היום...

evemon

New member
היום...

היום לפני 6 שנים בדיוק התנגן לו השיר הזה http://www.youtube.com/watch?v=SV0vMu1tY2M ברדיו כשאני בדרכי לבית היולדות ללדת את בכורתי עדי.

היום לפני 6 שנים נעשה משהו בלתי נשכח
שהשאיר זיכרון של שמחה מבורך
היום לפני 6 שנים סוף סוף גרמו לי לחייך.
היום לפני 6 שנים שמעתי את מה שעוד לא שמעתי.

אומנם שנים שלא הייתי פה אבל אני מרגישה רגשות מעורבים ביותר ואני יודעת שכאן אני יכולה לכתוב אותם וכאן יבינו אותי.
יום ההולדת של עדי כל פעם מחדש מבלבל אותי. מצד אחד אני מאושרת על הולדתה של ילדה מקסימה. ומצד שני יום ההולדתה מזכיר לי גם את חוסר ההולדת של הבן שאיבדתי שנה לפני.
עכשיו מתקרב חג שבועות. בערב חג שבועות קיבלתי את הבשורה המרה שעלי להפסיק את ההריון וכל פעם כשמגיע החג אני לא יכולה לחכות שיעבור.
מצד אחד אני שמחה כל כך שעברו להם 7 שנים. שהכאב כבר אינו אותו כאב שהגעגוע כבר אינו אותו הגעגוע ושבזמן הזה נולדו לי 3 ילדים מקסימים שלא יכולתי ליחל לטובים יותר מהם. מצד שני, מתי כבר יבוא חג שבועות שאני לא אזכר בחג שבועות ההוא הקודם?

ובכל זאת,
הייתי רוצה לסיים בנימה טובה. שאל עף הבילבול אני כיום בעיקר שמחה במה שיש ופחות עצובה במה שאין.
שאומנם האין מכה בי לפעמים, רבים יותר הימים (ממש כמעט כולם) שאני כבר עסוקה רק במה שיש עד כדי כך שהאין נעלם כליל מהאופק.

אז שתהיה לעדי שלי יום הולדת נהדרת.
ושכולנו נהיה עסוקים יותר בילדים המקסימים שלנו שאיתנו פה.

תודה שהקשבתם
איב

kinsti

New member
הי איב

שמחה ששיתפת. מזל טוב לעדי. מדהים איך שהשמחה והעצב שזורים אחד בשני. מרגש לשמוע שנולדו לך 3 ילדים מאז......המון בריאות ואושר.

orita29

New member
קינסטי יקרה שלי

רציתי לענות לך על מה שכתבת אבל לא הצלחתי להבין מה רציתי לומר...לא יודעת אם זה עוד יקפיץ אז אני מנצלת לענות לך פה, כי אתמול בלילה הבנתי משהו!!:
האובדן תמיד יהיה חלק מאיתנו וילווה ויעלה כל הריון וכל תאריך וכו'...
והריון חדש באמת יכול לעלות את כל החרדות, מה גם שפיזית שום דבר לא נהיה יותר פשוט....

אבל אני מרגישה שהיוצרות התהפכו....
כשאוהד היה בן חודש החזקתי אותו ובכיתי על אחיו המת.
אז האובדן היה טרי, הטראומות היו יותר חזקות ולא הכרתי אותו.
בתחושה שלי, להחזיק בבטן 8 חודשים תינוק ולהחזיק ביד תינוק בן כמה שבועות הרגיש לי שווה (כמובן לא אותו דבר, אבל ב"מאזן" זה הרגיש אותו דבר) והתאבלתי מאוד באותה תקופה.
אבל עברה מאז שנה ויותר ואוהד הוא הילד המהמם שלי, אני מאוהבת ברמות שלא ידעתי שקיימות והוא ממלא אותי ככ, גם נפשית וכמובן גם פיזית, את הרי יודעת מה זה ילד בן שנה....
אז כן, היה צריך להיות לי עוד ילד, אבל אם היה את בצק- אז לא היה את אוהד...
וכרגע, עם זה אני לא יכולה לחיות....
ולא, לא היו לי 2 ילדים עכשיו אלא רק את בצק ואולי עוד הריון... כי אנשים לא עושים 2 ילדים בהפרש של שנה מלידה ללידה... בטח שלא אני...

ולכן, כרגע, עם כל המשמעויות של האובדן וזה שהוא תמיד ירחף מעלינו ויהיה חלק מאיתנו וזה משהו שאני הנהגתי, הזיכרון הזה, אני מרגישה שלפחות בשיקולים של עוד הריון, האובדן לא משחק אצלי תפקיד. זה פשוט לא שיקול.
אני מאמינה שבסוף אני אסתכל על הכל והמאזן תמיד יהיה לא שווה, אבל כרגע זה לא שיקול מבחינתי.

הסיפור שלנו לא דומה בכלל ואני לא יכולה להבין לרגע את התחושה של 3 נסיונות שכשלו עד שהצלחתם, ואני לא מנסה לקחת ממך לרגע את התחושות המוצדקות לגמרי שאת חשה.
אני פשוט אומרת לך, תסתכלי על יולי ותשאלי את עצמך אם את לא רוצה לשכפל את הקסם הזה???????

נשיקות
מקווה שלא הגזמתי ולא פגעתי
אורית

kinsti

New member
יקירתי....

תודה על המילים החמות. קראתי את מה שכתבת כמה פעמים....
אני גם חושבת הרבה על אם היו את השלושה האחרים אז יולי לא הייתה (וכמובן שאי אפשר לשאת את המחשבה הזאת). אני גם יודעת שהם היו בסדר, בריאים, "תקינים" (כלומר, אני יודעת שזה בסבירות גבוהה, ברור שלא בטוח במאה אחוז). אני ממש לא נותנת לעצמי ללכת למקום הזה, למחשבות האלה. למה? זה פשוט יותר מידי והמציאות עם יולי כאן חזקה ומוחשית ונורמלית (אמן!). כן....אני רוצה עוד, אבל אני גם מפחדת (לא רק מעוד אובדן דרך אגב, גם מלגדל עוד ילד בהפרש קטן, כן.....אני אומרת את זה. מפחדת מהקושי ולא רק מאובדן). אני גם יודעת שהפחד לא יעבור ושהגיל שלי לאט לאט (או מהר) יתחיל גם כן להיות פקטור בתוך המשוואה הלא פשוטה הזאת. אני נושמת עמוק לקראת המהלך הזה ודוחה אותו עוד קצת, אבל עם התכווננות חיובית. אוהבת וחיבוק!

נגעת בנקודה מאוד כואבת

אצלי.
אני כבר כמה ימים מתייסרת על כך שאני לא שמחה עם הולדת הקטנה,ואולי היא מרגישה משהו...וזה מייסר אותי!
אני חושבת שזה תמיד יהיה אצלי כי אצלי איבדתי את שתי בנותיי הבכורות.
בכלל ההתלהבות משתי תאומות זהות הייתה בשמיים
וגם החודשים שהן חיו בפגייה ואהבנו אותם ואנחנו עדיין אוהבים אותן מאוד ומתגעגעים מאוד
ואצלנו לא ניסינו לשמור רצינו עוד...ועוד ילדים
לא חשבנו שהתקופה הזאת תסתיים ב---כלום!!! ורק זכרונות רעים וקשים שהלוואי ולא היינו חווים
חשבנו שלנו זה לא יקרה!
אני ממש מצטערת על זה ש'זכינו להיות בקרבתן' חמישה חודשים
מסכנות שלי רק סבלו והלכו. כאב לב ממש
ושבוע הבא זה התאריך הארור שבו הן נולדו
נולדו לסבול
ואני לא מפסיקה לבכות
אני חושבת שלא ארגע במחשבה שהיא לא הייתה פה אם...כי היא הייתה בבטן ליפני שנפטרו
כואב

מזל טוב עדי

זוכרת את לידתך ואת האושר שהבאת איתך.
מאחלת לכם שתמשיכו לשמוח כל חייכם.

איב- אני רוצה להתיחס גם לשאר הדברים שכתבת אבל לא מוצאת את המילים הנכונות.

טליה 80

New member
מזל טוב לעדי

אין מילים יקירה...תהיי חזקה בימים אלו
שיהיה לך נחת מהילדים והרבה כוחות להתמודד
אם יש לך זמן אז תצאי כל יום עם אחד הילדים או שלושתם להסתובב,או שתשחקי איתם וכך יעברו לך הימים

עדיקים

Active member
מזל טוב

אני בכל שנה מתמודדת עם היום הזה של היש הגדול שלי והאין הגדול של חברה טובה מדהימה שהכרתי כאן.
כל שנה כשאנחנו מדברות ביום הזה אני מנחמת והיא מברכת.
מבינה אותך כל-כך ומאחלת לך באמת המון שמחה ביש הגדול שלכם עם כל הכאב באין שתמיד מלווה אותנו.

orita29

New member
מזל טוב!!!!

שתגדלו את עדי באהבה, בריאות ושמחה!!!!!

היי איב

גם אני נקרעת בין עצב לשמחה וכל כך קשה לי
אני מבינה אותך
זה בהחלט לא קל

גם לי החודש הזה (אצלי זה 31.05,11) קשה מנשוא ! ! !

נשיקות לך ולאוצרית היקרה
טליה

אניס7

New member
מזל טוב!

אני חושבת שהאובדן תמיד נשאר חלק מאיתנו. גם כשאנחנו חושבים שעברנו הלאה יכולה פתאום להתגנב מחשבה על מה היה קורה אילו?״.
אמרת בעצמך שאת רב הזמן עסוק יותר ביש ופחות באין. אז מותר לך מדי פעם שתצוף תחושה כלשהי על הילד שאיננו.

meytall0

New member
יום הולדת שמח לעדי!!
וכמובן גם לך|חיבוק

זוכרת איתך, את אובדנך. ומחבקת אותך על הזכרונות הלא קלים ותחושת האובדן המציפה בימים אלו.
ואני זוכרת גם את המפגש המרגש- מעגל הלידה ממש לפני שעדי נולדה.
כתבת כ"כ יפה ומרגש.
מיטל

evemon

New member
תודה רבה לכל המברכות

כמו שכתבתי לפניכן אני מאחלת לכולנו להיות כל כך עסוקים עם הילדים שלנו ובחיים בכלל, שכל מה שעברנו יתכהה כלכך שכמעט ולא נחשוב על זה יותר!
חג שמח לכולם!

iss10

New member
מזל טוב לעדי היקרה

כנראה שלא יהיה חג שבועות כזה שלא תזכרי בחג שבועות ההוא הקודם
גם לי כל נר ראשון של חנוכה יהיה עצוב כל חיי
מאחלת לכולנו מכל הלב שבאמת נתעסק יותר ביש ובילדים שאיתנו פה ושבע"ה עוד ירבו ילדים לכולן...

למעלה