היוצא מן הטמא - טמא

היוצא מן הטמא - טמא

הרבנים החרדים החליטו למנוע מנשים לימודים לתואר מאת יאיר אטינגר ותמר רותם בוטלו כל המסלולים להכשרת מורות ב"בית יעקב" הכוללים תואר וצונזרו קורסים; נשים: לא נוכל לפרנס הנה תחילת המאמר: הרב אלישיב. הורה לרבנים לפקח דניאל בראון / באובאו באיחור של יותר מחודשיים נפתחה בימים האחרונים שנת הלימודים בסמינרים ובמרכזים להכשרת מורות של "בית יעקב" - רשת החינוך החרדית לבנות. פתיחת הלימודים התעכבה, לאחר שוועדת רבנים המופקדת על קביעת מדיניות החינוך החרדי החליטה לבחון מחדש את תוכנית הלימודים ברשת. כשהרבנים קיבלו את החלטתם ופירסמו את חבילת הגזירות החדשות, התברר כי תוכניות הלימודים השתנו ללא היכר: כל המסלולים לתואר בוטלו, חלק ניכר מהקורסים צונזרו, מרצים הורחקו מהמוסדות החרדיים ועוד. .... ועוד ""תנו לי לפרנס את משפחתי בכבוד" "נחתה עלי כרעם ביום בהיר ההודעה הקולקטיווית והמשפילה על סגירת ההשתלמויות וכיווצן רק לתואר בכיר, וגם זה תוך כל מיני סייגים משפילים ומתמיהים", כתבה מורה בת 46 לוועדת הרבנים במכתב אנונימי ומעורר תגובות בפורום האינטרנט "בחדרי חרדים". "ואני זועקת: לאברכים אין אתם נותנים שום סיכוי לפרנס את משפחתם, כל יוזמה חדשה מיד נתקלת בהתנגדות. "איני מכריעה בנושא טעון זה השייך לגדולי הדור, אולם מה אומרים כולם 'שהנשים תפרנסנה', בסדר, אין לי טענות לאף אחד, רק תנו לי לפרנס את משפחתי בכבוד, תנו לי להרוויח את לחמי ביושר". ... וגם: ""משום מה", הזדעק "בית נאמן", מוסף הנשים של יתד נאמן, "מצאנו בשנים האחרונות שנפתחו קורסים בהם מלמדים מרצים זרים, חלקם משתייכים לזרם המזרחי וחלקם, אוי לאותה בושה, חילונים ממש... אמנם המורות אינן תלמידות צעירות, אבל הסכנה בעינה עומדת שהרי 'היוצא מן הטמא - טמא'". קראו את המאמר כאן מדעי פעם נדמה שהחרדים מתחילים לנסות להתקרב במעט לעולם המודרני, ואז באים רבניהם ואוסרים כל צעד כזה....

לפחות את אמרת את זה במילים שלך.

מה שעצוב זה שהדבר הרע היחיד שהן מוצאות להגיד על זה הוא שיהיה קשה להן לפרנס את משפחתן כך.

אני מניח שבתוך תוכן פנימה

חלקן מעז אולי גם לחשוב דברים אחרים. אבל הרבנים צודקים - השכלה מוביאה לכפירה - זה דבר ידוע בהיסטוריה כולה, אצל יהודים ואצל לא יהודים. לכן חייבים למנוע עד כמה שרק אפשר השכלה בקרב החרדים.

אלי ו.

New member
תמימות קדושה

יש סיפורים שכדי להבין אותם באמת צריך לחפש אינטרסים. חפש איפה יש כסף בסיפור.

למעלה