היום

היום

בשיעור הסטוריה ראינו סרט שנקרא חוות החיות וגם הוא על הספר שעליו מבוסס אנימלס. סרט ממש נחמד, ומומלץ אם בכלל יש דרך לצפות בו. מישהו ראה? חושבים שהוא עוזר להבנה של האלבום? זה גם היה קצת מצחיק שכולם צופים בו מחוסר ברירה ואני התענייתי. וגם מקווה שאני אשתלב בפורום וזה...

גם אני צפיתי בו בבי"ס

לפני שנים רבות, ולפני שידעתי על Animals. לא הבנתי במה מדובר, אז. האם זה עוזר להבנת האלבום? כן, במידה מסויימת. הנה, כבר השתלבת

Ivory Flower

New member
לא ראיתי את הסרט

אבל קראתי את הספר, ואפילו עשיתי עליו בוקריפוקט. יש עוד ספר דומה לאותו סופר - 1984.

גם אני קראתי את הספר...

בהחלט ספר נחמד, אבל אין מה להשוות אותו ל-1984 שעולה עליו בכמה דרגות למרות שיש חפיפה גדולה בין המסרים של 2 הספרים.

Ivory Flower

New member
כן

גם אני חושבת ככה, אבל הדיסק מתמקד דווקא בראשון. יכול להיות שזה בגלל שחוות החיות מתמקד בנושא מפורש ממנו הוא מזהיר, שגם היה יותר קרוב לעולם שלהם אז, ו-1984 ממשהו יותר כללי.

NIR Y

New member
קראתי את הספר

ואני לא מבין מה טוב בו, לקח לי המוןן זמן לסיים אותו והוא ממש קצר. משהו יכול להסביר לי ? וכן אני חושב שזה עוזר

זהו ספר שמבקר את הקומוניזם.

החיות בהנהגת החזירים מנהיגים מרד בחווה שבסופו מגורש החוואי. הספר מספר על הלך הרוחות בחווה ועל מה שהמרד הוביל אליו. הסוף מרתק לדעתי. אחרי הכל זה עניין של טעם. אני אהבתי אותו

NIR Y

New member
אולי בגלל השנה שבא הוא נכתב

תופסים ממנו, וכן הסוף באמת מרתק אפילו שהוא מאד צפוי.

NIR Y

New member
אמרתי אולי

והבנתי את הרעיון של הספר למי שהגיב לי, פשוט לא הבנתי מה כול כך טוב בו, וכנראה שלא פספסתי כלום.

Ivory Flower

New member
הקשר שמצאתי

הספר נכתב בשנת 1945, שזאת השנה בה נגמרה מלחה"ע השניה. אז יכול להיות שבגלל שהעולם "יצא לדרך חדשה", זאת היתה אזהרה מהקומוניזם (כן, אני מודעת לעובדה שזה היה קיים כבר מעל 25 שנים אז).

One Echoe

New member
לטעמי, הדבר שהכי טוב בו,

שהוא מראה לך בדיוק את התהליך שבו שליט כלשהו פשוט משתלט והופך חברה קומוניסטית לדיקטטורה הרסנית. השליט, מפנה את זעם ה"עם" אל שעיר לעזאזל, במקרה שלנו הוא סנובול. כשבעצם כל הבעיות נובעות מהשליט עצמו - נפוליון. זה הוא כלל ראשון וחשוב לכל דיקטטור. תקרא קצת על סטאלין.

Itai8

New member
אוהו ראיתי מזמן כמה פעמים

סרט ממש טוב לפי דעתי! ראיתי אותו עוד לפני שידעתי על קיומו של האלבום אנימלס.. ממליץ בחום על הסרט!

למעלה