היוש!

shmickey

New member
היוש!

התייעצתי פה כבר פעם בנוגע לקניית מכונה והייתן כאלה מקסימות (או שמא מקסימים?) שחזרתי והפעם בידיי שאלה שונה.
אז המכונה כבר מזמן נקנתה,
לא הרבה נתפר בה, מודה.. אבל אני מקפידה ללטף אותה לפחות פעמיים בשבוע.

חברה טובה עשתה לי הפתעה וקנתה לי בובת דיגום פשוטה (פרוייקט מסלול היר איי קאם), מייד תפסתי כמה בדים בידיי, כמה סיכות בשיני ומיהרתי להתחיל במלאכה,
רק שמהר מאוד גיליתי שאין לי מושג מה עושים ואיך בכלל מתחילים.

אם למישהי יש איזשהן עצות, אשמח ממש.
או אפילו לינק לטוטוריאל טוב יתקבל בברכה.

תודה רבה!!

עבודה עם בובת דיגום

אפשר בדיגום חופשי, לא שאני מבין איך. אבל את יכולה לתפור לפי גיזרה. נניח שתפרת חולצה, אז לפני שתתפרי את תפרי הצד את יכולה לשים סיכות לפי רוחב המתפרים (מתפרים זה seam allowances ???) ואחר כך להלביש את הבובה, וכך (בהנחה שהבובה תואמת לך) לראות היכן יש להצר. תוכלי להעביר את הסיכות למיקום החדש. לסמן בגיר את מיקום הסיכות ולתפור לפי סימוני הגיר. ואחר כך לגזור את עודפי הבד (לא הזכרתי את העניין של הצד החיצוני לעומת הפנימי, ושצריך גם להפוך מדי פעם את החולצה)
באופן כזה תקבלי התאמה טובה מאוד למידה שלך\של הבובה.
אני בנתיים עקב מחסור בבובת דיגום עושה את זה על עצמי. זה לא ממש נוח. אבל בקרוב אזמין בובת דיגום מתכווננת לגבר (בארץ אין דבר כזה).

"סיכות בשיני" : שקלת פעם לקנות כרית סיכות שנצמדת עם סרט לזרוע ???

shmickey

New member

קודם כל- תודה רבה!!
העצות שלך אכן נשמעות מועילות ואין ספק שאנסה להשתמש בבובה בפעם הבאה שאתפור על פי גזרה. אבל האמת שהתכוונתי לדיגום חופשי, עשיתי נסיון שהסתיים בפיסות בד שמחוברות לבובה, בלי יכולת להפוך את זה לבגד אחד שלם

הרגת אותי מצחוק עם החלק האחרון

האמת שיש לי כרית סיכות, אבל לא כזו שמתחברת ליד, אולי אתפור לה רצועה עם סקוטץ' באמת..

שוב תודה

כרית סיכות :)

קניתי אחת כזאת (עם סקוטץ') בנחלת בנימיין 61 לפני כמה ימים ואני מאוד נהנה ממנה (למרות שלפעמים אני חייב להוריד אותה כדי להשלים טכניקות שמחייבות תנועה חופשית של הידיים).
דיגום חופשי אני לא מכיר. אבל למה שלא תנסי לחפש סרטוני הדרכה ביו-טיוב ?

shmickey

New member
חיפשתי..

פשוט בינתיים לא מצאתי אחד טוב ומועיל, אז חשבתי אולי פה יכירו סרטונים טובים מנסיון.
אמתין לראות אם יש המלצות ואם לא אמשיך לזרוק בד וסיכות על הבובה בתקווה שמשהו מופלא יצא מזה

למעלה