצב להיות מאושר בעולמה של תורה". כאילו אנחנו אומרים "אם אנחנו לא מצאנו את עצמנו שם, סביר להניח שאף אחד לא ימצא את עצמו שם". או במילים אחרות "אם לא יצאת ברור שאתה מרגיש חתוך כנפיים וקצוץ קנה". ואז מתחילים ההשוואות בין האושר האישי ליציאה, בין היציאה לעצבות, בין העצבות לקשר עם אלוהים, בין אלוהים לשאלה, בין התשובה לאחותי. נו באמת? היציאה עם כל הכבוד הי בסך הכל משהוא אישי שכל אחד רצה או אפי´ היה מוכרח לעשות, אבל זה לא הכרח המציאות. תתפלאו אבל יש אנשים שטוב להם שם בדיוק כמו שיש אנשים שרע להם פה וחוזר חלילה . אז סלמת כל טוב ותקפצו לבקר. >מטאור כמו שביט בורח מהזנב של עצמו<

אבל יש הרבה שסובלים

אח שלי, אכן הנושא הזה מורכב מדי בכדי לפרק אותו לגורמים כאן על השולחן. אבל נתחיל מהקלישאה הידועה: חרדי שרוצה להיות חילוני לא יכול לעשות זאת! אלא במקרים קיצונים. חילוני שרוצה לחזור בתשובה הדרך פתוחה לפניו. מכאן שיש יותר חרדים שסובלים בכך שהם חרדים מחילונים שאינם מאושרים בחילוניותם. זאת קלישאה אבל יש בזה אמת. אח שלי, תשמע סיפור שריגש אותי: לפני חודשיים אחותי הקטנה התחתנה. כמה ימים לפני החתונה היתה לי שיחה איתה על גזיזת מחלפות ראשה. אמרתי לה בהתנשאות מסוימת: "בטח כואב לך להוריד את השערות, לא?" והיא ענתה לי בהפתעה גמורה: "כן, זה כואב באמת, אבל אני יראת שמים ועושה את זה כי כך צריך לעשות!" עד לשיחה זו חשבתי שאנחנו החילונים והיוצאים בשאלה חושבים שהם סובלים אבל למעשה הם לא כי הם רגילים לכך ואין הם חשים בכלא שהם נמצאים בו. בשיחה זאת הבנתי שאם אחותי שלא טעמה טעם חטא, שלא רוצה לשמוע רדיו ולפי הגדרתה היא "יראת שמים", היא היא סובלת מכך שהיא מורידה את השערות מיד ביום למחרת החתונה. מסתבר שיש הרבה כאב וסבל בתוך העולם החרדי. במיוחד אצל אלו שטעמו טעם אחר או שרוצים לחיות בצורה אחרת אך אינם יכולים. פשוט אינם יכולים! חילונים רגילים אינם תופסים אפילו מה זאת אומרת "אינם יכולים" ? שיחזרו בשאלה, הם יגידו. אבל אנחנו שעשינו את זה יודעים שאי אפשר כל כך לעשות מה שרוצים שם, ואי אפשר בקלות שכזאת לצאת בשאלה.

אותו דבר, אבל במילים אחרות.

חבר שלי (עדיין חרדי), לא טיפש בכלל, פתאום במהלך שיחה על הנושא, מרגיש צורך חזק להגיד לי כך: "אני דדוקא יותר מאושר ממך, אני, אין שום דבר שאני רוצה ולא יכול לעשות". אז מה הפירוש באמת? או שהוא משקר, לעצמו בלא יודעין או לי במזיד. או שהוא מצליח לשכנע את עצמו, על כל אותם דברים שהוא לא יכול, שהוא לא רוצה. אני חושב שבנסיבות שלו, באמת יותר טוב לו אם הוא מצליח בשכנוע הזה....

avidadon

New member
אבל הוא לא שם כי טוב לו,

הוא שם כי שטפו לו את המח בדברי שקר והפחדות, והוא בלית ברירה חי כחרדי.. אני מסתמך על ההכרות שלי איתו, שהוא טיפוס חופשי פתוח ויצירתי, אבל מצד שני הדת הושרשה בו באופן כל כך עמוק שהוא פוחד מאוד לחרוג מהגבולות כי מה לעשות, יש לו את אלוהים למלעלה (אל תשכחו שהוא בא מבית של רבנים)..

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifהכל תלוי בו בלבד

אני ממשפחה חרדית למהדרין מב"ב. אני גם הייתי באותו מצב.אחרי הבר מצווה רצו לשלוח אותי לישיבה שחורה. אבל אמרתי לאבי .אני לא הולך לא יעזור כלום. ואכן שלחו אותי לישיבה תיכונית. ושם עשיתי ככל העולה על רוחי. אז אם הילד חנון ופחדן זה התוצאה.

מטאור38

New member
שיט אין לי חוש הומור.

מה אני יגיד לך לא הבנתי את הבדיחה. זה אמור להיות בדיחה נכון. כי אחרת מה שיוצא שאתה גבר שבגברים, לא חנון ולא פחדן. הידיות שלא מבין שיש אנשים טובים ושלמים, מתוקים ומקסימים, שקשה להם. קשה להחליט, קשה לבצע, קשה קשה קשה קשה. אז כל הכבוד לך גבבבבבבבבר! אבל כמובן תמיד יש את האופציה שלא הבנתי אותך כראוי. >מטאור בדרכים שוכב על אם הדרך והיא נותנת<

למעלה