היורוליג האמיתי

סלים וארזה

New member
מנהל
היורוליג האמיתי אחרי שמכבי ת"א צלחה בהצלחה את השלב הראשון של היורוליג שלא ממש נחשב, הקבוצה הגיעה לפיינל פור וכאן זו כבר אופרה אחרת. כל קבוצה בטופ 16 ראוייה וכבר קשה לשייט לנצחון. זה התחיל בהפסד חוץ לסיינה שהתקבל בצורה מובנת, אבל אתמול מכבי ת"א הפסידה 71-70 בביתה לקאחה לבורל.

מכבי ת"א היתה בנחיתות אדירה בריבאונד ואז דיוויד בלאט ביצע את המהלך של המשחק ברבע השלישי: הוא עבר לשחק עם גבוה אחד בלבד ופתאום יתרון הגובה של קאחה הפך לרועץ כשלנדסברג (לנדברג, כפי שקרא לו שרף) והיקמן קולעים משלוש.
ברבע הרביעי המשחק הפך לסוג של מטוטלת (בלאט החזיר את אליהו לחלק מהזמן ונטש את הסמול בול) כשמכבי קולעת מ-2 והספרדים מ-3. בסוף היתה למכבי ת"א אפשרות לנצח: 8 שניות לסיום וכדור של מכבי ת"א שהפך להסתבכות. דווקא היה קלע (סמית?) בצד שמאל חופשי שלא קיבל את הכדור, אלא היה נסיון לקלוע בחדירה (או לפחות לסחוט עבירה) שלא עלה יפה.

מכבי ת"א כרגע עם שני הפסדים ונלחמת על המקום הרביעי על מנת להגיע להצלבה. יהיה קשה.

פלאניניץ' נראה סביר, אבל לא ממש מחובר ולא סוגר טוב לריבאונד. תומאס נראה רע. השאלה ההיפוטתית שאי אפשר לענות עליה היא אם שרמדיני היה נותן תפוקה טובה יותר.

Roy M

New member
אסור בשום אופן שמכבי תעפיל להצלבה זה יהיה פרס להנהלה הקבצנית והקמצנית, שגם מבלי להשקיע, אפשר להצליח.
מאזן של 14:0 יהיה מעולה, אבל לא סביר שיקרה.
הכי חשוב, שבקיץ האוהדים, שהולכים ככבשים כנועות אחרי ההנהלה, יגלו ביצים ואופי ויחרימו קניית מינויים, עד שההנהלה תנטוש אותנו ונחזיר את רענן כץ.
אני מוכן לעוף מהיורוליג, להתפרק ולהבנות מחדש וגם לרדת לליגה ד', בתמורה שהפדרמנים יעזבו את מכבי וכץ יקח את הקבוצה.

אינני מכיר את המאזנים הכספיים אז תן לי לשאול אותך? האם הבעלים של מכבי מרוויחים ממנה כסף, האם הם נותנים לה כסף, או שהם פשוט דואגים שהסיפור יהיה מאוזן, בלי להרוויח ובלי להפסיד?

נחמד לצפות לבעלים שיפמפמו כסף, אבל מועדון ספורט בריא הוא זה שמתנהל על פי יכולתו, לא על פי גחמות של בעלים שהיום משקיע ומחר יכול להחליט שהוא סוגר את הברז.

Roy M

New member
מרוויחים, בוודאי שלא. מפסידים? אני מניח שכן, ולכן הם מקצצים בכל קיץ את ההוצאות כמה שיותר, כולל החתמות של שחקנים.
העסקים הפרטיים שלהם בצרות קשות ובהפסדים כבדים, זה בטוח (קיל ובזן).

וזו טענתי: השתלטתם בצורה מגעילה על הקבוצה, גירשתם את רענן כץ, רק כי הוא עילג ומדבר הרבה ואין לכם כסף להביא מהבית.
כאוהד, אני רוצה את כץ, שתרם מכל ליבו למכבי ויש לו בשפע, עשה זאת מאהבה ולא מאינטרסים ויש לו עניין לבנות קבוצה שתאבק על היורוליג בכל עונה.

אז מה קיבלתי כאוהד? הנהלה אינטרסנטית, שמכופפת ועובדת על האוהדים. יש לה עיתונאות חצר מהזן העלוב ביותר שמיחצ"נת אותה (כך גם גרמו לכץ לברוח) וכמה אוהדים שהם בעצם דוברים מטופשים של ההנהלה ונושאי הכלים שלה בהודעות מפגרות בפייסבוק ולתשקורת.

שמעון מזרחי הוזז הצידה לאיש יחסי ציבור וללא השפעה של ממש על ההחתמות והתקציב, כץ גורש ואלו שמנהלים כבר איבדו עסקים שלמים בניסיון קומבינה שלהם בעבר (ע"ע עלית מול שטראוס).

הבעלים שהיום מזרים כסף וזורה לשבחים עלול להפוך מחר לסיוט הכי גדול שלך. אז אולי מכבי תל אביב יכולה להרשות את זה לעצמה כי היא באמת גדולה מדי בשביל ליפול אם תיקלע לזמן מה לידיים הלא נכונות, בניגוד לבית"ר ירושלים למשל, ועדיין.

אני מקבל את הטענות שלך אחת אחת מבלי להניד עפעף. אבל מה שצריך לשאוף לו הוא בעלים מסודר, כן, ישר, שיודע לנהל או פשוט ייתן לאנשים שיודעים לעשות את זה. לצפות שגם יביא כסף מהבית כאיזה תנאי, זה מוגזם. מועדון שמתנהל על סמך הכנסותיו הוא דבר בריא, נכון וטוב, כזה שלא נתון לגחמות כאלו ואחרות. אז נכון שזה אומר שמכבי לא תהיה מהטופ שבטופ באירופה כל הזמן. לפעמים הקבוצה תיבנה יותר טוב וחכם כמו לפני שנתיים ולפעמים פחות טוב כמו העונה, אבל זה ספורט.

Roy M

New member
קשה מאוד, בטח בארץ ובטח בכדורסל בכלל, להרוויח מקבוצת ספורט לבד.
גם ברצלונה וריאל, ששופכות מיליונים, נמצאות בגרעות עצומים וחיים על הלוואות מהבנקים, שלעולם לא יוחזרו (ע"ע המצב הכלכלי בספרד).
תראה את פאו ואולימפיאקוס, שצמצמו הוצאות ביותר מ-50%. הכל בא מהכיס הפרטי של הבעלים ושהם מפסידים בעסקים, הכדורסל נדפק.

לכץ, בניגוד להנהלה הנוכחית, אין הפסדים כלכליים בשנים האחרונות בעסקים הפרטיים וגם אז, שהיה 33% שותף, הוא זה שהיה בעד הכסף הגדול וההשקעה בקבוצה גם תמורת כיסוי מהכיס הפרטי, מה שהרגיז את החבורה הנוכחית בסופו של דבר ולכן הוא בחוץ.

כאוהדים, אנחנו רוצים קבוצה טובה ולא מכירת אשליות.
אם ההנהלה היתה אומרת בקיץ את העובדות לאשורן ולא באה אצל עיתונאי החצר שלה ומכריזה ש"הסגל די סגור ונבנב קבוצה חזקה", הייתי מקבל זאת בהבנה. לא מרוצה, אבל מקבל.
אבל כשזורים חול בעיני האוהדים בחסות סמרטוטי התשקורת וכמה אוהדים מפגרים שאוכלים את הזבל הזה, זה מקומם.

אצל כץ היה הכל אמיתי מהלב ומסתבר, שאמת וההנהלה הנוכחית, לא הולך ביחד.

מותר וקורה שיש שנים לא טובות ובעיות כלכליות. שיהיו כנים ויכריזו שהם בהידוק חגורה או בשנים של צמצום כלכלי. כל אוהד יעשה את השיקול שלו אם לקנות או לא מנוי.
לא מקובל עלי שיבנו מגדלים של כלום כל קיץ, התשקורת תביא את זה כעובדה ולא את האמת שהיא מודעת לה והאוהדים יאכלו חצץ.

חמור מכך, שיש או לפחות היו, אנשי עסקים שרצו להכנס למכבי כעזרה, אבל הסוציומאטיות והאינטרס של השליטה הבלעדית, גרמו להנהלה הנוכחית להתעלם מהם ולהשאיר אותנו עם התחת בחוץ וזבל על המגרש.

ואני שוב חוזר לזה שלדרוש שההנהלה תהיה כנה עם האוהדים זה כמובן דבר מינימלי. אבל להסתער על עגלת רענן כץ כי הוא יביא כסף מהבית, לא בהכרח. ראינו בשנים האחרונות באירופה שבפעם הקבוצה הזאת למעלה כלכלית ופעם קבוצה אחרת. דברים משתנים, דברים מתהפכים. אי אפשר לצפות שכל הזמן הבעלים שלך ישקיעו כסף מכיסם. מה שצריך לצפות הוא שתיבנה מערכת טובה שתיתן לקבוצה סיכוי להצליח מעבר להשקעות הכספיות שלה, ואולי זה הכשל הגדול של מכבי בשנים האחרונות. לא נבנה שום דבר, הכל מהיום להיום. מצד אחד לא מביאים כסף מהבית, שזה כאמור בסדר לטעמי, מצד שני מתנהגים כמו קבוצה עם תקציב של 40 מיליון יורו שחייבת להצליח ומיד.

Roy M

New member
זה מה שטענתי, אמיר. מצד אחד לא משקיעים ומצד שני מפזרים הבטחות בכל קיץ.
והתשקורת עוד נותנת לזה יד.

סלים וארזה

New member
מנהל
רענן כץ לא מכביסט שרוף הוא מוכן להשקיע כסף אבל לא בגלל שהוא צהוב בנשמה.
עובדה שהוא היה מוכן ללכת ולהשקיע בקבוצות אחרות.

האם זה מה שהאוהדים רוצים? מישהו שאין לו מחוייבות רגשית?

Roy M

New member
ברור לחלוטין שיש לכץ אינטרס כלכלי בארנות כמו בנוקיה. אבל הוא לא פעם הודה שהוא אוהד מכבי שרוף מילדותו, מזרחי הוא המודל שלו לניהול קבוצת ספורט והחלום שלו זה להפוך את מכבי למודל NBA.
לדעתי, כל הרחרוח סביב חולון, גלבוע או מגדל זה יותר כדי לעשות קולות שהוא כאן ורמז למכבי, מאשר באמת להשקיע במי מהן.

אני לא יודע אם נותנת לזה יד היא הגדרה נכונה. אנחנו יודעים איך זה בכדורסל, לפעמים אתה בונה קבוצה בתקציב לא גבוה, שעל הנייר אינה נוצצת, ובפועל מתחברת ומצליחה. לא זכור לי שהיו ציפיות ענק ממכבי שהגיעה לגמר היורוליג לפני שנה וחצי. הבעיה היא שאיך שלא מסתכלים על זה, מכבי היא לא הסיפור הכי גדול בכדורסל הישראלי אלא כמעט היחיד. זה נכון כשהיא טובה וכשהיא לא טובה. אז תמיד מתעסקים בה. ולפעמים, כמו שאומרים, לא משנה אם זה כיסוי טוב או רע, העיקר שיכתבו עלי...

ההנהלה לא חייבת כלום לאוהדים אוהד אמיתי תומך בקבוצה בימים הטובים שלה ובימים הרעים שלה.
לא ראיתי בחיים שלי אוהד של הניקס, או הלייקרס או שיקגו או ספרס
שמבקש שקיפות מההנהלה של הקבוצה שהוא אוהד.
לא ראיתי מעולם אוהד מחוץ לישראל שאומרים בגלוי שהם לא מוכנים לשחק בבית של היריבה שלהם בשביל להציל את המועדון שלהם.
לא אוהד של כדורגל ולא של סל.

אני לא חושב שזה מוגזם לצפות מבעלים לומר שהם לא מוכנים ולא רוצים לשלוף עוד כסף מהכיס רק כדי להתמודד עם הגדולות של אירופה ברמה התקציבית. בכל מקרה, אני חייב לומר שדווקא הנהלת מכבי די בסדר. כשהמועדון מצהיר שהוא מכוון לטופ 16 או להצלבה ולא לזכייה ביורוליג, זה די ריאלי.

ןאתה צריך להבין שהמקום היחידי שעוד יש פה כמה גרושים בכדורסל בארץ זה מכבי. מכבי חייבת לשחק את הפוקר פייס
הזה כדי ליצור עניין סביבם. מכבי זאת לא קבוצה שיכולה לבוא ולהגיד
שהם לא מוכנים להשקיע יותר כסף כי זה יגרור את כל הכדורסל הישראלי למטה עוד יותר וזה דבר שמכבי לא רוצה כי גם ככה אין לה יריבות אימון בארץ.

אתה מאמין לעצמך? אתה באמת מאמין שיש צל של סיכוי שהסיבה שפדרמן מפזר ערפל על התקציב זה כדי לגרום לקבוצות אחרות להשקיע?

גם אם פדרמן לא שם שקל , ויש מצב רציני שזה המצב כעת , תקציב מכבי הוא מעל 12 מיליון דולר רק ממנויים חסויות זכויות שידור והשתתפות ביורוליג , אז עם כל הכבוד לקבוצות הליגה , הסיבה שפדרמן לא מסגיר את הגישה האמיתית והתרומה האמיתית שלו היא שאם הוא יעשה את זה האוהדים ירגישו מרומים והרבה פחות מהם יקנו מנויים , מה שאומר שכדי לשמר את אותו תקציב , הוא יצטרך להביא כסף מהבית , דבר שלדעתי יגרום להעדפה שלו לעזוב, כי הוא במכבי (לדעתי) בשביל להשיג מיתוג זול , מי היה שומע עליו בכלל בלי מכבי? הוא איש עסקים הרבה יותר קטן מהרעש שמכבי מייצרת, אבל ברגע שהוא צריך לפתוח ארנק , הוא יקום וילך .
זו דעתי.

ודאי שכן מכבי מתקיימת מ10K מנויים ספונסורים והכנסות מטלויזיה ויורוליג , מכבי מכניסה הכי הרבה כסף ביורוליג ומחזיקה תקציב 7 בערך , מכבי היא לא לובליאנה שבעלים יכול לקחת קבוצה הישגית ולהפוך אותה ללא רלוונטית כמו שפדרמן מבצע מהיום שהוא לבד.
בלובליאנה הבעלים יכול להתנהל כמו דלפון כי הוא באמת כזה , זו קבוצה עם אולם קטן ובלי הרבה תקווה ואפ סייד, מכבי אינה כזאת , האוהדים המיתוג ההיסטוריה , כל אלה הופכים צורת התיחסות כמו זו של פדרמן ללא לגיטימית.
מה שהוא מוביל זה חזרה לשנות ה90 בהן מכבי בקושי מילאה חצי היכל, ואז יהיה לו השכל לעזוב , כי אחרת הוא יצטרך לשים כסף רק כדי לשמר את התקציב הירוד הנוכחי.
אבל בשורה התחתונה , הבן אדם קיבל בלעדיות על הקבוצה רק בשביל לדרדר אותנו.

ודבר נוסף לגבי אוהדים אמיתיים , כשבעלים שנמצא בקבוצה שלך מטעמים שלא שייכים לכדורסל , ומדרדר לך את הקבוצה , אוהד אמיתי לא אומר אמן על כל שטות , אלא שופט את המציאות דרך העינים , וע"ע אוהדי הפועל שהקימו את הפועל מחדש רק כדי להיפטר מהשליטה המזיקה של אייזנברג, והם צדקו.

אז אתה בעצם אומר שכל מי שלוקח את מכבי עליו, צריך לשים במועדון מדי שנה מכספו?

בוביץ

New member
זה יתן להם סיבה להעיף את בלאט הם הרי רק מחפשים סיבה להיפטר ממנו
ואז עונה הבאה גודס כמאמן ראשי יותר טוב?

למעלה