בשיעור הסטוריה ראינו סרט שנקרא חוות החיות וגם הוא על הספר שעליו מבוסס אנימלס. סרט ממש נחמד, ומומלץ אם בכלל יש דרך לצפות בו. מישהו ראה? חושבים שהוא עוזר להבנה של האלבום? זה גם היה קצת מצחיק שכולם צופים בו מחוסר ברירה ואני התענייתי. וגם מקווה שאני אשתלב בפורום וזה...
גם אני חושבת ככה, אבל הדיסק מתמקד דווקא בראשון. יכול להיות שזה בגלל שחוות החיות מתמקד בנושא מפורש ממנו הוא מזהיר, שגם היה יותר קרוב לעולם שלהם אז, ו-1984 ממשהו יותר כללי.
החיות בהנהגת החזירים מנהיגים מרד בחווה שבסופו מגורש החוואי. הספר מספר על הלך הרוחות בחווה ועל מה שהמרד הוביל אליו. הסוף מרתק לדעתי. אחרי הכל זה עניין של טעם. אני אהבתי אותו
הספר נכתב בשנת 1945, שזאת השנה בה נגמרה מלחה"ע השניה. אז יכול להיות שבגלל שהעולם "יצא לדרך חדשה", זאת היתה אזהרה מהקומוניזם (כן, אני מודעת לעובדה שזה היה קיים כבר מעל 25 שנים אז).
שהוא מראה לך בדיוק את התהליך שבו שליט כלשהו פשוט משתלט והופך חברה קומוניסטית לדיקטטורה הרסנית. השליט, מפנה את זעם ה"עם" אל שעיר לעזאזל, במקרה שלנו הוא סנובול. כשבעצם כל הבעיות נובעות מהשליט עצמו - נפוליון. זה הוא כלל ראשון וחשוב לכל דיקטטור. תקרא קצת על סטאלין.